keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen agilitykisat, kuinkas muutenkaan?

Mikä shokki, me vietettiin jälleen pääsiäinen agilitykisoissa Purinalla ;) Perjantaina ja sunnuntaina oli 3 starttia kolmosluokille, ja kisattiin Dracun kanssa kaikissa. Wicca pääsi myös mukaan hallille, ja sillä oli oikein kivaa. Löydettiin muutama painikaveri, katseltiin rataa suorittavia koiria ja opeteltiin miten istutaan kiltisti hallin laitaan sidottuna kun emäntä kisaa/tutustuu rataan tms. Hienosti pentukoiralla meni, siitä tulee oikein taitava kisakaveri mulle joku kaunis päivä :)

Mutta siihen oleelliseen, eli ratoihin... Perjantaina kaksi ekaa rataa tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen, joka oli suunnitellut todella kivat, nopeat ja suoraviivaiset radat. Pääsi vähän rallittamaan, me likes! Eka rata meni ihan hyvin, mutta mun sikapossu koirani meinasi ensin hiippailla lähdössä ja sit varasti!!! Siis millon se on tämmöset keksinyt? Nää on kyllä äitiyslomalta paluun ongelmia, ennen Dracu on nököttänyt niin nätisti lähdössä. Harmittavasti pituuden palikka alas, ja tokavikalla tosi ihmeellinen kielto kun tein takaaleikkausta. Ehkä vähän ajoin Dracun linjalle, mutta normaalisti se silti lukee aika hyvin tällaset... Mut tosi hyvät kontaktit ja muutenkin olisi tullut erittäin hyvä aika ilman tota kieltoa! Tulos 10 rv, aika -8,95 ja sija 22/52.


Toka rata oli aivan super kiva, mä olin ihan fiiliksissä et nyt mennään eikä meinata! Ja kovaa mentiinkin, vedätin kaikki kontaktit ihan täysillä (Dracu tuli puomilla niin kovaa että meinasi lentää alas!) ja tehtiin tosi hyvä aika, vaikka keppejä ennen tehtiin aikamoinen kaari. Jos olisi tuota saanut vielä pienemmäksi, niin oltais tehty ihan ylivoimainen aika ;) Nyt hävittiin ajassa belgille, mutta VOITETTIIN KAIKKI BORTSUT ajassa! Vitsi mä olin kyllä niin fiiliksissä tästä, kun yleensä aussiet mielletään kuitenkin hitaammiksi ja tosi harvoin ne pääsee ajassa samaan kuin ne nopeammat BCt... Mut mehän oltiin nopeampia kuin Zen, Hitti, Omie, Grim, Suvianne... Mun pikku Dracu <3 Todella harmittavasti kuitenkin muurin palikka tuli alas, joten tulos oli 5 rv, aika -12,72 ja sija 22/58. Hitsin muuri, tuottanut paljon virheitä meille, tää pitää ottaa tehotreenaukseen!


Vikaan rataan vaihtui tuomari, Johanna Nyberg. Yleensä hänellä on musta ihan kivoja ratoja, muttei tällä kertaa... Aivan kammottava rata, ja musta aika menemätön nopean koiran kanssa... Piti lopussa valita, että meneekö koiralle turvallisella tavalla mutta 99% rata menee väärin, vaiko ottaako riskin että koira tulee huonossa kulmassa renkaalle ja päsäyttää suoraan sitä päin, mutta rata on oikein ohjattavissa (ehkä)? Mä en ymmärrä miten tuomarit voi laittaa just esim. rengasta niin vaarallisiin kulmiin, oikein suututti rataantutustumisessa koko paska. Mentiin aika huonoin fiiliksin radalle, ja olihan se ihan katastrofi. Toka rima heti alas, jonka jälkeen mä selvästi lopetan kunnolla ohjaamisen ja lähdettiin sit radalta vaan pois, joten tuloksena hylätty rata.Sunnuntaina oli tuomarina kaikilla radoilla sitten Minna Räsänen, ja taas mua ärsytti radat. Semmosta niin perus kolmosten kääntöä ja vääntöä, ahtautta ja pyörittämistä. Mä haluun päästä juoksemaan! Angstasin ratojen tylsyyttä kisapaikalla, ja tajusin et mä oon kisannut jo 7 vuotta kolmosissa, ihme jos vähän kyllästyttää vuodesta toiseen samanlaiset mielikuvituksettomat radat! Niin monet on jotenkin ihan sen saman kaavan mukaisia, eikä herätä mitään inspiraatioita! Olisi niin kivaa, jos tuomarit uskaltaisi välillä tehdä jotain kaavasta poikkeavaa! Jotain jännää ja hauskaa, että radalle menisi innoissaan. Okei, onhan tuo omasta asenteestakin kiinni, mut silti... Haluun päästä kisaamaan Salme Mujusen radoille, niissä on ainakin yleensä ajateltu laatikon ulkopuolella ;)

Eka rata alkoi ihan hyvin, mutta jostain syystä Dracu ei (hyvin selkeästä ohjauksesta huolimatta) lähtenyt putkeen, vaan pomppasi puomille? Muuten otettiin oikein nätit kontaktit, mutta putkea edeltävä haltuunotto sai riman alas, joten tuo pääsi nyt myös treenilistalle. Noi on niin yleisiä rimantiputuskohtia meille... Tuloksena kuitenkin hylätty rata.Toka rata oli hypäri, ja tätä mä angstasin kaikkein eniten. Rata oli ihan super ahdas, ohjaaja ei oikeen mahtunut liikkumaan kunnolla missään, vaan piti pyörittää koiraa vaan pienellä liikkeellä jonnekin epäloogiseen suuntaan jonkun ansaesteen ohi... Lähdin radalle aika huonolla asenteella, ja kun kakkosrima tipahti, lopetin ohjauksen ja sitten rimoja tuli vielä enemmän alas ja mua alkoi vituttaa vielä enemmän ja kuten kaikki tietää, silloinhan kannattaisi suunnata vaan suorinta tietä maaliin... Ja hylätty ratahan tästäkin tuli.Kolmas rata oli agilityrata, ja rata alkoi oikein hyvin, mutta pituudella oli taas ongelmia. Jostain kumman syystä Dracu pomppasi ulos pituuden välistä, ja ohitti sitä seuranneen esteen ja tuloksena kolmas hylätty rata... Lopussa juoksutin puomin, ja Dracu lähti omine lupineen pois ja komensin sen sit takaisin ja juostiin maaliin.


Summa summuraan, perjantaina meni hyvin, oli hyvä fiilis ja sunnuntaina sit vitutti. Ja kyllähän tuo mielentila näkyi ratasuorituksissa. Ensi viikolla sit yhdet kisat Janakkalassa, Rantamäki-Lahtinen tuomarina :) Muten pääsiäinen sujui (taas kerran) muuttopuuhissa, kun muutettiin kuukaudeksi takaisin iskälle Hakuninmaalle. Toukokuussa muutetaan sit kesäksi Kauniaisiin lähelle agilitykenttää :)

1 kommentti:

  1. Heh, täähän on ihanko meidän pääsiäis-kisat, meillä tosin hylsyjä 4/5 :D Me taistellaan edelleen ykkösissä ja kiroan ne suorat juoksuradat alimpaan helv*..paljon kivempi olisi pyörittää, vääntää ja kääntää, ehkä tuo nti Harmaa pysyisi paremmin hanskassa silloin :P

    VastaaPoista