keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Agilitykisaviikonloppu 14.-15.01

Meillä oli Dracun kanssa kunnon kisaviikonloppu joka alkoi lauantaina Hyvinkäällä kolmella startilla. Olin itse herännyt jo 4.00 aaumlla ja ollut duunissa koko aamun joten olo ei ollut ehkä ihan virkein, mutta kofeiinin voimalla jaksaa aina ;)

Eka startti oli Anne Saviojan tuomaroima agilityrata. Tällä radalla meinasi käydä pahasti kun tutustuin rataan väärin ja Tiia vinkkasi mulle juuri tutustumisen lopussa ettei se menekään noin! Kerkesin käydä lopun kerran läpi oikein ja sitten miltein heti radalle. Dracu tuntui sutivan vähän normaalia enemmän, ja muutama käännos pääsi valumaan turhan pitkäksi. Muurin palikka kolahti sitten alas ja miltein pysäytin Dracun, mutta jatkettiin kuitenkin kun halusin tehdä kontaktit. Kaikki on/offit oli hyvät, mutta keinulla lähti hämyliikkeestä pois ennen lupaa, kielsin ja jatkettiin. Puomin jälkeinen väärin tutustuttu kohta meni ihan hyvin, mutta vika rima tuli alas... Tulos näinollen 10 rv, aika -4,80 ja sijoitus 13/26.


Toka rata oli aika samantyyppinen kuin eka, mutta toka rima tuli alas. Käskytystä riman päällä, joo, mutta kuitenkin... Taas kävi mielessä että lopettaako, mutta se on niin pirun vaikeaa kun ajatukset ja koira on jo seuraavalla esteellä! Joten jatkettiin ja loppurata oli oikein hyvää menoa. Kaikki kontaktit onnistui hyvin pienillä hämyliikkeillä, ensi kisoissa sit vähän pahempia hämyjä. En tykkää miten Dracu nytkyy noista hämyistä noin paljon. A:n jälkeen otin sitä vähän liikaa haltuun kun pelotti tyrkyllä oleva väärä putki joten tuli kokonaan esteen ohi. Videolta katsottuna Dracu teki ihan oikein, sillä tiputin koiranpuoleisen käden ja otin vastakkaisella, jolloin sen kuuluukin tulla esteeltä pois. Jotkut pahat tavat on sitkeästi selkäytimessä... Radan paras kohta oli ehdottomasti veto puomin alla olevaan putkeen, oli ihan lukinnut puomin ja vastakkaisella korjasi linjan upeasti putkeen! Tulos tosiaan hylätty rata.


Vika rata oli sitten ihan meidän unelmarata! Olin ihan fiiliksissä tuosta alusta, sillä halusin kokeilla irtoaisiko Dracu tuonne putkeen itse. Muutenkin kiva rata :) Alussa Dracu lähti pienen epäroinnin jälkeen irtoamaan, muttei nopeasti. Vramasti olisi ollut nopeampaa viedä se sinne, mutta halusin kokeilla tuota. Huomaa että irtoaminen tehdään yleensä loppusuoralla, pitää vahvistaa myos radan alussa ja keskivälillä irtoamista. Muutama käännos pääsi vähän venymään kun oma ajoitukseni ei ollut ihan oikeassa, mutta muuten tehtiin hyvä rata. Varsinkin tuo suora jonka lopussa piti mennä takaakiertoon onnistui hyvin. Tulos 0 rv, aika -12,22 ja sijoitus 2/20. Täytyy myontää että toka sija harmitti, mutta hävittiin Maailmanmestari 2:selle ja hänen nuorelle koiralle, ettei huonolle hävitty tai paljoa ;)


Seuraavana päivänä oli vuorossa kaksi agilityrataa Porvoossa, tuomarina molemmissa Heidi Viitaniemi. Eka rata oli semmonen ihan perusrata, alussa tein ihmisnuolen  jota en ole aikaisemmin uskaltanut käyttää kisoissa rimojen pelossa. No onnistuihan kaikki nuo vaikeat jutut mutta Dracu tiputti kaksi ihan random rimaa, eka tuli valssissa alas, toisesta en ihan muista missä tuli kun rataa ei saatu videoitua. Tehtiin kuitenkin kontaktit mallikkaasti, vaadin kunnon stopit ja hämäilin taas vähän. Tulos oli 10 rv, aika -10,50 ja sijoitus 5/12.

Toka rata myoskin agilityrata, ihan kiva ja vauhdikas. Alku meni ihan hyvin, rimat pysyi ylhäällä vaikka olikin aika tiukka kohta. Puomi otettiin vähän nopeammin, mutta Dracu tiputti riman sit heti puomin jälkeen takaaleikkauksessa. Olis vaan pitänyt lopettaa siihen rata... Pituudelta lähti hakemaan mun yllätykseksi tosi kaukana olevia keppejä ja ohitti oikean esteen. Tuo oli kyllä oma moka, en ohjannut vaan oletin. Putkijarrutukset ei toiminut radalla ollenkaan ja ainut mikä pelitti oli kontaktit. A:lla varsinkin tein aika vahvoja hämyliikkeitä. Meno oli muuten kyllä turhan lennokasta, näkyi että oli saanut luukuttaa jo neljä rataa :O Tulos 10 rv, aika -8,12 ja sija 3/12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti