keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Koirauimalassa polskimassa

Viime perjantaina saatiin tutulta kutsu lähteä hänen kanssaan Helsingin Koirauimalaan, kun hän oli varannut kaverinsa kanssa ajan, ja kaveri ei päässytkään. Innoissani sitten lupauduin tulemaan, taas loistava oppimismahdollisuus Wiccalle ja Dracullekin puuhaa.

Päivä aloitettiin pentutreffeillä idässä, kun yksi pentukaveri kätevästi asuu ihan koirauimalan lähellä Mellunmäessä. Matkattiin bussilla ja metrolla, ja kyllä Wiccasta on tullut varsinainen citykoira! Se suhtautuu silleen suopean kärsivällisesti ihmisiin, jotka haluaa tulla silittämään, mutta ei onneksi mene itse ihmisten luokse. Hienosti pujottelee jo ihmismassan seassa, vielä liukuportaat kun oppii niin perehdytys kaupunkielämään on valmis ;)

Tavattiin metroasemalla pentukaveri Noppa, joka on huskyn ja tollerin sekoitus, ja päivää Wiccaa vanhempi. Lapsosilla oli oikein hyvät leikit keskenään, varsinkin kun pidin Dracua hihnassa. Meillä omistajilla puolestaan oli oikein rattoisaa, kävi ilmi että meillä on yhteisiä lapsuudenystäviä ja koiristahan nyt jaksaa muutenkin aina jutella toisen koiraihmisen kanssa vaikka kuinka pitkään... Pennut saivat riehua kaksi tuntia, kunnes meidän piti lähteä koirauimalaan, jonne Riina ystävällisesti saatti meidät, itselle kun tää Itä-Helsinki on aivan mysteerinen paikka!

Koirauimalassa meille oli varattu yksi kahdesta altaasta puoleksi tunniksi, ja meillä oli myös uimaopettaja käytössä. Hän oli altaassa koirien kanssa, ja varmisti turvallisen altaaseen menon ja poistumisen. Kaikille koirille laitettiin pelastusliivit, auttavat kuulemma oikeassa asennossa uintia. Wicca oli oikein koomisen näköinen ja aika järkyttynyt vedestä! Hirveää etujaloilla polskimista, pentu raukka taisi luulla uppoavansa pohjaan kuin kivi :) Dracu puolestaan kävi oikein innokkaana noutamassa altaasta leluja, eikä puoli tuntia selvästi ollut sen mielestä tarpeeksi aikaa huville. Wicca taas puolestaan oli ihan valmis lähtemään. Muutaman kerran se uskalsi itse polskahtaa Dracun perässä altaaseen, mutta se väsyi aika nopeasti.


Uinnin jälkeen pestiin koirat semmosessa hienossa pesuboksissa, ja sitten viereisissä bokseissa pystyi kuivaamaan koiria. Toisessa oli vielä sellainen valtava teollinen puhallin, jolla koirat kuivui alta aikayksikön. Ne ei kyllä yhtään tykänneet käsittelystä, mutta olivat kuivauksen päätteeksi oikeita karvapalloja :) Ihmeen kaupalla onnistuttiin löytämään vielä kotiinkin, vaikka se vaati ensin bussilla Itäkeskukseen matkaamisen, sitten metrolla keskustaan ja sieltä vielä bussilla kotiin. Wicca varsinkin oli aivan uupunut, ja jouduin kantamaan sitä kun pentu olisi halunnut vaan jäädä bussiin nukkumaan..

Hui mikä kuivauskone! Kyllä toimi ;)
Hei mähän pääsen täältä pakoon!
Bussin lattialla on hyvä pienen pennun nukkua äitin kyljessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti