keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Agilitykisat 24.09 Helsingissä (Dracu)

(Oheessa kuvia muuten BAT:n kisoista, kuvaaja Erja Suni-Räisänen )

24.09. oli Helsingissä Purina Areenan ulkokentällä 2 x maxi2-luokalle kisat, yksi hyppyrata ja yksi agilityrata. Tuomarina molemmissa Esa Muotka. Ihan kivan haastavia, ei nyt liian vaikeita mutta tarkkana sai olla etenkin radan suunnittelussa.

Eka rata oli hyppäri, joka oli sekoitus suoraa paahtamista ja tiukkaa hallintaa. Meillä oli perinteisesti vähän ongelmia vaihdella näiden kahden välillä! Joko suoraa paahtamista tai sit tiukkaa hallintaa, mutta jos paahtamisesta pitää vaihtaa hallintaan niin rimat lentää, koira lentää ja joku voisi ampua ohjaajankin... :O Meillä oli yksi mahtavuuden hetki täydellisellä eteenlähetyksellä - olin oikein ylpeä kun keksin käyttää sitä juuri siinä, jättäytyä taakse ja antaa Dracun suoristaa itse linjansa sen sijaan että olisin koittanut juosta edellä ja lopputulos olisi ollut se, että saan koiran syliini. Ja hienosti Dracu irtosi, se me osataan :D Mutta sit kaksi rimaa alas, molemmat kohdissa joissa piti ottaa paahtamisen jälkeen koira haltuun. Tulos 10 rv, aika -10,55 ja sija 9/18. 

Toka rata oli sitten agilityrata ja ihan kiva semmoinen, vähän haastavampi keppikulma mut muuten tykkäsin. Alku meni oikeen nätisti, mutta sit yhdestä putkesta oletin, et Dracu hakee edessä olevan hypyn ilman mun tukea (yleensä lukitsee seuraavan esteen jo putkessa ja ampuu ulos suorittamaan sen edes katsomatta mua...) mutta nyt tuli putkesta ulos ihan rauhassa, ja lähti perään tullen oikeasta esteestä ohi :O Nää on taas näitä virheitä kun en osaa ennakoida millä "mielentilalla" se on, kuunteleeko kiltisti vai ampuuko täysiä vaan johonkin? Pitäis kuitenkin ohjata huolella, I know... :D Siitä vitonen, muu rata oikeen nätisti mut sit lähetin taas eteen-käskyllä hyppysuoralle jonka lopussa kepit 90 asteen suljetussa kulmassa. Paahdoin liian kovaa perässä, ajautui kakkosväliin. Tähän esim. pieni suhina olisi voinut tehdä ihmeitä. En sit jääny korjaamaan vaan jatkettiin suoraan maaliin ottaen tulokseksi hylätyn radan.

Tämä kuvasarja muuten nauratti mua, sillä just näin mä ohjaan koiran kepeille, jalalla potkaisen vähän oikeaan suuntaan xD ja ei saatu ees virhettä!! :O
1 kommentti:

  1. Haastoin teidät tunnustushaasteeseen!

    http://tollerwichit.blogspot.com/2011/10/blogihaaste-tunnustuksia.html

    VastaaPoista