maanantai 13. helmikuuta 2017

Voisiko aikaa pikakelata jo-pennunodotusvaihe

Viimeiset viikot alkavat nyt olla edessä, Wiccalla on 46 tiineyspäivää takana jo. Vähän päälle kaksi viikkoa laskettuun aikaan! Wiccan masu kasvaa, ja olo alkaa selkeästi olla aika tukala. Se läähättelee paljon, ja nieleskelee aina ruoan jälkeen. Varmaan annoskoot alkavat olla turhan isot, pitäisi lisätä se pian neljälle ruokakerralle, niin ei tarvisi kerralla syödä niin paljoa. Muuten vointi on aika normaali, nisät on turvonneet ihan hulluna ja pikkaisen huomaa että maitorauhaset alkavat kehittymään, vaikka aika pienet ne vielä ovat. Ollaan lenkkeilty vielä ihan normaalisti, mutta Wiccan vauhti on selkeästi hidastunut ja se pysyy ihan vieressä ulkona. Sisällä se makoilee jalat suorina takana sammakkoasennossa tai sitten kyljellään ja läähättelee. Me kaikki jo kovasti odotellaan, että pupsit jo syntyisivät kohta <3

Strategiset mitat tänään: vyötärö 58cm, vatsa 69cm ja paino 20,7kg. Vähän Wicca on ehkä myös lihonnut, joka oli toki tarkoituksin kun oli vähän turhan hoikassa kunnossa pennuista huolimatta.

Ensi viikolla olisi sitten maanantaina vielä toka herpes ja tiineysröntgen. Sitä odotellaan jännityksellä! Tänään käytiin myös hakemassa materiaaleja pentulaatikon rakentamiseen, ja se olisi meidän tämän viikon projekti. Voisin oikeastaan kirjoittaa siitä ihan erillisen postauksen, oli itse vaikea löytää mitään hyviä pentulaatikon rakennusohjeita, joten ehkä meidän projektista olisi iloa jollekin omaa laatikkoa suunnittelevalle! Lisäksi synttärilahjaksi sain mitä parhaimman kirjan "Parempaan pentutulokseen - koirankasvattajan käsikirja", jota olen jo kovasti selaillut. Aika paljon tietenkin on tuttuja juttuja, mutta hirveän kätevää että kaikki tarvittava tieto löytyy yksien kansien takaa.

Oheessa Wiccan masukuvat. En jaksa ymmärtää miten tuo mahan suuruus ei ikinä välity kuviin asti... Joka tapauksessa livenä se on ISO!

1 kommentti: