perjantai 17. marraskuuta 2017

Red'n Ready & Ounou-kesäleiri 2017

Vihdoin iski inspiraatio kirjoittaa syyskuussa pidetystä kennelleiristä! Järkättiin tosiaan Ounou-kennelin kasvattajan Sannin kanssa yhteisleiri, jota alettiin suunnitella jo viime syksynä. Paikaksi valittiin Yläneellä sijaitseva Kuralan kartano, jossa oli oikein hyvät puitteet pienehkölle koiraleirille. Meitä taisi olla reilu 20 yöpyjää ja muutama päivävieras. Hieman ahdasta oli, mutta onneksi koirat tulivat kivasti toimeen keskenään ja osa pystyi pitämään koiria yöt autossa. Leiri keskittyi agilityyn ja tokoon, jota suurin osa porukasta pääasiassa harrastaa, yhdet hakutreenit pidettiin sunnuntaina.

Itse saavuin ekana paikalle perjantai-iltapäivänä Tiinan & Viivin kanssa. Tutustuttiin majoitusmökkeihin, treenikenttään, treenihalliin ja muihin tiluksiin ja odoteltiin muita matkalaisia. Illan aikana porukkaa sitten saapui, pisin matkalainen Laura & Fazer Joensuusta ja Sanna & Nitti Mikkelistä, muut lähinnä Helsingistä ja Turusta. Jaettiin mökkejä vähän sillä perusteella, mitkä koirat tulevat keskenään toimeen ja ketkä eivät voi jakaa huonetta kenen kanssa. Suurin osa "meidän" porukasta majoittui kahdessa pikkumökissä, jossa koiria ei voinut erottaa toisistaan niin tehokkaasti. Etenkin meidän mökissä nukuttiin tiiviisti neljän ihmisen ja neljän koiran kera samassa huoneessa. Ilta kului leppoisasti nuotion äärellä rupatellessa ja koirien juostessa rallia pitkin pihaa Taika etunenässä. Oli kyllä ihanaa, miten kymmenpäinen aussielauma juosta viipotti yhdessä ja tuli toimeen lähes ongelmitta!

Lauantai alkoi aikaisin aamiaisella huonosti nukutun yön jälkeen. Levottomat koirat olivat vinkuneet yöllä mutta onneksi päivä oli niin kiireinen ettei kerennyt väsyttää! Meillä pyöri Ville Pirijoen agilitytreenit kentällä koko päivän, ja hallissa vuoroin minun vetämä pentuagility ja Veera Korhosen vetämät tokotreenit sekä nosetreenit. Kun piti treenata useampaa lajia kahden koiran kanssa, kouluttaa ja varmistaa leirin yleinen sujuminen, niin ei paljon jäänyt aikaa ihmetellä! Kaikki taisivat treenata vähintään agilitya, suurin osa myös tokoili. Oli siistiä päästä näkemään näin monta kasvattia pitkästä aikaa, Disney-pennuista paikalla oli Jedi, Viivi, Tinki ja Fazer ja Kriminaaleista paikalla oli Leia, Pekko, Rauha ja Nitti. Lisäksi sijoitusnarttu Rudi oli paikalla. Oli ilo seurata myös Sannin kasvatteja, voi todeta että kyllä ne aussiet voivat bortsuille agilityssa vauhdissa pärjätä ;)

Alla Annen ottamia treenikuvia Red'n Ready-koirista (ylhäältä: Rudi, Fazer, Viivi, Taika & Tinki) Leirin kaikki kuvat täällä
Sunnuntaina oli vuorossa agilitya, hakua, lähtöklinikka, käännösklinikka ja juoksariklinikka. Tiia Hämäläinen tuli vetämään meille lähtöklinikan ja käännökset, Veera veti haun ja Sanni pentuagit ja juoksarit. Jälkikäteen ajateltuna sunnuntaina oli ehkä turhan paljon ohjelmaa, etenkin kun kaikki alkoivat olla hieman väsyneitä ja osa halusi päästä ajoissa lähtemään takaisin kotiin. Etenkin haku ja lähtöklinikka olivat suosittuja sunnuntaina, ja itse treenasin agilitya ja käännöksiä sekä olin vastuussa päivän ns. normiagitreeneistä. Sunnuntaina käytin myös paikalla olleen Annen hyödyksi laittamalla hänet kuvaamaan Kriminaaleja ja Disney-pentuja. Ihanat yhteiskuvat saatiin, ja lopuksi otettiin myös yhteiskuva kaikista leiriläisistä.
Disney-pentue 3 vuotta (vas Fazer, Viivi, Jedi & Tinki)
Kriminaali-pentue 6kk (vas. Pekko, Rauha, Leia & Nitti)
Nitti, Wicca-äiti & Leia
Nitti (Red'n Ready Prison Break)
Pekko (Red'n Ready Criminal Mastermind)

Rauha (Red'n Ready Armed and Dangerous)
Leia (Red'n Ready Diamond Thief)
Kaiken kaikkiaan ensimmäinen "kunnon" leiri oli kyllä ihana ja antoisa! Olen kovin kiitollinen kun Sanni jaksoi lähteä mukaan projektiin kun omista kasvateista ei olisi vielä ehkä saanut riittävästi osallistujia. Katsotaan järkätäänkö tämän mittakaavan leiriä ensi kesänä uudestaan vai ei, voi olla että oma tuleva kesä on niin kiireinen ettei omaa aikaa riitä. Ensi kesän ohjelmassa on yhdet kaasona olevat häät ja omatkin... Mutta ehdottomasti kun kasvisporukka tästä kasvaa niin tulevaisuuden tavoite on jokakesäinen oma leiri! Suuri kiitos kaikille, jotka oli mukana leirillä, toivottavasti se oli yhtä antoisa teille kuin se oli minulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti