keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Wicca 2 vuotta!

Mun pikku sinisilmäinen vauva jo kaksivuotias? Älkää yrittäkö huijata :D No ei vaiskaan, niin se aika vain lentää ja koirat vanhenee, ei onneksi kauheasti henkisesti tämä yksilö ainakaan... Wicca on kyllä semmoinen hassu pikku koira ettei ikinä, blondiksi sitä yleensä kutsun, tai kultamussukaksi.Wiccan kanssa ollaan koitettu vähän puuhailla juttuja tässä pentuprojektin ja muun elämän ohella. Kesällä käytiin muutamaan otteeseen paimentamassa, vähän vaihtelevin tuloksin. Oltiin semmoisen italialaisen aussiepaimentajan klinikalla, jossa mitään ei oikein meinannut tulla mitään. Lampaat jotka ei kerääntynyt ihmiselle yhtään ja koira, joka ei suuremmin näe tarvetta kerätä niitä mulle. Wicca onnellisena vain ravaili lampaiden perässä, ja oli sitä sai ihan innostaa et hei täällä on ihan lupa vähän juostakin! Olisi varmaan tarvinnut semmoset liimalampaat et Wicca olis hokannut homman nimen. Kyllä sillä oli ihan selvästi halu pitää lauma kasassa ja kauhean nätisti se lampaita kohteli, mut huh huh... Vähän erilainen tyyli kuin äidillään!

Lampaiden lisäksi käytiin tässä yksi viikonloppu taas kaverin maatilalla Kauhavalla kasomassa maitolehmiä. Wicca oli nyt paljon reippaampi apukoira, ja ihan innoissaan auttoi ajamaan lehmät ulos laitumelle ja pyöritettiin vasikoita aika paljon. Wicca tykkää kauheasti käydä päitä näpsimässä, ja ihan hyvällä itsevarmuudella komensi lehmiä. Jännä että lehmien kanssa hommassa oli paljon enemmän tekemisen makua kuin lampaiden kanssa. Noh ensi kesänä katsotaan joku paikka missä olisi hyvät lampaat ja käydään taas katsomassa miltä näyttää.


Wicca kävi myös elokuussa ekassa näyttelyssään kun menin ilmoittamaan sen aussieiden erikoisnäyttelyyn n. 90 muun aussien kanssa. Tuomarina toimi brittiläinen Angie Alan. Katselin kauhuissani kilpakumppaneita, ihan KAIKKI oli pörröisiä näyttelykoiria joiden rinnalla Wicca näytti kyllä aika erilaiselta. Mutta suureksi huojennuksekseni meitä ei ajettu kehästä ulos naurun ja hylätyn saattelemana, vaan Wicca sai arvosanan erittäin hyvä! 

Arvostelu: Good coat color, but needs more substance thoroughout. Pleasin expression. Needs to develope in brisket. Hindquarters well musculed. Moves really quite nice.


Ollaan koitettu tokoilla säännöllisesti ja pikkaisen edistystä alkaa näkyä! Ollaan pääosin treenattu alo-ja avointa luokkaa, paikallaolo on se suuri kompastuskivi miksei varmaan mennä vielä pitkään aikaan kisaamaan! Nouto kanssa on jotain ihan käsittämätöntä pikku Wiccalle, joka ei vaan tajua miksi sen pitäisi tuoda se kapula mulle. Suuhun nyt voi ottaa mut kuljettaa tai pitää suussa?

Agilityssa edistytään, ehkä? Ei oikeen tunnu et Wicca edistyy oikeen yhtään vaikka käydäänkin itsenäisesti treenaamalla Purina Areenalla muutaman kerran viikossa. Ollaan tehty pääosin keppejä (2by2) ja hyppytekniikkaa ja rataharjoittelua. Sit kun kepit on valmiit niin aloitetaan kontaktit, eli ei varmaan ikinä :D Wicca sentään hyppää nyt maksihyppyjä, mut eri asia tiputtaako se rimoja vai ei...

Voisin sanoa muutaman sanasen Wiccasta noin yleisesti. Se on aika eri maata kuin äitinsä, ja onneksi en ole mitenkään harrastanut sen kanssa kauhean tavoitteellisesti tai luonut sitä kohtaan kovia odotuksia. Hermo olisi nimittäin mennyt ;) Wicca ei ole yhtä intensiivine tai "ajatteleva" koira kuin Dracu, ja välillä tuntuu ettei se yhtään tajua/tiedosta mitä se tekee tai juuri teki. Se häsää paljon enemmän, ja on vilkkaampi. Hermorakenteessa ei ole vikaa, mutta kun se on kasvanut niin emänsä helmassa... Kotikoirana se on aivan ihana, hellyyttä rakastava, söpö, kiltti ja tottelevainen. Mutta välillä se on vaan ihan pönttö. Juuri yksi viikko teki ties kuinka monet tarpeet sisälle, vaikka yleensä pidättää ihan hyvin vaikka kuinka kauan eikä ollut tehnyt vahinkoa sisälle ikuisuuksiin? Wicca oppii jotenkin tosi paljon hitaammin kuin Dracu, tai sitten se tarvisi jotenkin erilaista koulutusta kuin mihin olen tottunut. Wicca ei ole yhtä nöyrä kuin äitinsä, vaikka se rakastaa kaikkea treenaamista tuntuu ettei se yritä tehdä niin kovasti oikein niinkuin Dracu. Ehkä vähän epäreilua verrata niitä liikaa keskenään ja Wicca kehittyy nyt vain tosi hitaasti. Mutta kovasti mä siitä tykkään ja eiköhän siitä vielä ihan kelpaava harrastuskoira tule. Energiaa, taistelutahtoa ja ahneutta nimittäin riittää, samoin kuin vauhtia ja hurjapäisyyttä :)

ISO KIITOS Tiia Hämäläiselle, Anne Barckille ja Laura Oinakselle ihanista kuvista tältä kesältä <3

Wicca harjoittelee rugbya :)
Pallon perään! 
Wiccan päivän paras hetki on leikkiä pupua kun mamma jahtaa 
Ota kiinni jos saat!
Wiccasta pikkusisarukset on aika rasittavia...
...paitsi silloin kun ne jahtaa sitä!
Mamman mussukka <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti