torstai 17. lokakuuta 2013

Hei me tokoillaan, ihan oikeasti!

Okei no aika vähän olen itsekseni saanut aikaiseksi tokoilla, mutta jonkun verran ollaan Tiian kanssa tokoiltu. Tästä on ollut paljon apua kun Tiialta saa paljon hyviä vinkkejä EVL-treenaamiseen sekä Wiccan kanssa harjoitteluun. Musta Dracun kanssa on tosi kiva tehdä kun se osaa jo niin hyvin ja siltä voi vähän vaatia, mutta Wiccan kanssa tokoilu on vähän turhauttavaa jotenkin. En oikeen tiedä miksi mulla ei riitä kärsivällisyys tähän pentutokoon kun esim. pentuagility on musta kamalan kivaa. Pitää nyt vaan koittaa jotenkin asennoitua tähän paremmin!

Toissapäivänä Tiian kanssa treenattiin Sirkuskentällä tokoa, aloitettiin paikallaistumisella Dracun ja Ruutin kanssa. Meni ihan nätisti, kävin kerran välissä palkkaamassa Dracua. Sitten paikallamakuu rivissä, Wicca mukana. Vähän oli vaikeaa, meinasi ponkaista vähän väliä ylös, ajatteli varmaan että tehdään luoksetuloa... Vähän myös vieressä oleville skeittareille piti pöhistä myös. Sain kuitenkin palkattua muutamaan otteeseen. Tää vaatii nyt vaan paljon toistoja ja pitää muistaa erotella käskyt "odota" ja "paikka".

Dracun kanssa treenattiin ensin ruutua. Ruudun merkit oli myös ohjatun merkki ja kapulat vähän hämäsi Dracua, sain muutaman kerran pysäyttää että lähti oikeaan suuntaan merkiltä. Pitää muistaa alkaa antaa "ruutu" vihjettä jo ennen liikkeen alkua, vaikka pitääkin lähteä ensin merkille.

Otettiin noutoa normikapulalla ja harjoiteltiin sitä uutta loppuasentoa. Ensin lyhyellä matkalla, sitten lopuksi heittäen koko liike. Sanon kuitenkin vielä "kierrä" kun tulee kapulan kanssa lähemmäs, tää suoraan sivulle takaa kiertäen vaatii nyt vaan paljon toistoa että se korvaisi sen eteenluovutuksen.

Lopuksi otettiin ohjattua kokonaisena liikkeenä, pyysin Tiiaa jättämään haettavan vähän edemmäs kuin muut kapulat. Merkille lähti kovaa ja sain antaa aika painokkaan käskyn että malttoi pysähtyä. Hyvin lähti hakemaan oikeanpuoleista, mutta kun sai sen suuhun lähti muiden kapuloide luokse! Huusin että tänne ja toi sit kapulan, mutta ilmeisesti ajatteli että olisi voinut tuoda kaikki kapulat samalla kertaa! Otettiin sit muutama onnistunut toisto oikealla, ja vaihdettiin vasempaan. Tää oli selvästi vaikeampi, meinasi lähteä taas oikealle mut sain pysäytettyä ja hakemaan oikean. Yksi hyvä toisto ja lopetettiin siihen :)


Wiccan kanssa harjoiteltiin sitten tylsiä perusjuttuja :D Seuraamista imuttaen, aina muutama askel ja sit pysäytys ja istumisesta palkkaa. Vähän koitin pitää namikättä ylempänä ja välillä takana ja koittaa naksutella jos seuraamispaikka silti pysyisi.

Sitten harjoiteltiin luoksetulon (ja tulevan noudon yms) loppuasentoon tulemista takaa kiertäen. Opetan Wiccalle nyt edestä sivulle kiepahtamisen "sivulle" ja takakautta kierron "kierrä". Vauhdikkaissa jutuissa käytän sit sitä kiertämistä...

Lopuksi kokeiltii vähän ruutua Wiccan kanssa. Dracun kanssahan tehtiin ruutu ns. näyttöruutuna, jossa siellä ei ole mitään vaan koiralle näytetään ruudun paikka ja sit naksutetaan kun se menee sinne. Vähän mietittiin Tiian kanssa että milläköhän tekniikalla lähtisin Wiccan kanssa liikkeelle, näyttöruutu vai esim. kosketusalusta. Luulenpa että alan opettaa sitä kosketusalustaa nyt kotona ja mietitään tätä ruutua sit uudestaan...


Kuvista kiitos taas Tiialle :)
Dracu tuppaa aina kaatamaan noita hemmetin merkkejä...
Liikaa vauhtia? Siis miten niin?
Jarru vähän hukassa merkille pysäytyksessä...
Miksiköhän se tällaisessa paikassa aina kaataa merkin? Eriskummallista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti