torstai 12. kesäkuuta 2014

Disney-pentue esittäytyy

Pentulaatikkoon kuuluu oikein hyvää. Uskomatonta, että pennut ovat vasta kaksi päivää vanhoja, tuntuu että olisin pusutellut ja hellinyt niitä jo ikuisuuden. Me kasvatustädit istumme kaikki vuoronperään laatikossa pallottelemassa pentuja "jotta ne tottuvat käsittelyyn"... ;) Eilen Emmi kävi tekemässä nopean pentutarkistuksen, jossa tarkistettiin että kaikki ovat terveen oloisia, ei ole kitalakihalkioita, häntämutkia tms. Kaikki vaikutti oikein hyvältä! Hieman myöhemmin Tiia tuli vielä ottamaan ensimmäiset yksilöpotretit katraasta ja samalla punnittiin ne ekaa kertaa sitten syntymän. Tytöt olivat nostaneet painoa, mutta molemmat pojat tiputtaneet muutamalla grammalla. Tämä on kuulemma normaalia, ja kaikki kuitenkin näyttävät saavan maitoa ja pentulaatikossa on hyvin tyytyväisiä ja rauhallisia pentuja, joten maitoa varmasti tulee riittävästi.

Dracu on saanut Pure Natural-kuivaruokaa neljästi päivässä (2,4dl/annos) veteen liotettuna. Hyvin se syö, varmaan maistuisi enemmänkin... Ekana yönä Draculla oli masu aika sekaisin ja käytin sitä muutamaan otteeseen pihalla. Eilinen oli hieman stressaavaa äitikoiralle kun pentuja vietiin kuvattavaksi, joten lähdin illalla Wiccan ja Liidan (Miinan belgi) kanssa agilitytreeneihin ja Miina jäi vahtimaan pentulandiaa. Yöllä Dracu oli sitten todella rauhaton, piippasi, halusi jatkuvasti ulos eikä halunnut rauhoittua pentujen kanssa ollenkaan vaan läähätteli vain kovasti ja pyöri. Tästä syystä pennutkin oli vähän hermostuneita ja pitivät meteliä. Onneksi aamulla Dracu rauhoittui ja nyt imettää ja taas ihan normaalisti. Minä tietenkin heti huolestuneena soitin Emmille että mikä vikana, ja kuulemma varmaankin jälkipolttoja kun kohtu supistuu takaisin. Täysin normaalia eikä ole tarvetta huolestua kun lämpöä ei ole (38,5C).

On muuten ihanaa huomata nyt jo pieniä juttuja jokaisessa pennussa! Ne ovat nyt jo kaikki omia persoonallisuuksiaan, ja nimetkin ovat vakiintuneet ja sopivat hyvin kaikille :) Päätin, että mennään Disney-satuteemalla, koska tämähän on ihan niinkuin satua kaikki ollut. Ihan ei ole 100% varmat kaikkien viralliset nimet, niin en niitä vielä julkaise, mutta eiköhän pian tule nekin julki.


Pieniä huomioita pennuista;

Ariel on kiljukaula kun haluaa jotakin!
Viuhdilla on pieni V:n muotoinen valkoinen laikku masussa
Batman tuntuu olevan lungein tyyppi, käsittelyssä ja muutenkin
Shrek syö AINA! Jopa kun se nukkuu niin suu käy mielikuvitusnisässä. Ja se kutiaa masusta, jossa sillä on sydämen muotoinen laikku! Siitä tulee semmoinen sydämensärkijä ettei ei ikinä ;)
Ruusunen tuntuu olevan tytöistä ainakin vielä se kiltti ja herttainen :)
Tiuhti on myös oikein tomera, aina nisässä kiinni Skrekin kanssa! Sillä on myös porukan komeimmat tan-värit!

ISO kiitos Tiialle ihanista KUVISTA. Tässä vielä pennut syntymäjärjestyksessä seä painot 1 vrk:n iässä (suluissa syntymäpaino)

Ruusunen 315g (306g)
Tiuhti 345g (319g)Viuhti 312g (308g)Batman 333g (335g)Ariel 319g (294g)Shrek 414g (418g)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti