maanantai 6. maaliskuuta 2017

Pentulandiassa kasvetaan silmissä!

Välillä tuntuu, että kun vessassa käy, niin takaisin tullessa pennut ovat taas kasvaneet ja kehittyneet. Tänään niillä on jo 5 päivää ikää mittarissa! Eihän sitä mitään muuta ajallaan voi tehdä, kuin istua niitä ihastelemassa... Eilen aloitettin Bio Sensor-ohjelma kaikille, ja sitä tehdään sitten seuraavat kaksi viikkoa. Lisäksi ollaan tehty hieno painonkehityskäyrä seuraamaan pentujen painoja. Bonnie, Louise,Sid ja Nancy ovat kaikki jo yli 600g ja ihan jättiläisen näköisiä. Pienemmätkin kuitenkin kasvavat tasaisesti, ja etenkin Nancy on tehnyt huiman kirin eilisestä painossa! En kyllä ihmettele, se on pentueen ehkä tämän hetken kovin haluamaan asioita ja huutamaan...

Bio Sensorissa oli myös hauskaa huomata, miten eri tavalla eri pennut siihen suhtautuivat. Toki eroja pikkuisten käytöksessä on muutenkin havaittavissa, mutta osasin hyvin ennakoida kuka huutaisi eniten yms. Ei yhtään yllättänyt, että Nancy ja Louise huusivat kuin syötävät kun niitä käänneltiin ylösalaisin, etenkin Nancy huutaa kyllä eniten muutenkin. Sid ja Bonnie ovat pitkään olleet ne isoimmat, päättäväiset mutta myös aika lungit, etenkin Sid. Se vaikuttaa vaan koko ajan tyytyväiseltä. Kumpikaan ei nostanut meteliä käsittelyssä, mutta olivat kyllä aktiivisia ja Bonnie rimpuili. Rauhallisimmat tyypit ovat selvästi pienimmät Thelma ja Clyde. Thelma on etenkin sylissä aina tosi tyytyväinen, ja oli ihan rimpuilematta ja hiljaa koko käsittelyn ajan. Clyde taas on vähän mun silmissä vieläkin vähän reppana, vaikka hyvin pitää maitobaarissa puolensa isompia vastaan. Hauska nähdä, mihin suuntaan näiden tyyppien käytös tästä pikkupentuvaiheesta nyt lähtee kehittymään!

Pennut ovat tässä ensimmäisten viiden päivän aikana muutenkin jo selvästi kehittyneet. Ne syövät pidemmän aikaa kerrallaan, mutta nukkuvat myös pidemmän aikaa. Liikkuminen pentulaatikossa on aktiivisempaa ja imeminen todella voimakastahtoista. Huomaa muuten selvän eron pentujen imemisasennossa, kun on pitävä pohja tassujen alla vs ei yhtä pitävä. Tosi hyvää pohjaa vasten ne lähes nousee seisoma-asentoon, kun taas jos pyyhkeet alla ovat vähän liukkaampia, niin ne ovat jalat suoriksi venyneitä. Olen lukenut pohdintoja pentulaatikon alustan pitävyyden ja lonkkavian välisestä yhteydestä, enkä näkemäni perusteella yhtään ihmettele että tämä puhuttaa. Me pyritään kanssa pitämään mahdollisimman laadukkaita pohjia pentujen alla, jossa jalat eivät sudi. Kuitenkin välillä pitää pyykinpesun ajaksi heittää pyyhkeitä alle. Pitää ehkä etsiä käsiin toinen tosi hyvä pohja, jotta voi sitten vaihdella niitä.

Pennut ovat muutenkin paljon aktiivisempia. Ne venyttelevät, tökkivät toisiaan, imevät sormenpäitä, haukottelevat ja röyhtäilevät. Aika lailla kaikki mitä ne tekee on suloista ja saa katsojien sydämet aina sulamaan! Wicca pitää hyvin pentulaatikon puhtaana, en ole yhtään ainutta kakkakikkaretta missään huomannut. Välillä se on pentuhuoneessa olevan sängyn alla lepäämässä, mutta käy kyllä hoitamassa lapsiaan. Luulen, että kun ihmisiä on pentulaatikossa niin se ei koe itseään kovin oleelliseksi osaksi pentujen hoitamista, ja hengailee mielellään muualla jonkun aikaa. Yöt ainakin pentulaatikossa on ollut ihan hiljaista, joten sillon se varmasti nukkuu niiden kanssa. Wicca syö myös hullulla ruokahalulla, yritin jättää sille kippoon ruokaa yksi ilta ja se söi kolme kipollista kunnes totesin, ettei taida tämä vapaa ruokinta oikein meille sopia!

2 kommenttia:

  1. Hienosti ovat kaikki pennut kasvaneet ja kehittyneet! Kirjoitat ihanan yksityiskohtaisesti ja kattavasti. Oli kiva lukea taas pentujen uusimpia kuulumisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi edellisen pentueen kanssa harmittamaan, etten pitänyt tarkempaa kirjaa niiden kehityksestä. Näitä on nimittäin parin vuoden päästä ihana muistella, ja hyödyllisiä tietoja myös Wiccan mahdollisten seuraavien pentujen kannalta ;)

      Poista