torstai 26. syyskuuta 2013

Tokoilua ja Tiian ottamia kuvia

Uskokaa tai älkää, mutta mua on purrut tokokärpänen! Ollaan tokoiltu suht. paljon Tiian kanssa nyt syyskuussa, ja muutaman kerran ihan itseksemme. Innostus on lähtenyt siitä, että olen saanut tosi hyviä vinkkejä Dracun ääntelyyn, ja se on miltein kokonaan saatu pois! Kaiken kruunaa se, että Dracu osaa miltein kaikki EVL liikkeet varsin hyvin, joten pakko se on koittaa sille se TVA arvo saada...

Pieni katsaus Dracun liikkeisiin:

Paikallamakuu ei ole koskaan ollut ongelma, tuskin on nytkään.

Paikalla istuminen on puolestaan aika vähän treenattu ja vaatii ehdottomasti paljon treeniä ennen kisaamista. Tätä voisin yhdistää Wiccan paikallaoltreeneihin.

Ruutu on hyvin muistissa, samoin merkki. Ainut, mitä ei olla paljoa tehty on merkiltä ruutuun lähetys, Dracu on tottunut että ruutuun mennään suoraan mun sivulta eteenpäin. Tämä vaatii toistoja, ja ehkä apuohjaaja voisi näyttää ruutua kun koira on merkillä.

Zeta on ihan perfekto, kaikki jäävät on nopeat ja varmat, seuraamiskaava hyvä eikä Dracu liiku kun käyn sen takana.

Tunnari näyttää myös ihan super hyvältä, menee hyvin kapuloiden luo, ei koske vääriä ja nappaa oman. Tuominen vielä hiukan epävarmaa, ja vähän siihen epävarmuuteen liittyvää pureskelua. Kaikissa noudoissa haluan myös siirtää luovutuksen pk-maisesta eteenluodutuksesta sivulle luovutukseksi, joka vaatii tällä hetkellä lisäkäskyn.

Ohjattu nouto on vielä kokonaisuutena vähän kesken, välillä merkille menemiseen ei riitä malttia, eikä olla tehty paljoa toistoja oikealla etäisyydellä, kapulat on yleensä olleet aika lailla merkin kanssa samalla viivalla.

Hyppynouto metallikapulalla ei ole ongelma, ainoastaan palautusasento vaatii treeniä.

Luoksetulossa tökkii pääasiassa paikalleen jättäminen, jossa tuppaa vähän olemaan levoton. Pysäytykset on hyvät, ja harjoitellaan maahanmenosta suoraan sivulle tuloa, samalla tavalla kuin noudoisssa,

Kauko-ohjaus on tällä hetkellä vaikein liike ja pahiten kesken. Seisomaannousut on liian rivakoita, tulee eteenpäin, ja seisomasta maahanmenossa peruttaa liikaa taaksepäin.

Seuraaminen on parantunut siltä osin, että olen saanut piippaamista vähennettyä, ääntelee enää yksittäisissä askelissa, sivuttaiskävelyssä ja askeleessa vasempaan lähtee helposti pyörimään kokonaan mun ympäri. Seuraaminen on kokonaisuudessaan tokon turhan tiivis, mutta tällä nyt mennään. Tiialta sain vinkin tehdä namilla seuraamisen tarjoamista - ilman käskyjä - joka laskee virettä. Lisäksi voisi heittää namipalkan maahan, jolloin Dracu joutuu nuuskimaan namia ja tämä myös laskee virettä.

(KUVAT, kiitos Tiia Hämäläiselle taas kerran hienoista kuvista!)Wiccan kanssa ollaan tehty ihan super perusasioita, juten sivulletuloa namin ja taka-askeleen avulla. Eli kieputan sen sivulle ottamalla vasemmalla jalalla askeleen taakse. Lisäksi olen opettanut sille kierrä-käskyä, jossa se kiertää mut takakautta ja tulee sivulle. Wiccan kanssa kiinnitän huomita riittävän takana olevaan paikkaan, Dracu kun on turhan edessä. Ihan nätisti Wicca tulee näillä avuilla sivulle, pitäisi alkaa pikku hiljaa vähentämään lisäapuja...

Seuraamista ollaan aloiteltu ihan perusasennosta liikkeellelähtöä ja namin antamista kun on oikeassa paikassa. Wicca osaa jo pysähtymisessä tarjota istumista, ja tulee muutaman askeleen ilman namia oikein nätisti seuraamista. Jonkun verran ollaan harjoiteltu seinää vasten, jolloin asento on suora.Lisäksi ollaan harjoiteltu maahanmenoa ja istumista käskystä pääasiassa niin, että kävelen peruuttaen Wiccasta poispäin, se tulee perässä ja annan maahan-ja istu-käskyjä. Kun se istuu tai menee maahan, heitän namin jonka se saa nousea hakemaan ja sitten se lähtee taas seuraamaan mua, jolloin tulee uusi käsky. Liikun koko ajan taaksepäin, eli en pysähdy käskyä antaessa, joten näistä saadaan hyvä pohja jääviin liikkeisiin.

Paikallaoloa ollaan harjoiteltu pääasiassa agilityssa, mutta ihan hyvin se maassakin onnistuu. Tämä vaatii vaan toistoja, ja voisin samantien harjoitella sitä yhdessä Dracun kanssa. Tähän liittyen tehtiin viime treeneissä luoksepäästävyyttä, jossa Wicca hyvin ignooraa "tuomarin" (lue Tiian) kun sanon "paikka" ja mulla on namia ;)

Luoksetuloa ollaan tehty ihan suoraan läpijuoksulla. Mulla on yleensä ollut lelu, jolla palkkaan, kun loppuasento ei ole valmis. Ajatus olisi ottaa luoksetuloon suoraan sivulle meno kiertäen takakautta. PK-ura ei kiinnosta, joten karsitaan "turhat" siirtymiset edestä sivulle, josta voi mennä kokeessa pisteitä. Nyt pitäisi alkaa harjoitella pienellä matkalla sivulle takakautta kiertämistä, ja sitten yhdistää se kunnon luoksetuloon, jossa on vauhtia ainaskin...
5 kommenttia:

 1. Ruutu, ohjattu, hyppy ja kaukot siis. Nopeesti se ne oppii. :) Pitää muistaa AST:n kentällä tehdä vinoheittoja hyppynoutoa metskulla. Koitat tehdä yhden jutun per lenkki, valita yhden liikkeen vaan niin nopeeta. :D

  VastaaPoista
 2. Teille on haaste: http://stellanovan.blogspot.fi/2013/09/haaste.html :)
  Sulla on kyllä tosi kauniit koirat!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Wiccasta! Ja Dracua voisin ihailla vaikka kellon ympäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä kun on ystäviä, joilla on isot järkkärit :D Kaikkien kuvaa aussiesta nämä ei kyllä ole, mutta musta myös oikein kauniita :)

   Poista