tiistai 11. tammikuuta 2011

Treenielämään palaaminen

Saavuttiin Dracun kanssa takaisin Suomeen 30.12, eli nyt ollaan oltu täällä jo huimat 11 päivää! Elämä alkaa palata ainakin osittain urilleen ja ne tärkeimmät, eli agilitytreenit ovat alkaneet meidän osalta! Ostin kahdelta seuralaiselta lopputalveksi maanantailta kaksi paikkaa Seppo Savikon treeneihin Sporttikoirahalliin. Siellä sitten treenataan molempien kanssa säännöllisesti. Lisäksi koitan ostaa ainakin Draculle aina mahdollisuuden tullen irtotunteja Canis halliin Mia Laamasen treeneihin. Eiköhän näillä nyt ainakin pääse alkuun. Päälle vielä kisoja niin kohta ollaan taas oikeilla urilla :)

Ekat agilitytreenit oli viime keskiviikkona ostettu vuoro Mia Laamasen ryhmästä Dracun kanssa. Halli on ihan uusi, semmonen aika pieni ja kylmä Juvanmalmilla; Canishalli. Pakkasta oli ihan mukavat n. -13 muttei tullut kylmä! Mia oli suunnitellut treenit tosi hyvin niin, että meillä oli kaksi ihan eri pikkutreeniä joita suoritettiin samaan aikaan eli aina oli kaksi koiraa treenaamassa ja Mia sitten jakoi huomionsa näiden välillä. Yhteensä saatiin kaikki treenata 4 kertaa ja kuumahan siinä tuli! Ei kyllä jäänyt harmittamaan ettei olisi saanut tarpeeksi treenata, treenien lopussa oli ohjaaja ja koira ihan puhki :D

Meillä Dracun kanssa on siis ollut 3kk pituinen agilityn treenitauko, Amerikassa käytiin kolmena viikonloppuna kisaamassa muttei olla sitten yhtään treenattu. Toinen Mian pätkä oli keppikulmaa, kolmen hypyn U:ta, A ja keinutreeni. Kokeilin Dracun kanssa mitä tekee keinulla ilman vahvaa haltuunottoa ja suhinaa ennen keinulle menoa ja aikamoinen vauhtikeinu tuli! Pitäisi kuitenkin tuohon keinuunkin kasvattaa pikkaisen välimatkaa kun nyt mun pitää olla siinä ihan vieressä ettei tule lentokeinua. Kepeillä kanssa Dracu hiukan rynni liikaa ja meinasi livahtaa kakkosväliin kun ei jarru toiminut tarpeeksi aikaisin. Tähänkin auttoi sitten se, että mä tein pienen hidastuksen ennen.

Toisella puolella sitten oli puomi ja U-putken puolitreeni + varsin haastava ja ahdas hyppypyöritys. Kaikki Dracun kontaktit on kuitenkin aika hyvässä kuosissa ja putkipäät + putkijarrutus toimi ihan kohtalaisesti. Mutta jouduttiin erityisesti treenaamaan hypyn takaakiertoa niin, että menen itse sinne taakse ja tehdään 360 asteen käännös. Tätä treenattiin tekemällä lelun kädessä esteen edessä yksi "tyhjä" ympyrä mun ympäri (eli ei minkään esteen yli) ja tokalla kierroksella sitten hypyn yli. Hyvinhän se Dracu sitten meni kun vähän treenattiin eka. Ja rimat pysyi kaikki yllättävän hyvin ylhäällä!

Lauantaina lähdettiin Hyvinkäälle kannustamaan Emmiä kolmosten kisoihin Dracun kanssa, eli ihan kisaturisteiksi. Mikäs siellä lämpimässä hallissa istuessa T-paidassa :D Oli todella kiva katsella Mia Laamasen haastavia mutta hauskoja ratoja ja tutkailla hieman pitkästä aikaa maksikisaajia! Aika paljon oli tuntemattomia naamoja :O Käytiin Dracun kanssa myos vähän treenaamassa lämppäriesteillä, otettiin hiukan A:ta, keppejä ja putkea. Keppien ihan lopussa oli putki todella lähellä ja muutaman kerran kun olin laittanut Dracun kepeiltä putkeen se alkoi ennakoida ja varastaa kymppivälistä! En meinannut millään sen yhden virheen jälkeen saada sitä tekemään koko sarjaa alusta, mutta sitten kekkasin ottaa vain kaksi vikaa väliä ja palkata ja johan meni alusta asti oikein! Tämä voisi olla nyt lääke meidän "toistovirheelle". Dracu kun kerran tekee keppivirheen, se alkaa toistamaan sitä enkä saa keppejä enään onnistumaan sillä treenikerralla.

Seuraavana maanantaina lähdettiin sitten molempien koirien kanssa agilitytreeneihin Seppo Savikon treeneihin Sporttikoirahallille. Sporttikoirahalli on hieman lämmitetty, muttei kyllä yhtä ihana kuin Hyvinkään halli! Seppo oli tehnyt pikkuradan jonka pääjuttu oli takaakierrot. Treenasin ekassa ryhmässä Dracun kanssa ja se osaa onneksi nuo takaakierrot ihan hyvin. Rimoja kyllä tippui aika paljon, enemmän kuin Mian treeneissä. Huomautin niistä sille aina vaikka osa tippui minun takiani. Dracu alkaa myos hypyissä toistamaan virhettä, eli jos tiputtaa riman mun huonosta ohjauksesta niin vaikka korjaan ohjauksen tiputtaa saman riman uudestaan, tästä syystä huomautan sille rimoista. Treenit meni ihan ok, vähän hankaloitti kun mun kaikki juoksukengät on muuttolaatikoissa ja jalassa oli kamalat vaelluskengät! Seppo ei ollut iloinen :D

Seuraavassa ryhmässä tehtiin sitten Danten kanssa samaa rataa mutta hieman pidempänä versiona. Dante-possu oli ihan unohtanut mitä "kierrä" tarkoittaa enkä meinannut saada sitä kiertämään esteitä sitten millään! Hassua että vaikka Dracu on nopeampi, tuntuu että Danten kanssa tulee enemmän vääriä esteitä. Dante lukee rataa hiukka turhan paljon itse eikä tule käteen tai lähelle yhtä hyvin kuin Dracu... Dante oli kyllä ihan fiiliksissä kun pääsi pitkästä aikaa agilitytreeneihin eikä meinannut olla ihan täysin kuulollakaan ;) Mulle tuli erityisesti vinkkejä twistissä siitä, että pitää muistaa pitää kropan paino edessä eikä laittaa painoa kantopäille koska se hidastaa liikettä. Ja niinhän se oli että kun astuin koko jalalle ja paino heitti taakse jäin ihan jälkeen ja kun taas pidin painon edessä pääsin juuri ne muutamat askeleet edemmän ja kerkesin ohjaamaan seuraavan jutun.

Ensi viikolla pitää muistaa a) ottaa mukaan hyvät juoksukengät ja b) treenata Danten kanssa eka. Dante saisi ekana treenatessaan enemmän loppukävelyä kun lämmittelen ja jäähdyttelen Dracua. Huomenna on vielä Mian treenit Dracun kanssa ja sunnuntaina sit kisat molempien kanssa Lempäälässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti