lauantai 4. helmikuuta 2017

Taika on 10kk vanha borderco.. eikun aussie!

Taika senkun kasvaa, ja lähes päivittäin ihmiset kertovat minulle, että "sehän on bordercollie!" "Ei, se on kyllä aussie..." "Ei kun tuo toinen on aussie, tämä on bordercollie!" On se hienoa, miten moni ihminen jo tietää bortsun, enkä voi maallikkoja syyttää erehdyksestä, sillä Taika huijaa kokeneimpiakin aussie-ja bortsuihmisiä rodustaan. Mun ihana vale-bc!


Taika on nyt varmaan aikalailla niissä mitoissa, joissa se tulee aikuisena olemaan. Korkeutta 48 cm ja painoa 14 kg. Pikkaisen Wiccaa pienempi, mutta ihan kohtuullisen kokoinen siitä tuli. Erittäin sporttinen ja rimpula se vielä on, mutta hyvä vain. Tuskin siitä ikinä kovin massiivista tuleekaan, ja karvaa on aika sopiva määrä kanssa. Ekoja juoksuja vieläkin odotellaan, samoin sisäsiisteyttä. Viimeisimpänä se alkoi lirutella onnellisesti sisälle kun meillä on ollut 9 vk vanha aussiepentu Isla hoidossa, ja silä Taikakin otti sitten esimerkkiä sisälle pissaamisessa... Pennun kanssa Taika on ihan hirveä nössö, antaa riiviöpennun repiä sitä ihan miten tahansa, ja inisee vaan kun toinen puree ja raapii minkä jaksaa. Ei myöskään vahdi ruokaansa pennulta, tai näytä mitään auktoriteettiä.


Normiarjessa Taika on mutkaton, söpö tyyppi, joka tykkää muista koirista ja ihmisistä. Vähän herkkis yhä, pelkää lapsia nyt aika paljon, muttei ole muuten mörköillyt ihmeemmin. Ollaan tehty agin alkeita vähän Saksassa, ja Taikalla on jo aika hyvä estefokus. Vetoleikit on myös agilitytreenien kautta parantunut, ja nyt Taika leikkii jo ihan kohtuullisesti ainakin mun kanssa. Luulen että agilityn kautta tulee löytymään vielä aika paljon lisää tulta ja tappuraa, se selkeästi on tosi innostunut treenaamisesta ja keskittyy hyvin treeneissä. Ollaan harjoiteltu myös treenivuoron odottamista kentän laidalla erilaisilla keskittymis-ja namistaluopumistreeneillä, ja Taika osaa odottaa ihan hiljaa ja rauhallisesti omaa vuoroaan kun muut treenaavat ihan vieressä! Nyt kun ollaan taas Suomessa, niin aiotaan alkaa tehotreenata agilityn alkeita!

Oltiin tänään agilitykisoissa hurraamassa Piki-kasvatin kisoissa, ja Jedin omistaja Anne otti Taikasta aivan ihania kuvia, miljoonat kiitoksen siitä! Täältä voi kurkkia Annen valokuvasivuja: https://annebarck.pic.fi/kuvat/

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Mun mielestä on rodun rikkaus, että variaatiota on niin paljon niin ulkonäössä kuin tempperamentissä sekä käytössä!

      Poista