perjantai 4. lokakuuta 2013

Talvikauden agilitysuunnitelmat

Ostin Purinalle talvikausikortin, ja käytiin tänään sitten ekaa kertaa treenaamassa siellä tänä syksynä. Sinne kävelee kauhean kivasti meiltä 20 minuuttia, eli täydellinen alku-ja loppulenkki! Puuhailtiin jotain epämääräistä pikkukivaa ja mä tein vähän inventaariota, että mitä kaikkea sieltä löytyy. Joten nytpä voisi tehdä vähän alustavaa treenilinjausta, jotta ei mene epämääräiseksi puuhailuksi, vaan on järjestelmällistä ja tavoitteellistatreenaamista.

Tavoite meillä on niinkin kova, että treenaamaan pitäisi yrittää päästä 4 x viikossa, lyhyitä ja ytimekkäitä harjoituksia. Ainakin nyt syksyn treenejä rajoittaa se, että mun jalka on vieläkin erittäin murtunut, ja olen periaatteessa liikuntakiellossa, eli treenien pitää olla semmoisia joissa mun ei tarvi juosta. Kovasti toivon, että tä jalka tulisi nyt levolla kuntoon eikä tarvisi leikkausta, mutta se on sitten neljän viikon päästä vasta murhe, eli en ajattele sitä :D

Wiccan treenit

Wicca täyttää kohta vuoden, joten sen kanssa voi nyt alkaa tehdä asteittain "oikeita" harjoituksia.

  • Hyppytekniikka. Mennään samalla Susan Salo-DVD:llä kuin Dracun kanssa, jokaiseen treeniin voisin ottaa aina yhden hyppytekniikkaharjoituksen. Alkuun matalilla rimoilla, pikku hiljaa korottaen. Alusta asti paljon ohjaajan luomaa häiriötä
  • Keppiprojekti. Purinalla on 2 by 2-kepit, joten niillä mennään. Tämän voisin jättää vähän myöhempään talveen ja tehdä sitten muutaman viikon tehostettuna treeninä.
  • Kontaktit. Dracun kanssa himoitut juoksukontaktit jäi aikoinaan sen jalkavamman vuoksi, mutta Wiccan kanssa on vaan ihan pakko kokeilla saisiko ne opetettua. Purinalla on muutama tosi hyvä lauta tähän ja muutenkin puitteet. Mä olen sen verran hyvä liikkumaa radalla että uskoisin pystyväni handlaamaan juoksukontaktit radalla. Kaiken varmuuden vuoksi keinu otetetaan on/off-tyylillä, niin jos en saa juoksukontakteja toimimaan, voidaan siirtyä on/offiin. Tämä voisi olla nimenomaan syksyn ja alkutalven projekti.
  • Estetekniikka. Toisin sanoen kaikki muut esteet kuin edellä luetellut. Joka treenissä harjoitellaan jonkun esteen itsenäistä, teknistä suoritusta. Alussa voisin ottaa aina esim. kahden viikon teemat, jolloin harjoitellaan aina kahta tai kolmea estettä, ja sit siirrytään taas uuteen settiin tai palataan "vanhoihin".
  • Ohjaus. Tämä jää nyt mun jalkavamman takia myös sinne talvemmaksi, jolloin voin toivottavasti juosta ja liikkua enemmän. Tavoite on opettaa Wicca lukemaan eri ohjauskuvioita sujuvasti ja myös jäämään tekemään niitä itsenäisesti.
  • Irtoaminen ja estehakuisuus. Tämä on nyt yhdistelmä vähän kaikkea yllä lueteltua, mutta iso prioriteetti. Varsinkin nyt syksyllä harjoitellaan irtoamista esteille kun mä en voi liikkua kunnolla.
Tavoite on kisauran korkkaus ensi kesänä kun Wicca täyttää tarvittavan 18kk. Lista opetettavista asioista tuntuu pitkältä ja hurjalta, mutta nyt on oikeasti pakko hyödyntää tuo Purinan läheisyys talven ajan ja treenata paljon! Kesällä mulla on sitten niin vaikea matka AST:n kentälle että tuskin tulee käytyä kovin usein treenaamassa...

Dracun treenit

Tätä onkin sitten huomattavasti vaikeampi miettiä kuin Wiccan kanssa. Dracun kanssa pitäisi oikeasti treenata rataa ja ohjaamista kilpailunomaisesti, mutta se ei onnistu tän mun jalan kanssa eikä muutenkaan niin hyvin yksin treenatessa. Jotenpa kait sitä on pakko mennä aika samalla kaavalla kuin viime talvena ja harjoitella hyppäämistä häiriön alla, hyppytekniikkaa, estetekniikkaa ja yksittäisiä ohjauskuvioita. Voi olla että kun ohjaaja on taas juoksukunnossa koitan ostella satunnaisia treenivuoroja AST:n talvitreeneihin.
  • Kontaktit. Projekti, joka ei ole koskaan valmis. Häiriötä, ennakoimista, ohjaajan sijaintia... Paljon hyvin vaihtelevia treenejä, jottei koira ikinä tiedä mitä harjoitellaan tällä kertaa!
  • Estetekniikka. Pöytää voisi ainakin treenata :D Pimeitä putkikulmia, putkijarrutuksia, okseri/muuri/pituus käännöksiä ja itsenäisesti oikein suorittamista.
  • Hyppytekniikka. Wiccan treenejä Draculle myös. Paljon häiriöitä, rimoja eri korkeuksilla, vedätyksestä palkan tiputtamista radalle jne. 
  • Este-erottelua. Kepit vs. putki, putki-kontakti, putki-putki jne. Eli koitetaan vahvistaa suullisen vihjeen merkitystä erotteluissa.
Dracun kanssa haluaisin ihan hulluna päästä kisaamaan, mutta eihän se nyt onnistu. Harmittaa kamalasti kun tuntuu että nyt voisi vihdoin sujua kun rimat on alkaneet pysyä ylhäällä ja meidän yhteistyö muutenkin toimia. Kauhean hienoa olisi saada Draculle ne SM-ja MM-nollat kasaan, mutta katsellaan. Jos mä pääsen vielä tämän vuoden puolella kisakuntoon, niin ehkäpä voisi ola mahdollista... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti