lauantai 4. helmikuuta 2017

Viimeiset päivät Saksassa ja vieraileva tähti

Saksan viimeisimmät kuulumiset täytyy raportoida nyt jälkikäteen Suomesta, sillä Saksan netti lopetti toimimisen pari päivää liian aikaisin...! Meillä oli varsinainen härdelli päällä viime viikonloppuna, sillä lauantaina käytiin vielä vikaa kertaa Sandralla paimenessa ja haettiin samalla häneltä pieni matkatulijainen kotiintuomisiksi. Viikonloppu kului sitten muutenkin kiireessä, sillä oli siivoamista, pakkaamista, tavaroista eroon hankkiutumista ja paperisotaa yliopiston kanssa.

Paimenessa oli tosi kivaa, Wicca on jotenkin ollut nyt ehkä tiineydenkin myötä hieman rauhallisempi ja fiksumpi, ja kuunteli tosi kivasti mua. Ekaa kertaa pitkään aikaan mussutti myös vähän lampaankakkaa, ruokahalu on selvästi liian suuri. Harjoiteltiin poispäinajoa pienessä maneesissa, joka onkin selvästi Wiccan luontainen tapa paimentaa. Lisäksi vahvistettiin hakukaaressa suuntakäskyjä ja lähetin sitä sivulta hakukaarelle, sekä myös poispäinajossa harjoiteltiin sisäflänkkejä, eli lampaiden suunnan vaihtamista. Vaihdeltiin haun ja ajamisen välillä, että Wicca oppisi kunnolla erottamaan nämä toisistaan. Hieman sekaannusta se toki aiheutti, mutta kaikki pysyttiin rauhallisina ja homma ei mennyt sekoiluksi. Vähän Wicca mua turhaan vahtii sen sijaan, että katsoisi koko ajan eläimiä, mutta ainakin on kuulolla ja mentiin ravia ja käyntiä lähes koko ajan ja häntä alhaalla. Oikea mielentila on kyllä löydetty, toivotaan vaan että se ei muutu pentulomalla!

Paimennuksen jälkeen käytiin kasomassa liki 9-viikkoisia pentuja jotka Sandralla oli.Nämä ovat Disney-pentueen puolisisaruksia, sama isä molemmissa. Olin luvannut yhdelle kaverille, että tuon hänelle tästä pentueesta pennun Suomeen kun kerta olin matkustamassa Saksasta kotiin kun pennut olivat juuri luovutusikäisiä. Pentu menee Suomessa maitolehmätilalle paimenkoiraksi, eli pääsee niin rodunomaisiin tehtäviin kuin vain voi. Isla-pentu oli hurmaava pikkumusta, jolla oli yksi sininen silmä ja iso luonne. Isla huusi alkumatkan takakontissa, kunnes kiipesi sieltä pois ja kääriytyi kerälle mun takin päälle nukkumaan. Wicca vähän murisi ekat päivät, mutta äkkiä totesi että toi on tullut jäädäkseen ja ei jaksanut enää pennusta välittää. Hirmu reipas pentu, tosi kova puremaan ja röyhkeäkin on, varmasti siitä tulee täydellinen nautapaimen! Se on meillä nyt ensi viikon alkuun asti, eli päästään muistelemaan hetkeksi millaista pentuarki on!


Wiccan tiineyspäivitys valitettavasti jäi viime viikolta, samoin kuvat, mutta mitat kyllä otin. Kun oli päiviä 32 takana, niin paino 18 kg, vyötärö 52 cm ja maha 57 cm. Etenkin kun Wicca istuu niin maha oikeen pullistuu ulos ja se tuntuu ihan valtavalta. Varsinaista ruokahaluttomuutta ei ole ollut, mutta tällä viikolla selvästi syöminen useampana päivänä on syönyt epänormaalin hitaasti ja pitänyt pikkuisen taukoja ruokailussa. Ehkä tämä oli mega-ahmatin verso pahoinvoinnista... Nyt on taas maistunut ruoka entiseen tapaan, ehkä jopa ruokahalu on vieläkin valtaisampaa. Kerjääminen ja kuolaaminen ovat olleet ihan jatkuvaa ainakin. Wicca tuntuu rauhallisemmalta, ja olo on ehkä vähän pinkeä. Aina kun makaa niin oikaisee jonkun takajalan suoraksi, selvästi ryhdikkäästi makaaminen ei ole mukavaa. Vaihdettiin loppuviikosta ruoka, ja ostettiin Eukanuban penturuokaa kun oli ainut merkki Royal Caninen lisäksi jota tiesin Suomesta löytyvän. Katsotaan josko vaihdetaan johonkin muuhun kun tuo 3 kg säkki on syötetty loppuun.

2 kommenttia:

  1. Nätti pentu! Tuliko sijoitukseen vai ihan muuten vain kuskasit kaverille? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää hyvyyttäni kuskasin vaan, kivahan on tuoda lisää työlinjaisia tänne pohjolaan. Mulla kuitekin on tuota samaa sukua noissa omissa Disney-pennuissa jo :)

      Poista