maanantai 13. maaliskuuta 2017

Mansikoitakin makeampia

Miten aika taas lentää ja pennut kasvaa! Pikkuiset ovat nyt jo 12 päivää vanhoja, ja meno pentulaatikossa muuttuu jtkuvasti vauhdikkaammaksi - ja haisevammaksi! Pientä huolta aiheutti koko viikonloppuna kakka, sillä yllättäen sitä on alkanut tulemaan. Ensin pennut ovat alkaneet kakata itsenäisesti, sitten ne ovat kävelleet siinä ja sisarusten päällä ja Wiccan putsaamisesta huolimatta pentulaatikko ei ole enää ihan turvallinen alusta, eikä ole täysin riskitöntä ottaa pentuakaan syliin. Ekat kakat on väännetty jo ihmisenkin päälle nimittäin. Vähän olin huolissani löysistä ulosteista, mutta kaikki ovat pirteitä ja kasvavat, joten kaikki lienee hyvin. Wiccalla oli viikonloppuna myös maha jostain syystä sekaisin, ja se teki tarpeet parina yönä sisälle, sekä eilen kahdet "ekstrat". Hienosti se osaa myös tähdätä matoille...

Pentujen meno on muutenkin paljon vauhdikkaampaa. Ne harjoittelevat kävelemistä, ja hoippuvat kuin pienet humalaiset ympäri pentulaatikkoa välillä kumoon kaatuen. Ruokailu on muuttunut oikeaksi tahtojen taistoksi, ja sisaruksia tuupitaan säälimättä pois parhailta nisiltä. Wicca raukan tissit ovat täynnä mustelmia ja näyttävät aika kovakouraisen kohtelun saamilta. Pentulaatikosta kuuluu myös kaikenlaisia erilaisia ääniä suoran huutamisen lisäksi. Enimmäkseen ne pitävät hassua kurlutusta niinkuin marsut, mutta välillä on kuulunut lähes haukahtamisen oloisia ääniä. Huutaminen tuntuu kuitenkin vähenevän jatkuvasti, ja pennut nukkuvat jo selvästi pidempiä pätkiä kuin ekalla viikolla. Hyvin voi olla tunti tai kaksi ihan hiljaista pentulaatikossa, ja Wicca tulee hengailemaan olkkariin muiden "aikuisten" kanssa.
Silmät ovat kaikilla vielä visusti kiinni, mutta selvästi jotain kehitystä on tapahtunut, sillä kiinniolevat silmät näkyvät selvästi paremmin kuin ennen. Eli avautumaan päin ovat, eiköhän tässä parin päivän sisällä ekat ala avautua. Korvatkin ovat kehittyneet selvästi, vaikka ovatkin vielä ihan kiinni. Pennut tuntuvat havaitsevan asioita paremmin, esim. kun Wicca saapuu pentulaatikkoon putsaamaan niin ne alkavat jo heräillä ja etsiä innokkaasti maitobaaria. Painot ovat nousseet hyvää vauhtia, Disney-pentueeseen verrattuna ne ovat pari päivää painonkehityksessä edellä. Toisaalta syntymäkeskipaino oli näillä jo korkeampi. Kolme isointa (Sid, Louise ja Bonnie) ovat jo menneet kilon rajasta yli, eikä Nancy ole kaukana.

Lopuksi vielä Annen ottamia kuvia pikkutyypeistä, taas vähän jälkijunassa, sillä nämä kuvat otettiin viime keskiviikkona. Kaikki kuvat nähtävissä TÄÄLTÄ.
Merletytöt Bonnie ja Nancy
Pojat Clyde ja Sid
Punaiset tytöt Thelma ja Louise
Bonnie ja yksisarvisratsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti