perjantai 14. maaliskuuta 2014

Keväistä kunnonkohotusta

Me ollaan rapakunnossa. Tai no ei noi koirat niin pahasti kuin niiden emäntä. Kuukausia toipilaana sängyn pohjassa ei tehnyt hyvää mulle henkisesti, mutta vielä vähemmän fyysisesti. Koiratkin ovat olleet jo pidempään treenaamatta ja varsin vähäisellä liikunnalla. Mutta nyt kun lumet ovat sulaneet ja omistaja taas urheilukunnossa niin on alkanut meidän lauman kunnonkohotus kohti kesää!

Kaivoin fillarin talvivarastosta ja ollaan tehty sitten lyhyempiä lenkkejä sen kanssa. Pitää totuttaa koirien anturat pikku hiljaa pyöräilyyn, ne kun meinaa kulua puhki jos liikaa tekee. Wicca on myös saanut tutustua pyörän vieressä juoksuun, ongelmia ei ole ollut vaan tosi nätisti tyttö tajusi miten juostaa nätisti vierellä ja että pitää RAVATA. Draculle tämä on paljon haastavampaa... Se haluaisi vaan kiskoa hihnassa eteenpäin niin kovaa kun pääsee, eikä se ikinä väsy siihen. Varmaan juoksis itsensä hengiltä. Olen koittanut vetoestoa, mutta kyllä se siinäkin vetää. Noh pitää vain olla tiukkana ja kieltää jatkuvasti, ehkä tää tästä lähtee ;)

Käytiin maanantaina myös katsastamassa Malminkartanon jätemäen portaat ja ovatko ne jo treenikunnossa. Ilokseni olivat täysin sulat ja oikein mainiossa kunnossa, joten juostiin niitä ylös ja mäkeä alas muutamaan otteeseen. Dracun kanssa ollaan noita käyty aikaisemminkin aika paljon juoksemassa kun asuttiin siinä ihan vieressä kesällä 2012, mutta eipä ne nytkään kaukana ole! Wiccakin ihan hienosti juoksi niitä ylös ja alas, vaikka välillä vähän hirvitti hurjapään vauhti. Mutta eiköhän me tuonnekin keretä muutamaan otteeseen joka viikko :)


Kuntoilun lisäksi ollaan harjoitettu molempien agilitykuntoa Purinalla arkiaamuisin. Viimeiset kolme viikkoa ollaan käyty semmoinen 3 kertaa viikossa tekemässä jotain pieniä treenipätkiä, pääasiassa Wiccaa olen treenannut ja puuhaillut Dracun kanssa sitten jotain siinä sivussa. Aluksi varovasti kun se kenttä on aika monttuinen, mutta nyt tuntuu että jalka kestää jo vähän enemmän semmoista "oikeaa" agilitya. Wiccan kanssa ollaan keskitytty pääasiassa hyppytekniikkaan, irtoamiseen & estehakuisuuteen ja aloitettu 2 by 2-kepit. Kontaktit on vielä kokonaan taka-alalla kun en osaa päättää miten haluan ne opettaa ja ohjaamisjuttuja ollaan tehty aika vähän. Se vähä mitä ollaan tehty on tehty minirimoilla, ja korkeutta harjoitellaan erikseen hyppytekniikan avulla. Vähän pahasti näyttäisi tytär seuraavan äitin esimerkkiä rimanroiskimisessa, joten haluan siihen jotain vinkkejä ennenkuin aletaan tekemään "kunnolla". Huomenna olis sitten Lotta Vuorelan agilitykoulutus jonne mennään Wiccan kanssa!

Wicca odottelee omaa treenivuoroaan kun Dracu treenaa - käskyn alla koska hihnassa huutaa....
Ja kaksi videopätkää mitkä otin muutama viikko sitten, olen ollut vähän laiska ottamaan treenejä videolle kun en jaksa säätää videokameran asettelun kanssa, muokata videoita tms. Joten alla kaksi muokkaamatonta pätkää, ekassa Wicca harjoittelee eteen-käskyä ja tokassa Dracu puomin alasmenoa. Jos joku ihmettelee miksi roikotan Wiccaa tuolleen kaulasta, niin syy on että se a) laskee sitä ja b) estää mun edessä hyppimisen & räkyttämisen. Koira ei kärsi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti