keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pennut ovat maailmassa!

Ensinnäkin, pahoittelut säälittävän huonoa blogipäivittämistä! Dracun tiineysaika meni kuitenkin ongelmitta, masu kasvoi hyvin ja vielä muutama päivä ennen h-hetkeä Dracu juoksi onnessaan pallon perässä ;) Kuvat ovat keskiviikolta, eli kuusi päivää ennen synnytystä.
Viikonloppuna valmisteltiin pentujen tuloa remontoimalla vaatehuoneesta pentuhuone. Jaoin huoneen matalalla laudalla josta Dracu pääsisi helposti yli juomaan ja syömään. Lisäksi siskolta saatu koiraportti ovessa mahdollistaa oven auki pitämistä niin, ettei Wicca pääse sinne tai Dracu karkaa, mutta ilma vaihtuu ja me voimme kuunnella pentuhuoneen tapahtumia helposti.

Viikonloppu menikin sitten synnytysvahdissa ystäväni Miinan kanssa, joka on lupautunut pentujen hoitotädiksi ja muuttanut ilmeisesti meille pentujen ajaksi :D Mittailin lämpöjä koko viikonlopun, ne heiluivat 37,4-37,8C. Maanantaina alkuillasta lämmöt laskivat 36,8C ja nousivat myöhään takaisin, jolloin myös poltot ja supistukset alkoivat. Yö meni pentuhuoneen ulkopuolella patjalla torkkuessa, mutta aamulla kaikki näytti rauhalliselta. Me kätilöt ruvettiin jo vähän hermoilemaan että eikö ne pennut aio ikinä syntyä, kunnes yhden aikaan päivällä alkoivat supistukset tihentyä. Vähän meinasin säikähtää kun Dracu alkoi inistä ja kiljahdella ja ekat vedet olivat jo tulleet eikä mitään näkynyt, mutta ensimmäinen pentu syntyi kuitenkin ihan hyvin itsestään. Seuraava sydämenpysähdys oli se, kun pentu ei liikkunut ollenkaan, vaan näytti kuolleelta. Koska Dracu ei heti lähtenyt avaamaan kalvoa pennun ympäriltä leikkasin sen auki ja helpotus oli aivan valtava kun pentu alkoi liikkumaan!

Loput pennuista tuli ulos oikein hyvin ja Dracu hoiti niitä heti erittäin mallikkaasti. Ensimmäisen kolmen jälkeen oli pidempi tauko, jonk aikana annoin Draculle ruokaa ja käytin sitä hieman ulkona. Kerkesin jo ihmetellä että oliko saldo oikeasti nyt vain kolme narttua, ja toivoa, että saataisiin nyt edes yksi uros, ja seuraavaksi sieltä puskikin ensimmäinen uros ulos :) Viimeinen oli sitten selvästi muita suurempi ja tuli takaperin ulos, se oli ainut jossa autoin vetämällä pentua ulos supistusten aikana. Onneksi kaikki meni näin mallikkaasti, sillä täytyy myöntää että olin aika hermostunut kun mukana ei ollut ketään osaavaa konkaria, mutta onneksi Emmi oli puhelinsoiton päässä, Mevet lähellä ja mulla oli kaksi todella reipasta apuria, jotka auttoivat kirjaamisessa, punnitsemisessa ja pitivät mut rauhallisena!

Tässä syntymäajat, pennun tiedot & syntymäpainot (suluissa työnimet):

13.39 ruskea tyttö 306g (Prinsessa Ruusunen)

14.11 musta tyttö 319g (Tiuhti)

14.18 musta tyttö 308g (Viuhti)

15.25 musta uros 335g (Batman)

15.39 punainen tyttö 294g (Ariel)

16.04 punainen uros 418g (Shrek)

Kaikille pennuilla on pitkät hännät ja rotumääritelmän mukainen väritys. Mustat ovat todella mustia ihan minimaalisin valkoisin merkein, Arielilla ja Shrekillä on enemmän valkoista. Todella tasainen pentue tuli, ei yhtään rääpälettä, mutta Shrek on ihan valtava kyllä verrattuna... Ruusunen oli syntymän jälkeen hieman vaisumpi, loppupään pennut taas jotenkin energisemmän oloisia. Ariel on kova huutamaan ja Shrek innokkaimmin nisässä kiinni ;) Tiia lupasin tulla tänään myöhemmin ottamaan yksittäiskuvat kaikista, mutta sitä ennen saatte tyytyä näihin kännykkäkuviin.

Tiuhti ja Ariel
Kätilöt ja tarkkaavainen äiti

Haltioitunut kasvattaja ja ihana Tiuhti (josta tuli heti mun lemppari!)

Tiuhti tai Viuhti - aika identtisiä ovat ;)

3 kommenttia: