tiistai 17. kesäkuuta 2014

Viikon ikäiset pallerot!

Ihan käsittämätöntä että pennut ovat jo viikon vanhoja! Enää kuusi viikkoa jäljellä pentulandiaa, mutta samalla tuntuu kuin pennut olisivat olleet täällä jo ties kuinka kauan. Ollaan istuttu hoitotätien kanssa pentulaatikossa niin paljon, että ihan tuntuu että höperöidytään. Sunnuntaina oltiin Miinan kanssa Tampereella katsomassa agilityn SM-kisoja, ja kävimme syväluonteista keskustelua pentujen persoonista ja "taipumuksista", kunnes tajusin että puhumme alle viikon ikäisistä naperoista tyylillä "Shrekillä on kyllä niin vahvan oloinen hermorakenne, siitä tulee varmasti intensiivinen ja keskittynyt työskentelijä"...

Pentujen kehitystä on kuitenkin aivan mieletöntä päästä näkemään näin lähietäisyydeltä. Joka päivä huomaa, miten ne ovat silmissä kasvaneet ja kehittyneet. Eilen ne eivät vielä tehneet sitä tai tätä, ja yllättäen ne jo haukottelevat, imevät sormea, murahtelevat jne. Otteet ovat nyt jo niin erilaiset maitobaarillakin kuin viikko sitten! Ne oikeasti Haluavat Asioita, ja varsinkin punaiset tytöt Ariel ja Ruusunen antavat kuulua jos eivät saa tahtoaan läpi...!

Pentuja totutellaan käsittelyyn ja tarkkaillaan mm. painonkehitystä. Kuvassa Ariel, ja Dracun kuono :)
Dracu on selvästi rauhoittunut pentujen hoidon kanssa, se ei ole moneen päivään lähtenyt rynnistämään kotia kohti kun käännytään lenkillä takaisinpäin, eikä se muutenkaan halua olla pentulaatikossa koko ajan. Pennut nukkuvat paljon pidempiä pätkiä kerrallaan, joten koiraportti on auki ja Dracu saa kulkea niinkuin haluaa kun olen kotona. Yllättävän paljon aikaa se haluaa viettää poissa pentulaatikosta, välillä huolettaa että hoitaako se niitä tarpeeksi, mutta pennut vaikuttavat kyllä tyytyväisiltä. Wiccaa kohtaan Dracu suhtautuu täysin normaalisti, ja Wicca karttaa yhä pentuhuonetta. Pentuja saa myös vapaasti kiikutella ulos laatikosta punnitusta yms. varten ilman että emä huolestuu kovinkaan paljon. Ainoastaan muutamaa tuntematonta vierasta kohtaan Dracu on ollut vähän vahtiva, murisi kämppikseni poikaystävälle kun kävivät kurkkimassa pentulaatikolla kun en ollut kotona. Entuudestaan tutut vieraat ovat kuitenkin olleet ihan tervetulleita katsomaan vauvoja.

Pennut ovat kasvaneet tasaisesti ja eilen (6 päivän ikäisinä) olivat lähes tuplanneet painonsa. Shrek on yhä pentueen suurin, mutta Tiuhti kirii sitä kovasti! Ariel ja Viuhti ovat pienimmät, Batman ja Ruusunen sieltä keskeltä. Tiia kävi sunnuntaina pistäytymässä kun palattiin agilityn SM-kisoista, ja otti muutaman kuvan:

Batman
Mustat tytöt, vas Viuhti ja oik Tiuhti
Pojat, vas Shrek ja oik Batman
Taas pojat...
Punaiset tytöt, vas Ariel ja oik Ruusunen
Ihana Shrek

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen tämä Ariel :-) mutta kyllä muutkin näyttää kivannäköisiltä!

    VastaaPoista