maanantai 26. elokuuta 2013

Turisteina aussieiden erikoisnäyttelyssä

Aussieiden erkkari pidettiin tänä vuonna Helsingissä vinttikoiraradalla, joten suunnattiin sinne katselemaan jos olisi tuttuja paikalla, sekä tapaamaan pitkästä aikaa Wiccan siskoa Xenaa. Näytelmään oli ilmoitettu huimat 109 koiraa, mutta kehää jaksoin katsoa ehkä yhden koiran arvostelun verran ja näyttelylistasta totesin, että vain ja ainoastaan näyttelylinjaisia koiria paikalla - yhtä kasvattajaa lukuunottamatta. Harmi että homma on nykyään näin jakaantunutta, muista kun vielä joskus aussie open ja erkkari vetivät kaikenlaisia erityyppisiä ja linjaisia koiria. Mutta eipä tämänkään näyttelyn tuomari rohkaissut erityyppisien kuin "sen nykyisen näyttelystandardin ihannoimia" koiria osallistumaan. Jos yhtään poikkesi kirjoittamattomasta standardista (eli ei edes tarvinnut poiketa rotumääritelmästä) niin sai hylätyn... Et silleen.

Olin itsekin oikeastaan miettinyt Wiccan ilmoittamista, mut se olis just viikolla mennyt pennuista yli ja junnunarttuihin, niin en jaksanut. Olin ihan naiivisti ajatellut, että sehän on tosi kaunis, hyvin rakennettu, liikkuu nätisti ja vielä suloinen sinisilmäinen merle, ehkä se voisi saada jonkun tuloksenkin! Ja sit näyttelypaikalla se oli niin käsittämättömän pieni ja hoikka verraten! Mut hyvällä tavalla, en voi käsittää miten ihmiset ajattelevat, että niin lihavat ja karvaiset koirat olisivat muka työkäyttöön sopivia :OOOO

No näyttelyiden järjettömyydestä voisi kirjoittaa kirjan, mut jätetään johonkin toiseen kertaan. Tavattiin tosiaan pitkästä aikaa Wiccan sisko Xena, josta on kasvanut oikea suloisuus! Wiccan kanssa juoksivat jonkun aikaa, ja sitten otettiin muutama kuva :) Siskot ja äiti on kyllä niin helppo tunnistaa sukulaisiksi - kaikilla aivan karmaisevat kippurahännät! Oli kyllä hassu katsoa miten toisaalta Xena näyttää ihan Spirolta, mutta välillä näen välähdyksiä Dracusta.

Alla pari kuvaa, siskokset on tällä hetkellä vähän päälle 9 kk vanhoja:2 kommenttia:

  1. Kyllä minun silmääni sinun koirasi ovat paaaaljon kauniimpia kuin varmasti yksikään niistä näyttelytähdistä. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita koiria, omaan silmään mielyttävät niin Dracun kuin Wiccan ulkomuoto! :-)

    VastaaPoista