sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pennut kasvavat huimaa vauhtia!

Pentupäivitykset laahaavat surkeasti perässä kun me ollaan vietetty siirtolaiselämää koirien kanssa. Omassa asunnossa alkoi parvekeremontti, jota lähdettiin pakoon äitin asuntoon Pasilaan ja ollaan vietetty myös säännöllisesti aikaa mökillämme Pernajassa. Pennut ovat pääasiassa viihdyttäneet yleisöä sisäpihalla Pasilassa, syöneet ja kasvaneet. Ikää on nyt 5,5 viikkoa, hurjaa! Persoonallisuudet alkavat todenteolla erottua, jännää miten hajonta voi olla niin suurta samassa pentueessa. Ensi viikolla on vuorossa mikrosirutus, eläinlääkärin tarkastus ja silmäpeilaus. Sitä seuraavalla viikolla ne sitten jo muuttavatkin uusiin koteihinsa :O Miten aika lentääkin...

Dracu imetti niitä vielä kolmeviikkoisina, jolloin alettiin tarjoamaan ruokaa myös. Ensin jauhelihaa, sitten jauhelihaa sekoitettuna nappuloihin ja piimään. Pian Dracu alkoi itse vähentää imetystä ja 4-viikkoisina se taisi imettää niitä enää 1-2 kertaa päivässä. Nyt se ei vapaaehtoisesti imettäisi niitä ollenkaan, söisi vain pentujen ruoat. Maitoa ei tule enää kamalasti ja olen alkanut sitten vähentää Dracunkin ruokaa. Wicca on kiva hoitotäti, joka välillä innostuu leikittämään pentuja, mutta pääasiassa Dracu ja Wicca puuhaavat omiaan eivätkä kauheasti ole tekemisissä pentujen kanssa jos ei ole pakko. Välillä molemmat vähän ojentavat naskalihampaita, mutta mielummin ne välttelevät niiden kohteeksi joutumista.

Luonteenpiirteistä sen verran, että eniten erottuu musta narttu Tiuhti. Uskaliain koko porukasta, ja ihmissosiaalisin. Aina seuraa mua ympäri pihaa kun muut jäävät puuhaamaan omiaan. Kovin tutkimaan paikkoja, rohkein leikkimään isojen koirien kanssa ja kovin ärripurri. Tämän pitäisin itse jos vaan voisin... Siitä tulee varmasti aivan mahtava harrastuskoira, muttei helpoin mahdollinen ja se vaatii kokeneen omistajan joka saa siitä parhaat puolet esiin :) Tiuhti on vielä alustavasti vapaa! Kiinnostusta on ollut, mutten haluaisi myydä sitä ulkomaille tai kauas muutenkaan.

Muut tytöt ovat aika tasaisia. Ruusunen pitää ihan omalaistaan ulvomisen tapaista ääntä joka aina jaksaa naurattaa ja sillä on aika usein asiaa. Se on ehkä vähän itsenäisempi kuin muut tytöt, ja seikkailee välillä ties missä. Ariel ja Viuhti puolestaan ovat yleensä lähellä ihmisiä tai muita pentuja ja jotenkin semmoisia suloisia ja kiltin oloisia ;) Kaikilla riittää kuitenkin rohkeutta ja taistelutahtoa!

Pojat ovat toistensa vastakohdat. Siinä missä Shrek on pentueen rauhallisin niin Batman on vilkkain. Shrek on sosiaalinen ja pysyy yleensä lähellä, ja Batman taas mennä viipottaa omissa seikkailuissaan kunnes sen käy pyydystämässä takaisin. Shrek on leppoisa leikkikaveri, joka ei hermostu ja kellahtaa selälleen painimaan kun Batman haluaa rökittää ihan kaikki. Ainut, joka ei ole kiinnostunut kiipeämään pentulaatikosta pakoon on Shrek, ja Batman on aina ensimmäisenä karannut uudesta viritelmästä! Shrek on myös alustavasti vapaa, mutta eiköhän sille tule olemaan helppo löytää koti :)

Tiia otti pennuista kuvia kun ne olivat noin 3,5 viikkoisia, ja koska uudempia kuvia on vain puhelimessa niin joudutte nyt tyytymään näihin! Pennuilla on myös nyt viralliset nimet :) Kaikki kuvat ovat nähtävissä täällä.


Red'n Ready Sleeping Beauty "Ruusunen"


Red'n Ready Pocahontas "Tiuhti"


Red'n Ready Snow White "Viuhti"


Red'n Ready the Beast "Batman"


Red'n Ready Little Mermaid "Ariel"


Red'n Ready Divine Hercules "Shrek"


2 kommenttia:

  1. Voi ei, en kestä, Shrek <3 Hitsin yskä kun piti sekoittaa kaikki suunnitelmat, olisin niin halunnut nähdä nämä pennut (ja ottaa ihan vain pari salaa povariin ja sanoa kotona Joonalle OHO)..

    VastaaPoista
  2. Et voi tollain kertoa, että siellä on joku ihana ärripurri vapaana, mä kun olen kovasti mieltynyt semmosiin :D t. Pentukuume

    VastaaPoista