maanantai 7. tammikuuta 2013

Viimeinen etäpentupäivitys!

Se olisi kaksi päivää kunnes näen taas Dracun ja pääsen tekemään tuttavuutta sen jälkikasvun kanssa! Arvatkaa vaan et laskenko mä jo suurinpiirtein minuutteja... Tää kahdeksan viikkoa on kyllä madellut eteenpäin, olen vaan niin onnellinen että odotus on pian ohi!

Pennut vaan jatkavat kasvamista, ja perjantaina 7 vk kunniaksi tehtiin pentutesti Isabellen vanhempien talossa, testaajana toimi kahden BZ-koiran omistaja Jill Åslund. Pennut olivat kaiken kaikkiaan erittäin ihmissosiaalisia, uteliaita, äänivarmoja ja tasapainoisia.

Nartuista erikseen sen verran, että kaikki ovat todella ihmissosiaalisia, mutta merle ainoana porukasta valitsi lelun ihmisen sijasta. Sillä oli muutenkin eniten taistelutahtoa, kun muut nartut tykkäsivät leluista, mutta valitsivat mielummin ihmisen. Valkojalkainen narttu on kovin pippurinen ja vietikäs, muistutti eniten pentueen mummia Billietä. Narttu, jolla on pieni viiru päässä, on pentueen "ajattelia", vähän rauhallisempi ja harkitsevaisempi, vähän kuin Famen puoli perheestä. Punaisin pentu (jolla siis vähiten valkoista) on pentueen sekoitus, ei ääripää kumpaankaan suuntaan. Se on iloinen, avoin ja aika lailla sekoitus molempia vanhempiaan.

Kysyin myos pentueen ääntelystä, sillä Dracu ja Spiro ovat molemmat aika kovia pitämään ääntä itsestään, oli se sitten haukkumista tai "juttelua". Koko pentue on kuitenkin ollut yksi Isabellen hiljaisimmista pentueista, eikä pidä paljon yhtään melua! Tosi hieno homma! Lisäksi olen jo maininnut siitä pentueen ahneudesta, mutta ne on niin syöppöjä kuin olla voi, ihan kamalia sikoja koko lauma :D

Pentujen mummot Billie ja Fame ovat asuneet nyt muutaman viimeisen viikon myos pentujen kanssa ja autelleet Dracua niiden kasvatksessa. Billie-mummoa kukaan ei kuulemma ota tosissaan, mutta Fame-mummolla on auktoriteetti kohdillaan ja yhdessä Dracun kanssa ne opettavat tapoja. Dracu ei enää imetä, ja välillä se huilaa Isabellen vanhempien luona, jossa se saa käydä pitkillä metsälenkeillä ja nauttia hetken rauhaa.

Tänään on vielä silmäpeilaus, toivottavasti kaikki olisi kunnossa. Vielä ei ole varmaa mikä pentu mulle tulee, katsotaan sit kun näen ne. Isabelle on kyllä kovasti koittant puhua mulle niistä yhtä, mutta vielä en uskalla mennä sanomaan että ketä :D Nimikin on päätetty, joten lauantaina teen sit "virallisen" esittelyn tänne blogiin kun palataan takaisin kotiin.

Loppuun vielä muutama kuva:

Uros 1. tutkii lasten lelukoppaa, mikä aarreaitta!
Uros 3. harjoittelee sheippaamista ihan itse :)
Edessä narttu 2. ja takana uros 2.
Uros 1. on kukkulan kuningas :)
Narttu 1. alimmaisena - ainakin hetken. Tää pieni ja pippurinen antaa kyllä saman verran takaisin ;)
Pojat kiusaa siskoa...
Isoäiti Fame tekee tuttavuutta lapsiin
Kun taas lapset tekee tuttavuutta mummi-Billien irvistyksen kanssa!
Fanilauma seuraa uskollisesti
Nartut tietää missä ruokaa pidetään... Dracu ei ole yhtään sen parempi!!
Merle narttu hakee kuppinsa jo valmiiksi, kohta saa varmaan ruokaa!
Ou nou kaverit, meitä on huijattu, tää on tyhjä! No tapetaan se joka tapauksessa!

1 kommentti: