lauantai 25. lokakuuta 2014

Katsaus taakepäin ajassa pentuprojektiin

Niin se aika vain lensi, ja pennut kasvoivat kauheaa vauhtia! Kesä meni aivan hujauksessa seilatessa oman kodin parvekeremppaa paossa milloin mökillä, milloin äitillä Pasilassa tai ties missä olimmekaan välillä evakossa. Pennut olivat aina mukana touhuissa, katselemassa rugbypelejä, ihmettelemässä rannalla/puistoissa suurta maailmaa ja tutustumassa maalaiselämään. Muuten ihanaa pentuidylliä haittasi kamala pitkä helleaalto, joka pisti pennuilta mahat kauhealle ripulille loppuajasta ennen luovutusta. Kamala sotku, mutta ennenkaikkea hirveä huoli pikku palleroista. Onneksi kaikilla vatsat tasaantuivat viimeistään uusissa kodeissaan kun helle antoi vihdoin myötä.

Shrekille kävi lisäksi pieni haaveri mökillä, jossa se sai pihalla autosta pienen tönäisyn. Osa pennuista nukkui auton alla, kun isäpuoleni päätti siirtää sitä... Luojan kiitos selvittiin pelkällä säikähdyksellä, mutta millainen säikähdys olikaan! Muut pennut juoksivat huutaen pakoon, mutta Shrek jäi itkemään maahan auton viereen. Itse olin aivan hysteerinen ja lähdettiin kauheaa ylinopeutta ajamaan Porvooseen lähimmälle eläinlääkärille. Luojan kiitos kaikki oli kunnossa, pennusta ei löytynyt mitään vikaa pienen shokkitilan lisäksi. Varmaankin säikähti vain ja oli jo illalla taas pirteä itsensä vietettyääni puolet päivästä tarkkailussa eläinlääkäriasemalla.

Uudet kodit löytyivät kaikille, vaikka lähes luovutushetkeen asti saatiin jännittää että minne Tiuhti menisi asumaan. Lopulta sillekin löytyi aivan mahtava koti kaverin luota :) Kuudesta pennusa viisi jäi Helsinki-Espoo-akselille, ja yksi muutti sitten vähän kauemmas, Sodankylään! Kolme omistajaa ovat pidemmältä ajalta tuttuja, ja uskon että kaikki pääsivät oikein rakastaviin koteihin, joka oli minulle tärkeä prioriteetti. Kaikkien kanssa tullaan puuhailemaan paljon ja ne ovat aktiivisissa perheissä. Kahdessa on aikaisempaa kokemusta aussieista, muut menivät sitten ensimmäisiksi harrastuskoiriksi. Lisää infoa pennuista kotisivuilta täältä. Kirjoitan myös uusista kodista kohta postauksen!

Koska lähes kaikki jäivät tosi lähelle asumaan, sovittiin heti viikottaiset treenitreffit Puolarmetsään, joita Tiia tuli ystävällisesti vetämään. Näin olen päässyt näkemään pentuja säännöllisesti, liki viikottain ja seuraamaan niiden kasvua ja kehitystä muutenkin läheltä. Ihanaa kun pennunomistajat ovat olleet aktiivisesti mukana, vaikka välillä sää onkin koetellut meitä aika rankasti! Mutta pennut ovat päässeet aina treenien lopuksi riehumaan, ja mikäs sen parempaa kuin rynnätä sateiden paisuttamaan ojaan peuhaamaan... :D Viime viikonloppuna meillä oli pienimuotoinen pentuleiri, josta voisin kirjoittaa oman postauksen vähän myöhemmin.

Tähän väliin kuitenkin postaamatta jääneitä kuvia, ensin 5,5vk ikäisistä lapsista Malminkartanon kentällä :) Kuvaaja Tiiä Hämäläinen! Kaikki kuvat TÄÄLTÄ.

ARIEL

BATMAN

RUUSUNEN

SHREK

TIUHTI

VIUHTI
Uskoisiko että noista söpöistä karvapalloista tulisi tämmöisiä älykkäitä ja hienoja koiria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti