sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kevät toi muutoksen tuulet!

Meillä on ollut aika jännittävä vuosi 2016 tähän mennessä, eikä seikkailut ole ainakaan vähenemässä - päinvastoin!

Helmikuussa edessä oli muutto Oulunkylän ja Maunulan väliin Patolaan, josta saatiin tosi edullinen opiskelijakaksio 53m2. Ihan passeli kahdelle ihmiselle ja kolmelle koiralle, mutta toiveissa olisi vaihtaa kaksio vielä saman talon kolmioon, niin voisi olla oma koirahuone/koiranpentuhuone! Oma koiranpentuhuone... Jokaisen koirahullun unelma?

Muuton vuoksi edessä oli myös raskas päätös vaihtaa agilityseuraa. AST on ollut viimeiset 10 vuotta mulle rakas seura, jossa meininki on ihan mahtava ja joka on täynnä koirakavereita, mutta etäisyys kentälle alkoi olla vaan liian pitkä. Jos kenttä on kaukana, niin ei siellä tule käytyä riittävästi. Arvoin hetken I-hahin ja Haun välillä, mutta päädyin lähettämään jäsenhakemuksen I-Hah:iin, jonne päästiinkin heti treeniryhmään. Kivikon kenttä on tässä suht. lähellä, ja koulutan kesällä paria ryhmää + otettiin ryhmäpaikka Wiccalle kesäksi! :)


Maaliskuussa meidän lauma sai uuden, erittäin monta vuotta toivotun lisäyksen! Köyhänä opiskelijana auto on ollut vuosikausia saavuttamaton unelma, mutta nyt kun äiti muutti Portugaliin viettämään eläkepäiviä, niin vanha bemari vuosimallia -96 muutti meille viettämään eläkepäiviä! Valtava takaluukku koirille, Dracun nuorena remontoimat ovet, valmiiksi jo ihan loppuun kulutettu, loppuunajettu ja likainen... eli ihan täydellinen! Ei haittaa jos koirat sotkee tai kuski vähän naarmuttaa maalia ;) Vie meidät kuitenkin treeneihin, kisoihin ja lenkkimetsiin ja se on tärkeintä. Kuukausi auton omistajana, ja en tiedä miten pärjäsin busseilla ja junille kaikki nää vuodet!


Dracu on parantunut todella hyvin kasvaimenpoistosta, ja voi ainakin toistaiseksi erittäin hyvin! Kasvain osoittautui valitettavasti pahanlaatuiseksi, tyyppi II kasvaimeksi. Kuitenkin eläinlääkäri oli optimistinen, että voi vielä elää ihan terveenä monta vuotta. Mennään nyt vaan päivä kerralla, ilman mitään syöpähoitoja, ja katsotaan hoitoa sitten uudestaan jos uusia kasvaimia ilmenee. Nyt kuitenkin nautitaan siitä, että Dracu voi hyvin ja eletään normi elämää! Agilitysta Dracu on nyt jäänyt eläkkeelle, mitä nyt Wiccan treenejen jälkeen tehdään vähän jotain ettei sille tule paha mieli katsoa vain toisten treenejä. Mutta kisaura on ohi, ja samoin vakkaritreenit. En halua ottaa riskiä, et leikattu polvi pettää, toinen hajoaa tms.

Brenna kasvaa, vaikka aika miniksi se jäi. Tänään tuli 8kk täyteen, paino 15kg ja säkä jotain 48cm. Kauhean kiva ja helppo se on, mukavasti menee lauman joukossa enkä ole sen kanssa mitään ihmeempiä harrastellut kun se kuitenkin lähtee syksyllä koulutukseen (jos se siis läpäisee Opaskoirakoulun soveltuvuustestit). Sympaattinen tyyppi, joka tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta labbikseksi aika rauhallinen ja keskittymiskykyinen. Ei ollenkaan sähläävä, kuolaava tai muutenkaan rasittava!

Ja Wicca... No se on mamman pikku riiviö, kuten aina ;) Kovasti odotellaan, että aloittaisi kevään juoksut, sillä se täydellinen sulhanen onneksi löytyi ja odottaa Opaskoirakoululla Vantaalla typpisäiliössä. Yksi kasvattajaystävä myi mulle erittäin hienon jenkkiläisen uroksen spermaa, ja toiveissa olisi kesäpentuja! Ollaan kisattu ja treenattu nyt ahkerasti ennen mammalomaa, Wicca nousi viime viikonloppuna agilityssa 2-luokkaan, ja tokossa olisi tarkoitus korkata AVO-luokka vielä toukokuussa, jos vaan löytyy sopiva kisa eikä osu juoksujen kanssa päällekäin. Niin ja luonnetestissäkin käytiin Wiccan ja sen siskon Xenan kanssa kuukausi takaperin, siitäkin voisin kirjoitella vaikka ihan oman postauksen!

Joitakin kuvia lopputalvesta/keväältä:

Brenna pitää Wiccan häntää sen omana vetolelunaan, ja roikku siinä jatkuvasti ulkona...
Sikalabbis
Kolmenkopla
Mun lauma + Tiian lauma yhteislenkillä
Paljon ollaan myös tokoiltu
Wicca on kehittynyt tänä keväänä tokossa ihan huimasti!
Kohti avointa luokkaa, noutokin jo osataan!
Käytiin ottamassa ihan "viralliset" poseet talven lopussa!
Äiti ja tytär, samaa näköä?
Kohti korkeuksia!
Wiccan silmät herättää kerta toisensa jälkeen ihmetystä - on ne aika upeat!
Terkkuja kaikille team Red'n Readylta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti