tiistai 26. helmikuuta 2013

Aksaa, aksaa ja vähän lisää aksaa!

Ollaan käyty suht. tehokkaasti treenaamassa Purinalla agilitya koirien kanssa kun kerta nyt tämä kausikortti on. Ehkä keskimäärin 2-3 kertaa viikossa, viimeksi eilen ja tänään :) Tänään innostuin ottamaan kameran mukaan ja videoimaan harjoituksia.

Wicca on tehnyt ahkerasti erilaisia pentuharjoituksia:

Putkeen hakua (hihnassa), eli lähetän sitä kulmissa putkeen, lopussa palkka valmiina. Tässä opetan, ettei vaan juosta suorinta tietä palkalle, vaan este täytyy suorittaa jos haluaa saada palkan. Ollaan tehty suoraa putkea, sekä hieman käännetty putken päitä. Yleensä ekalla kerralla Wicca koittaa oikaista suoraan palkalle, mutta hihna pysäyttää sen matkan ja sitten tajuaa hakea putkeen. Lisäksi ollaan otettu muutama viime kerta putkeen menoa "ohjauksesta" niin, että palkka on mulla kädessä.


Keinuun tutustumista Purinan pentukeinulla. Olen naksutellut keinun alastulolle hyppäämisestä etutassuilla, ja sen alas pamahduksesta, jotta Wicca oppisi heti että se rämähdys on kivaa ja se aiheutetaan ihan itse. Hyvin on tajunnut, eikä ainakaan yhtään jännitä. Ollaan otettu jonkin verran koko keinun läpi kävelyä, jolloin tulee se koko heilahdus tutuksi. Kun pentu vähän kasvaa, niin aletaan tehdä keinun päähän juoksua niin, että keinu on tuettu eikä laske, jotta Wicca oppii menemään täysiä keinun päähän.


Eteen menoa esim. namikipolle. Olen käyttänyt namina kissapatea, joka on aika nannaa... Viedään yhdessä palkka loppuun, ja sitten takaperin ketjutan esteitä mukaan, mutta ollaan tehty vasta kahdella hypyllä pisimmillää. Koitan kuumentaa Wiccaa jonkin verran viemällä sitä niskasta (tämä oli aikanaan Draculle tosi kuumentava juttu) ja sitten odotetaan lähdossä että pentu katsoo määränpäätä, samalla kun toistan "missä! missä!". Sit vaan päästän irti ja jään paikoilleni kun Wicca juoksee palkalle. Viime kerralla lisäsin mukaan omaa liikettä lähtemällä juoksemaan perään.


Siivekkeen kiertämistä ollaan tehty paljon, ensin mulla oli siellä takana lelu, mutta kun se hokasi sen, olen ohjannut sen ihan vartalolla vain kiertämään. Wicca tajusi tän tosi nopeasti, ja tekee oikein hyvin. Tänään lisäsin vähän ex temporee lisäohjausta lähettämällä Wiccan kiertämään siivekettä, ja tekemällä twistin. Hyvin lähti pentu ohjauksen perään. Lenkeillä ollaan tehty valsseja, sylkkäreitä ja poispäinkäännoksiä, joten niiden teko tuntuu luonnolliselta jatkumolta. Nyt pitäis alkaa tehdä puuagilitya, niin saisi lähes kaikki ohjauskuviot opetettua!


Lisäksi ollaan harjoiteltu leikkimistä ja ohjaavaan käteen tuloa vauhdissa. Kehitystä on taoahtunut tosi paljon viimeisen kolmen viikon aikana, ja tuntuu että Wicca tajuaa kaiken ihan hirmuisen nopeasti! Ainut negatiivinen asia on se, että kun harjoittelen vuoroin Dracun ja vuoroin Wiccan kanssa, Wicca joutuu odottamaan laidassa ja se huutaa kuin hyeena... Ei kivaa :/


Dracun kanssa ollaan puolestaan treenattu seuraavia juttuja:

 • U-putkista putkijarrutuksia. Draculla on ollut jo pitkään tapana lenkittää ihan tajuttomasti jos käännytään U-putkelta, ja nyt tämä saadaan kuntoon! Suorilla putkilla se jarruttaa ihan super hyvin. Olen treenannut tätä jättämällä palkan sille linjalle, jolle toivoisin sen tulevan. 
 • Keppejä ja kontakteja häiriollä. Olen tehnyt paljon ohjaajahämäyksiä, mm. kävelemällä Dracua vastaan kepeillä, ottamalla tosi paljon sivuttaisetäisyyttä yms. Ollaan myos kiinnitetty huomiota Dracun katseen suuntaan kontakteilla (EI katsota mua, vaan eteenpäin) ja vapautuksiin
 • Paljon hyppyhäirioitä. Olen huutanut, heiluttanut käsiä kuin hullu, tehnyt putkeen komennusta kun on vielä hyppysuoralla, vedättänyt kuin hullu jne. Todella hyvin menee tälleen treeneissä kun tekee varta vasten näitä, mut saa nähdä kisatilanteessa
 • Esteen "ennakko-ohjaus" ja itse siirryn jo seuraavaan paikkaan, mutta Dracun on maltettava silti suorittaa näytetty este ennenkuin saa tulla perässä. Ollaan tehty tätä pääasiassa hypyillä niin, että Dracu tulee kohti mua, näytän sille hypyn takaa et tämä, ja sit juoksen sitä vastaan. Sen pitää käydä hyppäämässä hyppy, tehdä 180 asteen kurvi ja sit vasta saa lähteä perään
 • Niistot on olleet erikoissyynissä, ollaan tehty paljon niiden ihan perus harjoituksia, jossa palkkaan ennen hyppyä kädestä, sitten maahan hypyn jälkeen. 
Ei kait me sen kummempia, treenit jatkuu vielä maaliskuun Purinalla, ja sit ilmeisesti toukokuussa alkaa AST:n kenttäkausi.

3 kommenttia:

 1. Ihana Wicca! Tässä pentukuume vaan kasvaa!:D

  VastaaPoista
 2. Voi, ihana blogi ja ihana pikku aussie! Minullakin haaveissa tuonrotuinen noiden spanieleiden rinnalle... :) Meidät löytää osoitteesta http://painonsa-arvoista-kultaa.blogspot.fi Liityin lukijaksi!:)

  VastaaPoista
 3. Jenni: Kiitos, on se aikamoinen ihanuus :)

  Ida: Kiitoksia kommentistasi :) Kävin kurkkimassa teidän blogia, ja huomasin et asut Pk-seudulla. Jos aussiet kiinnostaa, niin mun koiria ainakin saa tulla katsomaan ja vastailen mielelläni aina rodusta kiinnostuneille! :)

  VastaaPoista