maanantai 8. elokuuta 2011

Vielä on kesää jäljellä ...

Me ollaan oltu tällä viikolla kovin ahkeria treenaajia, etenkin agilityn suhteen. Vihdoin paahtavat helteet näyttäisi olevan takana päin joten treenikelit ovat olleet mitä parhaimmat. Täytyyhän niitä käyttää hyväksi!

Maanantaina tavattiin Emmin ja bc-likkojen kanssa ja suunnattiin treenaamaan agilitya. Päivän teemana meillä viime viikonloppuna epäonnistuneet keppien avokulmat & hyppytekniikkaa. Tehtiin kolmen tekniikan sarjat, 1) tasavälinen (6 askelta eli in-out) 5 hypyn sarja joista 2. ja 4. esteellä korkeutta,
2) pitenevä in-out sarja (eka 6, 7, 8, 9 & 10 askelta),
3) yhden askeleen hyppysuora (17 askelta & 19 askelta) jossa hyppy, muuri, rengas, hyppy ja okseri

otettiin suorituksia videolle joka olikin varsin mielenkiintoista! Dantella oli tavanomaisesti vähän enemmän ongelmia, Dracullakin normaalia vaikeampaa tuolla 3. sarjalla. Otti mm. väliaskelia muutaman kerran. Mutta asiaan saattoi vaikuttaa se ettei alussa ollut tarpeeksi tilaa kunnon kiihdytykselle ja se olikin eka väli mihin tuli lisäaskelia.

Näiden lisäksi tehtiin Emmin omakeksimää treeniä, 5 hyppyä, etäisyys 3,5m (in-out) ja kaikki maxirimoina. Dracu koitti ensin ottaa jokaiseen väliaskeleen eikä tajunnut ollenkaan että ne pitäis ottaa in-out-tyylillä. Pienennettiin väliä sitten kolmeen metriin ja nyt meni oikein nätisti muutaman kerran. Dante taas meinasi saada sydärin kun näki tuon sarjan =D Ohitti ekalla kerralla koko jutun, sit alko vaan juosta kaikkien ali lelulle!! Possu! Helpotettiin ja lyhennettiin väliä, palkkasin hetken vaan kädestä ja koitin rohkaista. Uskalsi sit lopulta tehdä koko suoran. Emmi ei videoinut, mutta sanoi että Danten hyppääminen parani tosi paljon, se heitti takajalkoja suoraksi hypätessä jota ei normaalisti ikinä tee. Näitä pitää sit jatkaa...

Ja lopuksi tosiaan niitä keppikulmia, tein muutamalla hypyllä samanlaiset kulmat kuin kisoissa oli ja treenattiin niitä. Näitä tarvii treenata nyt paljon. Kokeilin kanssa mitä kävisi kun vien sen kepeille valssilla ja ihan hyvin toimi. Tätä uskaltaa siis tehdä kisoissa.

Lopuksi otettiin vähän kuvia laumasta:

Heti kun remmi lähtee niin riehuminen alkaa...
Sarppaa väsyttää tällanen tylsyys!
Steppi
Step esittelee oikeaoppista näyttelyposeeta
Koko lauma, vasemmalta Dante, Step, Sara & Dracu

Keskiviikkona käytiin itseksemme treenaamassa agia, yhä samalla teemalla kuin viime kerralla eli hyppytekniikka ja keppikulmat.

Tein molempien koirien kanssa sitä Emmin hyppytekniikkaa, mutta aloitin nyt vähän helpommin jotta saisin varmasti oikean suorituksen ja sit vaikeutin asteittain. 5 estettä, etäisyys 3 metriä ja aloitin rimat minikorkeudella. Molemmat meni nyt hienosti in-out tekniikalla. Sit aloin nostaa varovasti rimoja, ensin muutama medikorkeuteen, sit kaikki. Lopetin siihen et eka, kolmas ja neljäs oli 55cm korkeudessa, kaksi muuta medeissä. Jatketaan sit ensi kerralla tästä.

Keppikulmissa jatkettiin vaikeita avokulmia niin että Draculla olisi vauhti tuomassa sitä keppien ohi mutta joutuu tulla ns. taaksepäin korjaamaan keppien sisääntulon. Tajuaakohan tuota kukaan... =D Treenattiin keppien hakua kanssa niin että jätän Dracun keppien toiselle puolelle ja menen seisomaan keppien toiselle puolelle. Eli joutui hakemaan kepit oikein mua kohti. Koska Dracu on opetettu hakemaan kepit itsenäisesti, sille ei voi käyttää käsiapuja kepeille mentäessä ja sitä sekoittaa jos tulen liian lähelle "viemään". Tätä kanssa harjoitellaan.

Tein Danten kanssa samoja keppiharjoituksia ja tuli taas todettua ettei Dante oikeasti osaa hakea itse keppejä oikein, ainakaan avokulmista... Onneksi mä nyt kerkeän viemään sitä kepeille et eipä se kamalasti haittaa. Ihan lopuksi otettiin toisella kentällä maanantaisia avokulmia & treenattiin vähän samalla loppusuoraa molempien kanssa.

Torstaina käytiin kentällä, mutta koulutin vain omaa ryhmääni enkä kerennyt treenata omia vaikka ne olikin mukana.  Koulutuksen jälkeen otettiin Puolarin nurtseilla kuitenkin vähän tokoa, mm. paikallaistumista ja kaukkareita. Ei olla taas vähään aikaan treenattu ja kyllä ne liikkeet hajoaa nopeasti :/

Nyt pitäis ilmoittaa Dracu johonkin EVL-kokeeseen niin olisi kunnon motivaatio treenata kaiken laiskottelun jälkeen!
Lauantaina mentiin taas treenaamaan agilitya, tänään ratateemalla. Oltiin torstaina rakennettu MM-karsintojen yksi agilityrata, mutta joku oli kerennyt jo muuttaa sen pois. Onneksi esteet oli aika lailla kohdillaan joten sain sen itse uudelleen rakennettua. Treenattiin rataa Dracun kanssa parhaalla tavalla, eli otin vaikeita kohtia ensin erikseen helpotettuina, palkkasin ja vahvistin oikeita toimintamalleja. Otettiin alkuun kanssa 4. esteen ja puomin väliin saksalaisella välistätulo, joka onnistui oikein hienosti :) Muita yksittäisiä juttuja oli mm. loppusuora jota vähän vaikeutin, alun pakkovalssi, puomin jälkeiselle hypylle poispäinkäännos ja keppien haku.

Tämän jälkeen Dracu sai pitää taukoa ja treenasin Danten kanssa. Otettiin tuota loppusuoraa mutta jostain syystä Dante meinasi että juoksee koko paskan ohi. En meinannut saada sitä hyppäämään pussin jälkeistä hyppyä ja okseria! Luulenpa että Dante pelkäsi et se on joku vaikee ansatehtävä niinkuin ne kamalan vaikeat ja kamalat hyppytreenit... Jankattiin sit tätä ja sain lopulta Danten molempien hyppyjen yli mutta oli pakko ottaa eka loppupalkka pois.

Sit Dracun kanssa otettiin koko rataa. Alku meni hyvin, puomin jälkeinen poispäinkäännos oli tosi hyvä ja nää on ollu Draculle aina vaikeita! Kepeille haki kuin unelma, todella todella hyvin! Vitsi kun olisi videolle saanut =) Suurin ongelma oli yllättäen keppien jälkeinen takaakierto-persjätto. Lähti hakemaan takaakierrosta 17. hyppyä, tai sit tuli kokonaan 11. esteen ohi A:lle. Mä en jotenkin osannut yhtään ajottaa tässä ohjausta. Saatiin se onnistumaan pätkässä, mutta joka kerta kun otettiin radalla sählättiin tässä kohdassa... Loppurata meni oikein hyvin ja toi loppusuora toimi kuin unelma. Mut tuosta 10.-11. kohtaa pitää käydä treenaamassa uudestaan tässä joku päivä.

Lopuksi Dante pääsi vielä tekemään vähän rataa. Koirille on tosi hyvä kun niitä on kaksi sillä ne saa aina tauon kun treenaan toista, mutta itselle se ottaa kuntoon :D Meinasin olla jo ihan hapoilla kun piti vielä jaksaa Danten kanssa! Tehtiin rata läpi muutaman kerran, ei suurempia ongelmia. Dante toimii aina niin varmasti. Ainut ongelma tuli tuossa puomin jälkeisessä kohdassa. Dante meinasi hakea joka kerta putken sijaan puomille. Eli meidän perus ongelma..

Sunnuntaina jaksoin raahautua vielä viereiselle kentälle vähän tokoilemaan illalla. Otettiin ekana paikalla istumista Draculle, Dante maassa. Meni ihan ok. Lisäksi Dracun kanssa tehtiin vähän kaukoja EVL-etäisyydellä, nämä menee melkein paremmin pitkällä etäisyydellä kuin läheltä, aika outoa... Treenattiin kanssa eteentulemista ja siitä selän takaa kierrolla sivulle. Dracuhan on tullut ennen etukautta mutta kun siihen tuli pomppu ja "räyh" niin aloin opettaa takakautta tulemista ;) Lopuksi vielä vähän jalkapallomaalien kiertoa josta randomisti joko pysäytys tai maahanmeno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti