perjantai 18. lokakuuta 2013

Haaste!

Meille heitettiin (ensimmäinen) haasteemme Stella Nova-blogista, kiitosta vain sinne :) Haasteen säännöt olivat seuraavanlaiset:
 • vastaa haastajan 11 kysymykseen
 • keksi 11 uutta kysymystä
 • haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
 • kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

1. Jos sinun olisi pakko vaihtaa rotua, mihin vaihtaisit ja miksi?
Olen aina salaisesti haaveillut malinoisista, jonka kanssa harrastaisin suojelua. Semmoinen oikein valtava uros, jolla olisi teräksinen hermorakenne, mutta jolta löytyisi tarvittaessa kunnon vietit. Mia Skogsterin Helge on varmaan näiden mun haaveiden lähtökohta... Joku päivä kun asun omakotitalossa ja mulla on oma auto...

2. Minkä biisin omistaisit koirallesi?
Gym Class Heroes:in the Fighter-biisin! 

3. Onko sinulla jokin koirarotu, josta haaveilet, mutta jota et todennäköisesti koskaan tule omistamaan? Mikä ja miksi et?
Husky. Rakastan niiden arktista ulkomuotoa ja luonnetta. En voisi kuvitella mitään hienompaa kuin oman huskyvaljakkoni, joiden kanssa käydä talvella öisillä retkillä kuutamonvalossa. Totuus on kuitenkin se, etten ikinä halua asua niin hornan tuutissa että voisin ottaa huskylauman, ja se sitoisi aika tehokkaasti paikalleen...

4. Turhamaisin/turhin asia, jonka olet koirallesi koskaan hankkinut?
Näitä ei ole onneksi montaa, olen tosi huono hankkimaan koirilleni yhtään mitään. BOT ja pomppa on, mutta ne ovat tarpeellisia talvisin... Ainoa turhamainen ostopakkoni ovat Berran nyörinarutaluttimet, jotka menevät aika nopeasti vanhoiksi ja rikki. Mutta ne on niin hienon väriset ja niitä voi käyttää palkkana :)

5. Millaisen tahtoisit seuraavan koirasi olevan nykyiseen verrattuna? Mitä piirteitä haluaisit kenties nähdä myös seuraavassa koirassa, mitä haluaisit vähentää tai kaipaatko kentien vielä jotain lisää?
Olen kyllä oikein yllättävän tyytyväinen näihin kahteen koiraani! Harrastusmielessä Dracu on aivan ihanteellinen, kun saisi sen täysin äänettömäksi niin se olisi siinä. Wiccasta on vaikea sanoa harrastuskoirana vielä mitään, mutta erittäin hyvältä näyttää. Intoa, miellyttämishalua, leludraivia, nopeutta ja toisessa päässä keskittymiskykyä ja hermorakennetta. Tykkään! En kyllä ikinä enää halua koiraa, jolla on vain virtaa ja viettiä, muttei hermorakennetta... Arkielämässä haluaisin, että kumpikaan ei vahdi yhtään ja Dracu saisi olla ihmissosiaalisempi. Mua ärsyttää suuresti kun sen on pakko vahtihaukkua kaikille, jotka tulee puhumaan meille. Wicca suhtautuu ainakin vielä aika kivasti, ei välitä tuntemattomista, mutta käy ihan kohteliaasti moikkaamassa jos joku haluaa tulla silittämään.

6. Rumin koirarotu, jonka tiedät? Mikä siitä tekee mielestäsi ruman?
Näitä on niin monta! Lyttykuonot, isot kuolaajat, pienet rotat... Varmaankin listani rumista roduista on pidempi kuin lista kauniista roduista!

7. Mihin suuntaan toivoisit jalostuksen etenevän nykyisen rotusi kohdalla? Mihin sinun mielestäsi tulisi ennen kaikkea kiinnittää huomiota, mitä seikkoja painottaa, mitä ehkä jättää vähemmälle arvolle?
No tää on helppo kysymys! Näin australiankarvattoman pussirotan omistajana toivoisin, että kaikki näyttelyaussiekasvattajat ammuttaisiin kuuhun karvapuuskapossujensa kanssa. No ei nyt oikeasti, jokainen tyylillään ja nyt kun Suomessa on muitakin aussietyyppejä voi jokainen valita juuri sellaisen koiran kuin itse haluaa. Toivoisin kuitenkin, että kasvattajat kaikissa linjoissa kiinnittäisi enemmän huomiota koirien a) hermorakenteeseen ja b) vahtimiskäytökseen. Itse katson, että tällä vuosisadalla kun eletään, on vahtivasta koirasta pelkästään haittaa. Suurin osa koirista kun myydään kaupunkeihin tai niiden lähistölle ja ne asuvat koko perheen kanssa kotona. Aivan liikaa joutuu kuulemaan ikäviä uutisia liian terävistä tai vahtivista aussieista, jotka ovat päätyneet pilvenreunalle aivan liian aikaisin. :(

8. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian niin, että se ymmärtäisi mitä puhut, mitä sille sanoisit?
Kertoisin niille kuinka tärkeitä ne mulle ovat ja miten paljon rakastan niitä <3 Niin ja ehkä sanoisin Draculle, että MÄ olen lauman pomo ja hänellä ei ole asiaa vahtia tai haukkua ikinä millenkään... ;)

9. Jos koirasi olisi ihminen, millainen pukeutumistyyli sillä olisi?
Dracu olisi ehdottoman siisti ja vakuuttava, housujakkupuku ja järkevät korot. Vapaa-ajalla sillä olisi päällä kalliit ja hyvät merkkiurheilu-ja ulkoiluvaatteet.
Wiccalla puolestaan olisi kaksi lettiä, jotka olisi aina sekaisin, tai panta joka pitää kiharat naamalta. Sillä olisi päällä pinkkiä, kaikki vaatteet olisivat täynnä mutaa ja reikiä ja muutenkin tyyli olisi aikamoinen kokoelma kaikkea ihan sattumanvaraista, jonka päälle kerkesi pukea aamulla.

10. Mikä ärsyttää koiramaailmassa/koiraharrastuksissa eniten?
Se perus kyräily ja kauhean epäileväinen asenne kaikkia kohtaan. Missä vanha kunnon kaikki auttaa kaikkia-asenne? Agilityssa kukaan ei taputa palkinnonjaossa, käy onnittelemassa onnistujia, juttele toisilleen ellei olla kavereita entuudestaan. Hirveä suoriutumisen paine ja yhteisöllisyyden puute. 

11. Jos koirasi voisi muuttua hetkeksi näkymättömäksi, mitä se silloin tekisi?
Ne seuraisivat mua kaikkialle ja samalla söisivät kaiken mahdollisen ruoan minkä kerkeisivät...


Tässä olisi sitten mun 11 kysymysä haastettaville blogeille!

 1. Jos sinulla ei olisi koiria tai koiraharrastusta, mitä tekisit vapaa-ajallasi?
 2. Jos koirasi saisivat valita aina mitä teette, mitä se olisi?
 3. Mitä vannoit tekeväsi toisella tavalla uusimman koirasi kanssa mitä et kuitenkaan saanut tehtyä?
 4. Miksi pidät koirablogia?
 5. Jos koirasi voisivat kertoa sinulle yhden, tärkeän asian, mikä se voisi olla?
 6. Miten päädyit koiriesi kasvattajaan? Mikä sai sinut valitsemaan juuri hänet ja mitä kaikkea kasvattajassa arvostat erityisesti?
 7. Saitko valita oman pentusi? Miksi valitsit sen? Jos kasvattaja valitsi sen sinulle, millä perusteella hän sen sinulle valitsi?
 8. Jos pentusi on aikoinaan pentutestattu, onko tulos yhä "kuvaava"? Entä sen pentuesisaruksista?
 9. Mikä saa koirasi täysin sekaisin? Hyvällä tai pahalla.
 10. Onko koirallasi noloja lempinimiä joita et kehtaisi huudella julkisesti?
 11. Ketä koiramaailmassa ihailet? Miksi ja jos saisit kysyä häneltä yhden kysymyksen, minkä tahansa, mitä kysyisit?
Haastettavat blogit ovat sitten seuraavat:

1 kommentti: