keskiviikko 26. lokakuuta 2011

TopTeam 2011 valintakoe (Dracu)

Laitoin tossa syyskuun lopussa hakemuksen TopTeamiin (Suomen Agilityliiton ns. virallinen valmennusryhmä) Dracun kanssa. Tuo valmennusryhmä on tarkoitettu pääasiassa 3-luokkalaisille, mutta sinne valittiin joitakin ns. villejä kortteja alemmista luokista. TopTeamissa on paikkoja yhteensä 40, mutta kaikki maajoukkueessa olevat saavat automaattisesti halutessaan paikan joten n. 25 paikasta kilpaili 86 koirakkoa. Koska hakijoita oli sen verran vähän, oli Sagi päättänyt antaa kaikille hakeneille mahdollisuuden tulla valintakokeeseen, ja näin ollen päästiin Dracun kanssa mukaan :)

Ystäväni Miina oli kanssa hakenut belginsä Mimmin kanssa TopTeamiin joten lähdettiin yhtä matkaa Turkuun ATT:n hallissa pidettyyn karsintaan. Lähdettiin kotoa 11.30 ja koska aikataulut hieman venyivät, saatiin odotella omaa vuoroa tuntikausia ja olin kotona 21.30 :O Et aikamoinen päivä! Onneksi oli ihan loistavaa seuraa ja paljon makeita suorituksia joita ihailla ja haaveilla et jospa mekin joku päivä oltais noin hyviä!

Mutta valintatilaisuudesta lisää. Valintakoe koostui kolmesta eri osa-alueesta: lajitaito (eli agility) 85% pisteistä, ohjaajan kunto (lihaskuntotesti + juoksukoe) 9% pisteistä ja motivaatio 6% (en ole ihan varma mikä tätä mittasi... ehkä etukäteen täytetty kyselylomake?). Päivä aloitettiin lajiosaamisella eli agilityllä. Siinä testattiin käännösten nopeutta, koiran etenemisnopeutta ja irtoavuutta sekä kontaktien
perussuoritusvarmuutta. Lisäksi arvioitiin koirakon kehityspotentiaalia. Ensin suoritettiin sellainen 16 esteen rata jota valvoi Juha Orenius ja Jari Suomalainen. Kaikki sai koittaa mahdollisimman nopeaa nollaa, yrityksiä oli kolme, nuoret koirat sai vähän enemmän. Juha neuvoi koko ajan jotta saataisiin mahdollisimman hyvän radan aika. Rata oli alkuun aika kiemurainen ja siinä mitattiin käännoksiä, ja lopussa sitten kunnon suora juoksupätkä jossa otettiin etenemisaikaa erikseen.

Dracun kanssa meni ihan ok, vaikka vähän alkuun sähläsinkin. Saatiin kuitenkin joka yrittämällä parannettua ja korjasin ohjaustani Juhan ohjeiden mukaan. Lopussa saatiin tehtyä ihan hyvä nolla, vaikka varsinkin tuolla loppusuoralla olisi tullut parempi aika jos ei olisi ollut niin monta yritystä jo alla... Noh, näillä mennään. Oheessa video meidän koko suorituksesta, lopussa sit se "onnistunut" yritys :D


Seuraavana oli vuorossa kontaktien testaus, jota valvoi Mia Laamanen ja Elina Jänesniemi. Meillä oli kymmenisen minsaa aikaa tutustua neljään eri 10-15 esteen ratapätkään joissa puomi suoritettiin yhteensä 5 kertaa, A-este 4 kertaa ja keinu 3 kertaa. Kaikilta kontakteilta otettiin aika ja jokaiselle laskettiin lopulta keskivertoaika. Suoritettiin kaikki pätkät 5 koirakon ryhmissä niin, että kaikki viisi suoritti yhden pätkän, sit heti perään kaikki suoritti tokan jne. Oli aika homma opetella noi kaikki pätkät, mutta onneksi oltiin tultu hyvissä ajoin ja kerkesi katsomaan aika monta suoritusta ennen omaa vuoroa.

Dracu teki tosi hienosti tämän osuuden (ainakin mun mielestä!) eikä tainnut saada yhtään ainutta virhettä kontakteilta. Vedätin kaikki läpi mutta silti malttoi tehdä lopussakin ihan ok suorituksia. Muistin onneksi kaikki pätkät ihan oikein eikä mokailtu ratoja pahemmin paitsi muutama rima taisi tulla alas kun en keskittynyt tarpeeksi noihin muihin rataosuuksiin :/ Varsinkin käännokset oli huonoja, mutta minkäs teet kun päässä pyori niin monta eri rataa oli kaikki keskittyminen varattu siihen et muisti mihin suuntaan piti seuraavaksi jatkaa.

Kun agilityosuudet oli suoritettu ajettiin (muutaman mutkan kautta) Kaarinaan urheilukeskukseen jossa oli ensin lihaskuntotesti. Testissä suoritettiin neljä eri lihaskuntoliikettä: kyykky, selkä, vatsalihas ja etunojapunnerrus. Kaikkiin liikkeisiin oli 30 sek aikaa ja piti tehdä niin monta toistoa kuin pystyi. Tehtiin Miinan kanssa samaa aikaa ja saatiin aika lailla tasan samat tulokset. Ihan hyvin se taisi mennä, kuulemma ainakin vähän keskivertoa paremmin.

Lihaskuntotestin jälkeen olikin jäljellä enään se pahin, nimittäin juoksutesti. Juoksutestissä juostiin 300 metriä, sitten 10 min tauko ja juostiin 300m uudestaan. Juostiin ulkona radalla jossa oli ihan pilkkopimeää, hyvä kun eteensä näki, mutta selvittiin tästäkin jotenkuten ainakin. Mä vihaan juoksemista kyllä niin paljon, ja toi matka erityisesti oli ihan killeri, mielummin olisi vetänyt kuupperin tai jonku ihan sprintin, mut tällänen väliversio oli aika kamala... Juostiin Miinan kanssa taas aika lailla samaa tempoa, aika taisi olla joku 58 molemmilla kerroilla.

Oltiin kotona joskus 22.00 aikoihin, et aika pitkä päivä! Vaikka päivä olikin tosi raskas, etenkin kaikki se odottelu ja jännittäminen, oli se kanssa antoisaa. Mielenkiintoinen kokemus ja olen tosi onnellinen et mentiin vaikka tuskin me siihen TopTeamiin päästään, taso oli kuitenkin niin huimaa tuolla. Mut ensi vuonna uudestaan ja sillon mä tiedän treenata kanssa noita omia kuntojuttuja enemmän, siis nimenomaan juoksemista ja nopeaa lihaskuntosuorittamista.

Dracu osaa ottaa rennosti omaa vuoroaan odottaessaan, toisin kuin emäntänsä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti