maanantai 1. elokuuta 2011

Agilitykisat Janakkala 30.-31.07

Oltiin kisaamassa Dracun kanssa Janakkalassa viikonloppuna, molempina päivinä 2 x maxi2-agilitystarttia. Lauantaina tuomarina molemmilla radoilla oli Ritva Herrala, sunnuntaina Heidi Viitaniemi. Startattiin kaikilla radoilla ekana, joka oli oikeastaan aika hyvä numero, ei tarvinnu stressata tai katsella muiden ratoja ja virheitä ;)

Lauantain eka rata oli oikein kiva perusrata, ainut ongelmakohta meille oli kepit. Koska Dracu on opetettu hakemaan kepit itse, ei se ymmärrä kepeille vientiä. Kyseessä oli avokulma, mutta 270 asteen kulmassa hypyltä jossa kaarratti hypyn jälkeen liian pitkälle ja tuli kakkosväliin, huoh. Siitä takasin ja uusi yritys, mutta nyt Dracu ei edes etsinyt keppejä vaan juoksi vaan vierelläni ohi. Sain kolmannella yrityksellä oikeaan väliin ja jatkettiin rataa. A:n kontakti tosi hyvä, mutta lähdin liian pitkälle ja seisoin seuraavan esteen kohdalla kun Dracu lähti ponnistamaan - ja lähdin samalla liikkumaan. Hyvä minä. Rima siitä tuli tietenkin alas. Tää oli just tällänen kohta et mietin tutustumisessa että tätä EI SAA tehdä koska rima tippuu...  Puomi oli kanssa hyvä ja puomia edeltävä haastava kohta meni loistavasti, osasin valita juuri oikean ohjauksen ja Dracu kuunteli kiltisti. Taitava koira! Lopputulos oli 15 rv, aika -6,02 ja sija 11/24.


Toka rata oli aika samanlainen kuin eka, kivaa avointa ja sujuvaa rataa jossa kuitenkin haastavia elementtejä, me likes! Alun takaakierto oli aivan upea, Dracu meni ihan rimaa nuollen ja uskalsin lähettää kiertämään enkä yliohjannut. Kepeille hyvin, meinasi tulla muurin ohi mutta olin onneksi tarkkana ja ohjasin loppuun asti. Ainut moka tuli A:ta edeltävällä hypyllä. Olin katsonut että tässä on rimariski jos Dracu saa mut kiinni hypyn päällä, joten jäin himmailemaan ja odottamaan sitä putkesta. Muuten olisi voinut onnistua, mutta spurttasin sitten juuri vauhtiin kun Dracu oli rimalla. Tyhmä tyhmä minä. Olisi vaan pitänyt liikkua tasaisesti ja ottaa se etumatka ja luottaa että koira hoitaa hyppäämisen. A:lla otin turhan nopean vapautuksen, nää kisa-A:t on kauheen vaikeat, tuntuu etten edes saa Dracua stopattua... Loppurata meni kivasti ja loppusuoralla kiihdytin sit oikeen kunnolla puomille, tarkoitus juosta itse täysillä ja vaatia Draculta stoppi. Dracu otti kontaktin mutta lähti perään ilman lupaa ja palautin sen kontaktille ja tulos hylätty rata. Tää oli hyvä treeni ja Dracu ottikin seuraavana päivänä hienot puomin alastulot :)


Seuraavana päivänä sitten jatkettiin, radat oli hyvin samantyyppisiä, kivoja ja virtaavia mutta ei liian helppoja. Ekalla radalla alussa niiston hidastus ei ihan onnistunut, Dracu ei kyllä hidastanut yhtään! Mutta omalla liikkumisella sain sen sujumaan ja tehtiin hyvää ja puhdasta rataa aika pitkälle, kunnes keppien jälkeen tiputti riman. Tässä en ole ihan varma tippuiko rima mun sijoittumisen vai ohjauksen takia. Puomi oli ihan täydellinen, upea :) Pituudella hidastus toimi kauniisti, onneksi tätä ollaan just treenattu. Sen jälkeinen ohjaus onnistui kanssa aivan nappiin, Dracu luki sitä hyvin ja ei tullut kyllä mitään ylimääräistä! Mutta sitten ne valssit. Mulla on nähtävästi paha tapa opittu Danten kanssa tälläsissa "ahtaissa" ja kääntävissä valsseissa laskea uusi ohjaava käsi liian aikaisin alas ja ottaa koira "haltuun" siihen käteen. Tein sen molemmissa valsseissa pussin jälkeen ja Dracu tiputti rimat. Onneksi oli videokamera todistamassa! Lopun eteenlähetys onnistui sitten hyvin. Tuloksena 3 rimaa, eli 15 rv, aika -15,20 ja sija 12/24. Tää oli ainoa rata jossa saatiin "todellinen" aika kirjattua ja olihan Dracu aika ylivoimainen vaikka paikalla oli paljon nopeita koiria :)


Viimeinen rata oli ehkä mun lemppari, vauhti ja vaarallisia tilanteita :D Alku oli aika ovela veto tuomarilta, kolmas putki osoitti juuri sellaisessa kulmassa et putkista sinkoava, nopea koira olisi mennyt helpolta näyttävän jatkon ohi kokonaan. Putkijarrutus käänsi Dracua juuri sopivasti ja tehtiin oikein kaunis alku. Puomi oli taas hyvä, mutta se keppikulma... Samanlainen kuin lauantain ekalla radalla, mutta vielä vähän haastavampi. Ei ollut mitään mahdollisuuksia :( Mietin jälkeenpäin mitä olisi käynyt jos olisin mennyt keppien eteen valssaamaan, pitää kokeilla treeneissä sitten. Kepeiltä sitten vitonen ja jatkettiin hyvää rataa. Pussilla sanoin ennen estettä jo "eteen" ja hyvin Dracu lähti eteen suorittamaan itsenäisesti sen yhden hypyn ennen A:ta. Koska meillä oli jo virhe alla, halusin pysäyttää kunnolla A:lle, mutta taas Dracu otti hyvin kontaktin ja vapautti itse itsensä. Noh, ei muuta kuin takaisin alasmenolla ja siitä tulos hylätty rata.


Kaiken kaikkiaan olen kyllä todella tyytyväinen. En tiedä sopiko nää radat vaan profiililtaan meille tosi hyvin vai mitä, mutta kaikilta radoilta jäi tosi hyvä fiilis. Ei tehty mitään isoja virheitä, eikä paketti "hajonnut" kertaakaan. Kontaktit oli hyvät, lähto oli jokaisella kerralla priima. Valitsin todella hyvät ja Draculle sopivat ohjaukset, en langennut ohjaamaan sitä niinkun Dantea. Dracu oli hyvin kuulolla, ja vaikka se on hemmetin nopea ei mulla tullut missään vaiheessa kauhea kiire. Tuntui että mulla on hyvin aikaa ohjata sitä, enemmän kuin Danten kanssa! Tähän tietenkin syy on se että Dracua voi lähettää paljon paremmin esteille ja jättää suorittamaan, pääsee itse etenemään hyvin. Nyt vaan lisää treeniä alle ja koitetaan muutaman viikon päästä uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti