keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Pennuilla mittarissa jo 2 viikkoa!

Pentulandiassa alkaa arki vilkastua päivä päivältä! Kehitys on ollut huimaa, painot tuplattiin viikko+ ikäisinä, ja nyt isoimmat pennut (Shrek ja Tiuhti) ovat jo ylittäneet painoissa kilon! Kaikki kasvavat tasaisesti, pentueessa ei ole ketään "rääpälettä" tai rassukkaa, jota muut selvästi dominoisivat esimerkiksi maitobaarissa. Kaikilla on jo niin vahvat otteet että Dracua käy jo nyt vähän sääliksi, ihmekös että se ei halua olla pentulaatikossa enempää kuin pakolliset imetykset & pentujen putsaukset. Heti kun homma on hoidettu se tulee kärkkymään aitauksen ovelle ja kun sen päästää sieltä pois niin se sinkoaa sängyn alle rauhaan.

Dracu on syönyt nyt 8-10dl Pure Natural Breeder-ruokaa päivässä, ja maitoa ainakin tuntuu riittävän. Turkki on alkanut lähteä oikein urakalla, joten olen harjannut sitä ahkerasti ulkona jottei pentulaatikko olisi aivan vuorattu karvalla. Mikään kiire ei ole mammalla ulkoa sisälle, voitaisiin varmaan pikku hiljaa alkaa pidentämään lenkkejä ja aloittaa tokon treenaus lähikentällä.

Pennut ovat kehittyneet kasvamisen lisäksi ihan huimasti viime päivinä! Pentulaatikossa on otettu jo ensimmäisiä horjuvia askelia, jotka yleensä päätyvät kuono edellä lattialle. Kovaa ne kyllä jo vipeltävät ryömienkin, hirvittää vauhti kun saavat jalat kunnolla alleen! Tänä aamuna silmiään pikku hiljaa availemassa oli vasta Tiuhti ja Viuhti, mutta eivätköhän muutkin tule perästä kohta ;) Pentulaatikosta kuuluu jo erittäin lähellä haukkumista olevia murahduksia, ja ovatpahan ne mm. aivastaneet ekaa kertaa, nuolleet mun sormia ja oppineet pissaamaan omin avuin syliin. Voi näitä pieniä riemuja!

Ensi viikolla ovat vieraat tervetulleita ihmettelemään pentuja, muhun voi ottaa yhteyttä jos haluaa tulla moikkaamaan :) Me muutetaan torstaina Pasilaan äitille kahdeksi viikoksi vahtimaan Stella-mummoa kun porukat ovat Portugalissa. Kiva että päästään täältä parvekeremonttimelusta ja kämppiksiä häiritsemästä. Onneksi Dracu on tottunut vaihtamaan asuinpaikkaa harva se päivä niin ei tarvitse pelätä että stressaantuuko se! Kahden viikon päästä mulla on kaksi viikkoa lomaa töistä ja sitten me lähdetään pentujen kanssa mökille!

Tiia kävi ottamassa kahden viikon kunniaksi yksilökuvat kaikista pennuista (loput kuvat täällä)

Ruusunen


Tiuhti


Viuhti


Batman


Ariel


Shrek

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti