maanantai 5. syyskuuta 2011

Agilitykisat Hyvinkäällä 20.08

Oltiin Dracun kanssa kisaamassa Hyvinkäällä, jossa kakkosille oli tarjolla kolme rataa. Tuomarina kaikissa Henri Luomala. Olen ollut aina vähän kiikun kaakun että tykkäänko Luomalan radoista, välillä hänellä on tosi kivoja ratoja, mutta välillä, kuten tänään, ne ovat aika kamalia! Lisäksi Hyvinkään hallin ennen niin hyvä ja pitävä matto oli vaihdettu ihan kamalaan keinonurmeen jossa ei ollut lainkaan kumirouhetta! Olin aivan tyrmistynyt ja oli ihan kamala katsella kun nopeat ja suurella askeleella liikkuvat koirat kauhoi, liukui ja kaatui :( Me mukaan lukien.

Eka rata oli musta aika ikävä, ja mun mielestä myos ei täyttänyt kisasääntojä... Muurilta oli putkeen vienti jonka matkaksi mittasin 2,5 metriä!! Tietty nyt mistä tahansa välistä saa sen 5 metriä kun lenkittää, mutta tuossa koiralla ei edes ollut syytä lenkittää, Dracu meni ainakin ihan suoraan. Sit oli nopealle koiralle tosi vittumaisesti asetettu hyppy-pussi-suora jonka lopussa tiukka käännos ja kamalan huono linja keinulle. Olisihan tuon keinulinjan saanut toista puolta vieden suoremmaksi, mutta nopealla koiralla se oli ihan mahdoton ohjata silleen :/ Noh Dracu tiputti jo ekan riman, luoja tietää miksi. Loppurata oli aika kamalaa sutimista eikä ollut yhtään kivaa :( Otettiin sit kunnon stopit kontakteille ja lopussa vielä yksi rima alas ja koira nokalleen. Tulos 10 rv, aika -7,25 ja sija 8/24. 

 

Edellisen radan jälkeen olin ihan kahden vaiheilla et kisataanko vielä, mutta startattiin kuitenkin. Totesin vaan et mun on ihan turha tehdä mitään vedättäviä ohjauksia joissa vauhti kasvaa, mennään vaan turvallisesti takaohjauksessa ja toivotaan ettei koiralta katkea kintut... Oma ohjaukseni oli jotain aivan kamalaa, tuntui etten uskalla ohjata tai tehdä mitään. Tälläsen hissuttelun lopputulos oli sitten hylätty rata. Mulla kasvoi radan lopussa jo sarvet otsassa, olin oikeesti valmis murhaan. Kamala rata, vielä kamalampi pohja ja ihan hirveää ohjausta multa!Päätin vielä katsoa vikan hypärin rataprofiilin ja jos se olisi yhtä inhottava kuin kaksi ekaa me ei startata. Rata oli kuitenkin ihan ok. Alku menikin tosi hyvin vaikka meno ei nyt ollut ihan sitä normaalia. Dracu ei selvästi vaan päässyt eteenpäin, ei pystynyt kääntymään normaalisti jne. Pussin jälkeinen kohta oli sitten meidän ongelma, harmittaa kun en koittanut keretä valssaamaan vaan tyydyin takaaleikkaukseen. Olisi sen valssin kerennyt... Tästä rima alas ja väärään päähän putkea. Tulos siis jälleen kerran hylätty rata.Näistä kisoista ei jäänyt mitään hyvää fiilistä, vain harmia ja kiukkua. Tuo pohja varsinkin ottaa päähän, tossa hallissa on kuitenkin talvella paljon kisoja ja siellä on ollut tosi kiva kisata ennen kun on lämmin ja kaikkea. En voi ymmärtää miten sinne on vaihdettu noin surkea pohja!! Eikä ollut vaan Dracu joka lipsui, moni koira veti todella pahasti nenälleen :( Me ei ainakaan Dracun kanssa tulla toiste tuonne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti