perjantai 24. helmikuuta 2017

Väliaikapäivittelyä

Ollaan nyt tiineyspäivässä 57, ja jos pennut syntyisivät nyt, niin kaiken pitäisi olla hyvin. Toisaalta koira voi periaatteessa kantaa päivälle 72 asti astutuksesta, toivotaan kuitenkin että ei. Kasvattaja ei jaksaisi enää millään odottaa pentuja... Vyötärö tänään 61 cm ja mahanympärys 77 cm.

Ollaan mittailtu eilisestä asti lämpöjä. Lämmöt olivat eilen 37,9-38,0. Tänään aamulla 37,5 ja päivällä 37,7. Nyt mittasin iltapäivällä 37,2. Olisivatko ehkä jo laskemassa? Kauheaa tämä odottelu! Wicca söi vielä aamulla ruoan, mutta nyt päiväruoka odottaa kipossa, Wicca ei syönyt sitä mutta makaa sen edessä ja vahtii Taikalta ruokaansa. Tämä on nyt eka kerta, kun ei syö ruokaansa. Närästystä on ollut paljon viimeisen viikon, samoin ilmaa mahassa. En olisi ikinä uskonut, miten pahalta koirien pierut voivatkaan haista, huh huh. Eilen vielä lenkkeiltiin tunnin lenkki golfkentällä, mutta koitetaan nyt viikonloppu pysyä vähän lähempänä kotia ihan kaiken varalta. Ainakaan vielä Wicca ei ole vaikuttanut levottomalta, petaillut tms. Selvästi sillä on kuitenkin tukala olo, ja maha on venynyt viimeiset pari päivää taas ennätyssuureksi.

Pennut on liikkuneet ihan hulluna nyt kuluneen viikon, tänään kun Wicca makasi selällään niin pystyi todella selkeästi ne potkut näkemäänkin! Hirveä meno mahassa on, selvästi alkaa tila käymään ahtaaksi. Yleensä mahassa on vähän hiljentynyt ennen synnytystä, joten tuskin ne ainakaan tänään syntyy, tai edes huomenna. Aletaan tosissaan jännittämään niitä sunnuntaina, ja oma veikkaukseni on että syntyvät ma-ti välisenä yönä :) Maitokaan ei ole vielä laskeutunut tisseihin, vaikka ne ovatkin kovasti kasvaneet viimeiset pari päivää. Muistelisin, että Draculla oli myös kuitenkin samalla tavalla aika kohtuullisen pienet nisät ja eivät näyttäneet olevan kovin "täynnä" edes synnytyksen jälkeen. Meillä ei selvästi mitään valtavia riippurintoja kasvatella...

Katsotaan onko seuraava raportti jo synnytyskertomus, vai kerkeänkö vielä raportoimaan tiineyskuulumisia maanantaina!

Lopuksi vielä kaksi kuvaa tämän päivän fiiliksistä:

3 kommenttia:

 1. Niiin jännää aikaa. Eikä tota vatsaa. <3

  VastaaPoista
 2. Voi että mikä valas <3.

  Ja koska minä en lottoa harrasta niin pistetään veikkausta kehiin: Maanantai synnytys. Seitsemän pentua (vaikka olin kyllä yhdessä vaiheessa näkevinäni jopa yhdeksän). 4u +3n. 4 merleä + 3 punaista.

  Mitäs voitan jos arvaan oikein? Vaikka koiranpennun, olisko reilua? ;.

  Tsemppiä vielä, ei kauaa tarvi enää odottaa.

  VastaaPoista
 3. Voihan maha <3 Tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista