maanantai 20. helmikuuta 2017

Tiineysröntgen takana! -pennunodotusvaihe

Nyt olisi kaikki kuumottavimmat etapit ennen pentujen syntymää ohi, jäljellä olisi enää se jännittävin - itse synnytys! Ajeltiin tänään aamupäivällä Janakkalaan Eläinlääkäriasema Helmeen hakemaan toka herpes-rokotus ja ottamaan masukuva, tiineyspäiviä takana 53. Rokote meni ongelmitta, ja samalla vähän keskusteltiin edellisen rokotuksen jälkireaktiosta, että olisiko se voinut olla joku allerginen reaktio. Eläinlääkärimme Laura ei ollut kuullut vastaavanlaisesta, mutta katsellaan nyt toistuuko vai ei. Lisäksi puhuttiin, että voisin varuiksi vielä madottaa Wiccan kertaalleen tässä ennen synnytystä, koska sieltä Saksasta on voinut tulla aika kova loisriski. Lopuksi käytiin nappaamassa röntgenhuoneessa yksi masukuva, ja Laura laskeskeli pentujen määrää. Varmuudella 6, mutta arvioi että 7 niitä siellä köllötteli. Ihan huippua, täydellinen määrä meille!
Viikko on taas kulunut hyvin, Wicca syö paljon ja nukkuu ja muutenkin on tosi rauhallinen. Välillä vähän ottaa juoksuaskelta ulkona, mutta onneksi aika harvoin koska loppuviikosta lumi suli ja kaikkialla on ihan kamalan liukasta! Ollaan sen takia ulkoiltu aika vähän, ei ole kiva kun kukaan ei meinaa pysyä pystyssä... Pentujen liikkeet alkoivat tuntua loppuviikosta, kova myllerrys siellä on ollut nyt viikonlopun. Vähän säikähdin eilen, kun Wicca pääsi hyppäämään auton takakontista suoraan jäiselle parkkikselle, siltä meni kaikki jalat alta laskussa ja läsähti mahalleen. Heti mieli hyppäsi aborttiin ja pentujen kuolemaan, mutta kyllä siellä illalla tuntui ihan normaalisti liikettä ja Wiccaa ei näyttänyt haittaavan pikku mahalasku. Pitääkin alkaa nyt nostamaan sitä autosta ulos. Lisäksi oltiin viikonloppuna koirien kanssa turisteilemassa Ojangossa EO-krsinnoissa ja halli-SM-kisoissa. Nähtiin tuttuja ja koirat pääsi juoksemaan pellolla kavereiden kanssa.

Pentulaatikko saatiin myös viikonloppuna valmiiksi - ja hieno siitä tuli! Kirjoittelen erillisen, tarkemman postauksen pentulaatikon rakennuksesta, mutta tässä alkuun pari kuvaa valmiista laatikosta. Tehtiin tosiaan siitä kohtuullisen iso, ja rajattiin ns. isompi tila joka on varsinainen pentulaatikko sekä hieman pienempi osa jossa voi alkuun olla Wiccan ruoka-ja juomakuppi, ja myöhemmin koitetaan opastaa pennut käyttämään sitä vessana. Ajattelin laittaa sinne sahanpurua, niin hyvä että on pieni väliseinä ettei puru leviä kaikkialle ihan vapaasti. Yksi lyhyt sivu myös laskeutuu kokonaan ramppina, ja toki siellä on vielä sisäkaiteet, ettei mammakoira vahingossa lyttää pentujaan... Vielä mietitään, että tehdäänkö pohjaa vai ei. Meillä on kuitenkin muovimattolattia, eli helppo pitää siistinä, mutta mietityttää että voiko ne pennut tuhota lattiaa tai jos pentulaatikko liukuu yhtään ja jonkun pikku tassu jäisi lattian ja seinän väliin. Onneksi tässä on vielä vähän aikaa pohtia!
Lopuksi vielä otettiin tämän päivän mitat, päiviä tosiaan 53 ekasta astutuksesta. Mahan suurin kasvupyrähdys näyttäis olevan takana, sillä maha oli kasvanut vain pari senttiä. Vyötärö 60 cm, maha 73 cm ja paino 22,5 kg. Muistinkohan tuon painon oikein... 2 kg lisää viime viikosta tuntuu aika hurjalta! Eli tähän mennessä painoa on tullut 5,5 kg, vyötäröön 12 cm ja mahanympärykseen 21 cm. Aikamoista kasvua siis, katsotaan saadaanko vielä ensi maanantaina mitat ylös vai syntyvätkö pennut ennen sitä. Laskettu aika olisi ensi viikon tiistaina (61 vrk ekasta astutuksesta), mutta periaatteessa pennut voisi syntyä jo viikonloppunakin. Ensisynnyttäjät tuppaavat synnyttämään yleensä aikaisemmin. Joka tapauksessa me eletään seuraava viikko suuren odotuksen ja jännityksen tuskissa!

Kuvat tältä aamulta, ei ikinä uskois et otin nämä valoisaan aikaan... 

5 kommenttia:

 1. Jeeeee! <3 Ihana vatsa! Tsemppiä loppurutistukseen ja erityisesti H-hetkeen!

  VastaaPoista
 2. Kuinkahan kauan minä olen tuota kuvaa nyt tuijotellut ja laskeskellut vetoketjuja ja palloja ja mitälie haamuja. Ensin näin kuusi. Sitten seitsemän. Sitten kahdeksan (!?). Ja nyt en löydä edes sitä seitsemättä enää. Paitsi että nyt löysin. Ei tässä tuijotellessa tule hullua hurskaammaksi. Vielä saa odottaa oikeaa lottoriviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa joo julkaisin tän röntgenkuvan facebookissa ilman eläinlääkärin pentuarviota ja pýysin arvauksia. Ihmiset on veikannut kaikkea 6 ja 10 väliltä :D Ei ole helppoa toi laskeminen, mutta pianhan se varmasti nähdään!

   Poista
 3. Vai että seitsemän - kuulostaa sopivalta määrältä :) Mun laskuissa oli tosiaan yksi tai kaksi enemmän - riippuen laskinko päitä vai selkärankoja :D Ja kännykän kuvasta pääsin vain seitsemään, mutta tietokoneella isompaa ja paremman resoluution kuvaa katsoessa löytyi lisää :D

  VastaaPoista