lauantai 4. helmikuuta 2012

Talvista sairastelua

Dracu aloitti yskimisen Oulun Next Level-leirin jälkeisenä tiistaina. Kummallakaan koirista ei ole voimassa olevaa kennelyskärokotetta, tiedä sitten vaikuttiko mitenkään tartunnan saamiseen. Onni onnettomuudessa oli, etten mennyt maanantaina agilitytreeneihin tartuttamaan kaikkia ryhmäläisiä silloin vielä oireettoman Dracun kanssa. Dracun yskä muuttui tosi nopeasti aika voimakkaaksi, pienimmästäkin aktiviteetistä alkoi yskiä rajusti ja oksensi aina limaa. Tuota limayskää kesti nelisen päivää kunnes se muuttui pelkäksi yskimiseksi. Yskiminen loppui kuitenkin sitten nopeasti, kaiken kaikkiaan Dracu yski noin viikon verran.

Heti kun Dracu lopetti yskimisen alkuviikosta, aloitti Dante puolestaan. Dantehan sairasti joskus nelisen vuotta sitten jo kennelyskää, mutta silloin se oli rajumpi. Nyt Dante ei yskinyt ollenkaan limaa, ja muutenkin yski huomattavasti Dracua vähemmän vain muutaman päivän ajan. Nyt viisi päivää ekasta yskästä Dante on miltein lopettanut, olisiko kerran eilen yskinyt. Kaiken kaikkiaan päästiin aika helpolla, nyt vaan on pidettävä vielä taukoa kaikista kisoista ja treeneistä sillä kennelyskä voi tarttua pitkään oireiden lakattua...

Muuten ollaan nautittu täysillä talvikeleistä koirien kanssa. Ollaan lenkkeilty ahkeraan kovista pakkasista huolimatta, vaikka Dracu-raukka meinaakin jäätyä heti kun pysähdytään. Se on tiputtanut kaiken karvansa, mutta alkaa jo onneksi kasvattaa sitä pikku hiljaa takaisin. Juoksuja odotellessa...Koska kaikki metsätiet on täällä meidän nurkilla muutettu hiihtoladuiksi ollaan lenkkeilty ahkerasti umpihangessa metsän keskellä. Kyllähän metsässä polkuja olisi, mutta koirat ja minä saadaan huomattavasti parempaa liikuntaa umpihangessa rämpiessä ;) Lunta on mulla liki polviin saakka jolloin koirat saavat pomppia vatsaan asti ylttävässä hangessa. Eipä telu kylmä edes -25 asteen pakkasessa! Sukset odottavat vielä käyttoä, en ole viitsinyt rasittaa koiria taudin aikana liialla liikunnalla, mutta nyt kun molemmat ovat jo aika lailla terveitä voitaisiin aloittaa vetohiihtotreenit!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti