keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syksyn uusia tuulia ja arjen haasteita

Nyt syyskuun lopussa alkaa yöt viiletä, vaikka päivät ollaankin saatu nauttia varsin lämpimästä ja aurinkoisesta kelistä! Me ollaan asuttu nyt kolmisen viikkoa uudessa kodissamme Pitäjänmäellä, ja viihdytty erinomaisesti. Varsinkin kun sain lampun kiinnitettyä vihdoin kattoon ja verhot ikkunan eteen - vastapäätä mun ikkunasta rakennetaan uutta kerrostaloa ja raksamiehillä on täydellinen näkymä mun huoneeseen... Vielä puuttuu se oma tietokone ja huonekalut - sänky kuitenkin on! Pikku hiljaa kotiudutaan, on kummallista kun mä voisin oikeasti hankkia huonekaluja ja "pesiytyä" tänne, ennen on aina kaikki kodit olleet väliaikaisia asumisratkaisuja!

Hyvin on koirat tulleet toimeen uusien kämppisteni kanssa, ja toisen kämppiksen tolleriuroksen Lukan kanssa. On muuten tosi jännää, miten yhteisissä tiloissa koirat tulevat hyvin toimeen, mutta jos Luka yrittää tulla meidän huoneeseen, niin Dracu on salamana ovella murisemassa, että tänne ei muuten ole asiaa!

Draculla alkoi juoksut, joten viime viikon se vietti miltein kokonaan Tiialla hoidossa, kun Luka ei ole kastroitu. Ihana Tiia oli sitten treenannut ahkerasti Dracun kanssa agia ja tokoa ja osallistunut seuramme AST:n agilitymestaruuskisoihin, jotka oli mennyt ihan hyvin yhtä pientä väärälle esteelle lipsumista lukuunottamatta. Mä kun olen vielä liikuntakiellossa niin en voinut itse kisata tai treenata Dracun kanssa :/ Tiia on käynyt myös muutaman kerran treenaamassa Dracun kanssa Teemun valmennuksessa mun tilalla sekä treenannut Dracun kanssa omassa ryhmässään mun koulutuksessa. Nyt kun olen katsonut sen menoa Tiian kanssa, täytyy todeta että on aika taitava koira! Pitää koittaa puhua Tiia ympäri kisaamaan Dracun kanssa jos mun jalka ei tästä kohta ole kunnossa...

Pakko ihan vähän purkaa tätä mun jalkavammaa tänne blogiin - hypätkää yli jos ei kiinnosta. Mulla tosiaan murtui viides varvasluu elokuun alussa - ja kaksi viikkoa pidin kipsiä ja sitten kävin lääkärillä ja sanottiin et liikuntaa kivun rajoissa. Kontrollikuvat kuitenkin näytti, että luu ei ole luutunut paljon yhtään, ja sain 4 vk lisää komennusta ottaa iisisti, ei urheilua mutta normaalia rasitusta kivun rajoissa... Nyt kuitenkin selvisi, että joku erikoisortopedi oli katsonut kontrollikuvia, ja murtuma on tosi rajalla että pitäiskö se leikata vai ei ja ei kuulemma ole missään hyvässä asennossa tällä hetkellä! Eli luutuu virheasenton! Ja lääkäri vaan totesi, että kait se ei sitten haittaa että luutuu virheasentoon!!!! Siis WTF??? MITEN NIIN EI HAITTAA??? Jalkapohjan luuthan on ihan turhia, mitä nyt niistä väliä... Vähän ottaa päähän tämä tilanne, mutta ensi viikolla näen itse tämän herra ortopedin ja pistän sen pään vadille jos yrittää mussuttaa jotain epäselvää... Edessä kuitenkin joko a) lisää parantelua jonka lopputulos on luoja tietää mitä tai b) leikkaus, jota seuraisi taas pitkä toipumisjakso. Ensi viikolla sitten viisaampana.

Olin sopinut Wiccan siskon Xenan omistajan Tuulin kanssa, että hoidan Xenaa tämän viikon kun he ovat reissussa Teneriffalla, mutta Xenan aloitettua juoksunsa samaa aikaan kuin Dracu, totesin etten voi ottaa sitä meille hoitoon. Niinpä sovittiin, että asun Tuulin kotona viikon koirien kanssa täällä Ala-Tikkurilassa (Suutarila tai mikä tää nyt onkaan) ja täällä sitä nyt sitten ollaan. Koirat tulevat oikein loistavasti toimeen, Wicca ja Xena leikkivät aika lailla non stop ja Dracu välillä vähän ärisee Xenalle jos se ei osaa käyttäytyä. Ainut ongelma on ollut junnujen kotiin jättäminen kun käyn töissä tai koululla - ne ovat ihan täystuholauma! Jätin ne ekana päivänä kodinhoitohuoneeseen ja suljin koiraportin + laitoin pyykkilaudan eteen, ja totta kai ne olivat vapaana kok kämpässä ja avanneet huoneiden ovia kun tulin kotiin. Kaikkia tavaroita sikin sokin ja vaikka mitä järsitty, paskaa ja pissaa matolla ja mä olin poissa vain seitsemän tuntia. No tänään kun lähdin suljin koiraportin lisäksi oven, ja käänsin sen vielä lukkoon toiselta puolelta - mutta silti ne oli onnistuneet murtautumaan taas ulos ja aiheuttaneet samanlaista kaaosta! En kyllä tiedä mitä ihmettä keksin huomiseksi, täältä loppuu kohta nakerrettavat irtoesineet, sitten vuorossa on varmaan kalusteet, lattiat tai seinät...!

Dracu kauniissa bikinikunnossa vähän ennen juoksujen alkamista
Wicca ei ole vielä aloittanut juoksujaan vaikka kahdella siskolla alkoi jo. Varmaan se aloittaa kun Dracu lopettaa... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti