tiistai 11. huhtikuuta 2017

Pentujen reviiri laajenee

Vasemmalta Sid, Louise, Nancy, Bonnie, Thelma ja Clyde
Pentulandia on muuttunut monsterlandiaksi nyt, kun pennuilla on ikää mittarissa 5 viikkoa (huom julkasen tämän päivityksen viikon myöhässä!).  Pissaamisen ja kakkaamisen määrä on kasvanut valtavasti, ja pennut jaksavat riehua huomattavasti pidempään jo. Onneksi ne ovat (kop kop) olleet aika hiljaisia tyyppejä, ja ollaan saatu nukkua yöt rauhassa.

Kävin hakemassa pennuille Tokmannista sahanpurua, jota ollaan käytetty sanomalehtien sijaan. Pentulaatikossa kun on se erillinen "vessatila", niin sinne laitettiin purua, samoin täytettiin lentoboksin alaosa ja jätettiin pentuhuoneen yhteen nurkkaan. Hienosti pennut osaavat käydä kakalla vessassa, mutta pissat onnistuu sinne lähinnä kun ennätetään nostaa ne vessaan oikealla hetkellä. Tuo sahanpuru on kyllä ollut aivan loistavaa, laatikko ei haise lähes yhtään, puru imee tosi hyvin ja pennut eivät voi repiä kakkaista ja pissaista purua riekaleiksi niinkuin sanomalehtiä. Lisäksi se on helppo siivota, kissanhakkalapiolla vaan puruiset pökäleet pois. Aion ehdottomasti käyttää sahanpurua myös seuraavien pentueiden kanssa!

Pennut ovat käyneet viime viikolla pariin otteeseen ulkoilemassa, mutta kelit ovat olleet märkiä, lumisia ja kylmiä, niin ei olla nyt käyty palelluttamassa pentuja. Eilen pakattiin koko sakki autoon ekaa kertaa kyläilyä varten, olivat hiljaa lähes koko matkan, ja kylässä tutkivat reippaina ja innokkaina paikkoja. Tarkoitus olisi nyt seuraavat pari viikkoa tehdä mahdollisimman paljon kyläilyjä, jotta pennut pääsevät näkemään vähän enemmän maailmaa. Luvassa on vielä mm. eläinlääkäriin menoa siruja, tarkistusta ja silmäpeilausta varten, kenneltreffit agilityhallissa sekä mahdollisesti pentutesti. En ole vielä päättänyt, että onko se tarpeellinen vai ei.

Pennut ovat nyt syöneet kolmesti päivässä nappulaa sekoitettuna jauhelihaan, ja sen lisäksi Wicca imettää niitä vielä aika paljon. Wicca-raukan tissit ovat täynnä haavoja naskalihampaista, eikä mikään ihme että sille meinaa välillä palaa hermo kun pennut tulevat repimään siitä ruokaa. Wicca syö vielä tosi paljon, ja on laihtunut nyt viimeisen viikon aikana tosi paljon. Sillä tuntuu olevan koko ajan kamala nälkä... Pennut puolestaan ovat kuluneen viikon aikana kasvaneet ihan hirvittävän paljon! Punnittiin ne 4-viikkoisina ja nyt uudestaan 5-viikkoisina, ja Nancy oli kasanut kilon! Kaikki ovat jo lähempänä kolmea kiloa.

Pentujen viikottainen kasvukäyrä, huomaa kyllä että nyt kasvu nopeutuu huomattavasti!
Leikit alkavat olla jo varsin rajuja, ja leluja retuutetaan jo antaumuksella. Luonne-eroja on nähtävissä, mutta aika pieniltä vaikuttavat. Lähinnä tuntuu, että nämä ovat disney-pentuja vähän rohkeampia uusissa paikoissa, vaikka ne ovat olleet vähemmän missään. Ne myös ainakin tuntuu hiljaisemmilta. Tosi kivoja pikku riiwiöitä kaikki. Bonnie huutaa selkeästi nykyään eniten, etenkin jos pennut ovat pentulaatikossa. Nancy on reipas, mutta vetäytyy ehkä eniten omaan rauhaan nukkumaan. Sid ja Louise antavat muille eniten köniin. Thelma ja Clyde ovat söpöjä ja sosiaalisia pikku riiviöitä.

Annen ottamat ihanat 4,5 viikkoisposetkuvat, kaikki nähtävissä täältä.

1. n Bonnie
2. n Louise
3. n Nancy
4. n Thelma
5. u Clyde
6. u Sid
PHOTOBOMB!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti