maanantai 15. toukokuuta 2017

7-viikkoiset pennut & luovutus

Seitsemäs pentuviikko koitti ja pentujen luovutus lähestyi kovaa vauhtia. Alkuviikosta käytiin pentujen kanssa vielä Malminkartanon nurtseilla Annen kanssa ottamassa vikat "pentuekuvat" koko porukasta. Kuvaaminen alkoi olla jo tosi haastavaa, pikku vieteripuput eivät olisi halunneet olla hetkeäkään aloillaan! Ihmeen kautta saatiin ne kuitenkin pönöttämään yksitellen sekä Wiccan vieressä! Päivän päätteeksi käytiin vikalla punnituksella läheisessä Mustissa ja Mirrissä.
Koitettiin huonolla menestyksellä ryhmäkuvaa. Ehdotinkin Annelle sitten vitsillä, että hän voisi photoshopata yhteiskuvan...!
Keskiviikkona 19.4 pennut täyttivät 7-viikkoa, ja ekat kolme lähtivät. Periaatteessa suurin osa aussiekasvattajistakin taitaa pitää pentuja 8-viikkoisiksi, mutta kerrostalossa kasvattamisen vuoksi oli kyllä ahdottomasti helpompaa, että osa lähti nyt jo. Täällä alkoi olla niin paljon vilinää ja ääntä, että naapureiden pinnaa ei viitsinyt kokeilla yhtään enempää kuin oli pakko... Heti aamulla Anne haki Nancyn kotiin, muutama tunti myöhemmin uuteen kotiin lähti Clyde ja illalla vielä Thelma. Kylläpä kolmen pennun kanssa oli ihan mielettömän helppoa ja hiljaista!
Lauantaina lähti neljäs pentu Bonnie, ja saatiin pitää Louisea ja Sidiä vielä ylimääräinen viikko. Kahta pentua oli oikein helppo kuljetella, ja käytiin viikonloppuna mm. siskoni lasten synttäreillä pentujen kanssa, jossa ne luonnollisesti hurmasivat kaikki vieraat. Tosi reippaita pentuja olivat kyllä molemmat, kirkuvat lapset, livebändi ja lattialla pyörivät ilmapallot (joita piti tietenkin saalistaa, ja jotka räjähtelivät pentujen käsittelyssä) olivat kaikki vain siistejä. Käytiin myös treffaamassa jo ekan kerran sisaruksia Malminkartanossa. Kaikilla on kertomusten mukaan mennyt hyvin, ja ne ovat kotiutuneet hyvin.
Pikkuiset hattivatit <3
Seuraavan viikon tiistaina lähti Sid aka Pullervo. Tuntui aika haikealta luopua siitä, etenkin Maiju oli täysin rakastunut sympaattiseen pentuun. Vaikken yleisesti ottaen urosta itse haluaisi, niin Pullervo olisi kyllä voinut jäädäkin meille, samoin Louise! Yhden pennun kanssa oli jopa vähän haikeaa ja hiljaista. Annettiin Louisen olla vapaasti isojen koirien kanssa vapaana asunnossa, ja etenkin Wicca tuntui leikkivän lapsensa kanssa ihan non stop. Muutenkin Wicca alkoi 6-7 viikon kohdilla leikkimään todella paljon pentujensa kanssa ja erityisesti Taikan kanssa. Se imetti pentuja aika lailla siihen asti, että viimeiset pari olivat enää meillä, ja sitten alkoi vieroittaa niitä. Tissit katosivat todella nopeasti, karva alkoi todenteolla tippua ja siirsin Wiccan takaisin normiruokaan.

Lauantaina lähti sitten lopuksi Louise. Kovin hiljaiseksi jäi koti, ja alkoi kaduttaa hetken etten pitänyt yhtään pentua itse. Normaalisti pennun ottaminen on varsin työlästä ja raskasta, mutta pentueen jälkeen se yksi tuntui todella helpolta ja vähältä hommalta. Selvästi omasta pentueesta pennun pitäminen on tässä mielessä fiksu veto. No järjellä ajateltuna ei tietenkään olisi ollut fiksu hetki ottaa pentua, sillä Taika vasta täytti vuoden. Katsotaan sitten parin vuoden päästä, jos Wiccalle tulisi toinen pentue. Siihen saakka on vain pakko yrittää hillitä omaa pentukuumetta treffaamalla kasvatteja ahkerasti!
Wicca imettää vielä koko 7-viikkoista laumaa. Oli se kyllä hyvä äiti <3
Meidän pentuprojekti on nyt sitten tältä erää ohi. Pesin muutamaan otteeseen kaikki lattiat, matot ja viltit, eikä kotona enää edes tuoksu koiranpennut (toisin sanoen pissa ja kakka)... Kaikki pennut saivat mahtikodit, ja esittelyä niistä on tulossa seuraavassa postauksessa. Seuraavaksi ajatukset suuntaavat vuodelle 2018 ja seuraavaan mahdolliseen pentuprojektiin. Tästä sitten lisää myöhemmin, kun suunnitelmat hieman konkretisoituvat! Blogi palailee nyt meidän arkikuulumisiin, sekä minulla on paljon ideoita tulevia kasvatusaiheisia teemoja varten. Kiitos kaikille lukijoille ja kommentteja jättäneille!

Lopuksi vielä Anne Barckin ottamia kuvia 7-viikkoisista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti