perjantai 17. maaliskuuta 2017

Pikku rikollisten ensimmäiset metkut

Pennut ovat tänään jo 16 päivää vanhoja, keskiviikkona tuli jo kaksi viikkoa mittariin! Kovasti ollaan koko viikko odoteltu silmien aukeamista, mutta oikeastaan vasta keskiviikkona oli ihan pikkaisen raollaan Sidillä ja Louisella. Pikku hiljaa on muidenkin pentujen silmät raottunut, nyt ekoilla on jo silmät lähes auki ja Bonniella ja Nancylla pikkaisen vasta raollaan. Hitaasti mutta varmasti kuitenkin kaikilla aukeaa. Kuulokin on selvästi alkanut pikkuisen toimia, sillä ne reagoivat jo kun menee pentulaatikon laidalle huutelemaan pentupentua. Nostelevat päitään ja lähtevät vaappumaan kohti. Ihan liian söpöä <3

Eilen kaikki pennut menivät kilon rajasta yli. Kaikki ovat kasvaneet tasaisesti 50-100g päivässä, jos joku päivä kasvu on ollut hitaampaa niin seuraavana päivänä taas otetaan vähän isompi loikkaus. Isoin pentu oli tänään oli Sid (1323g), sitten Louise (1286g), Nancy (1213g), Bonnie (1203g), Clyde (1140g) ja Thelma (1086g) on pienin.

Pennut saivat tiistaina matolääkekuurin, kun peläksin niiden löysien mahojen olevan madoista johtuvaa ongelmaa. Mitään erikoista en kyllä ole pentujen kakassa huomannut, ja niiden löysät mahat paranivat kun Wiccan mahan toiminta saatiin kanssa takaisin normaaliin Pect balanssilla, joka on siis maitohappobakteeri-pektiinivalmiste. Lisäksi aikuiset sai maanantaina nenäpunkkilääkityksen, koska olivat tavanneet tartunnan saaneen koiran, mutta oireita ei ole ollut. Wicca sai myös uuden matolääkekuurin pentujen kanssa samaan aikaan.

Muissa kuulumisissa ensimmäinen pentu on tullut pentulaatikosta ulos tänään. Toki laatikon reuna oli auki, joten ei ne ihan vielä ole tuolta aina halutessaan karkaamassa. Pitää vaan muistaa sulkea avoin reuna kun lähdetään kotoa. Yöksi olenkin sitä jo sulkenut. Pieni karkuri oli yllättäen Clyde, vaikka kovasti epäiltiin että Louise olisi eka vankikarkuri. Näin ollan Clyde saa viralliseksi nimekseen Red'n Ready Prison Break. Muut nimet ovat vielä mietinnän alla, jos on ehdotuksia niin saa jättää kommentteihin ehdotuksia.

Pentujen luontessa ei ole tapahtunut isompia muutoksia. Louise on ehkä mennyt jo Nancysta ohi äänekkäimpänä, se kurluttelee ihan jatkuvasti kun on nälkä. Pentulaatikosta kuuluvat äänet ovat kuitenkin yhä joko Louisen tai Nancyn aiheuttamia. Louise ja Sid ovat ehkä taitavimmat vaappujat tähän mennessä, mutta niillä onkin silmät eniten auki, ehkä ne vain näkevät eteensä muita paremmin! Thelma ja Sid ovat rauhallisimmat ja tyytyväisimmät porukasta.

Anne Barck kävi taas torstaina kuvaamassa pentuja 2 viikon kunniaksi. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

1. n Bonnie

2. n Louise

3. n Nancy

4. u Clyde

5. n Thelma

6. u Sid

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti