perjantai 29. heinäkuuta 2011

Suunnittelematta EI paras...


On se kumma kun tää sama asia pitää opetella joka kerta kantopään kautta uudestaan. Treenaamaan lähteminen ilman etukäteissuunnitelmaa = katastrofi, tarkkaan mietitty treenisuunnitelma = onnistunut treeni.

Meillä olis muutama viikko sitten Dracun kanssa niin pieleen menneet agitreenit et itketti ja vitutti rajusti ja tein treeniensuunnittelusuunnitelman. Joka ikinen kerta kun mennään treenaamaan agia suunnittelen treenin niin että se on joko a) ennalta päätetty pitkä ratatreeni jossa treenataan lähiaikoina syynäyksessä olleita juttuja tai b) ota mukaan 1-2 hyppytekniikkaa + treenaa yhtä estettä + treenaa yhtä ohjauskuviota. EI muuta. Päätä treenien aiheet etukäteen, piirrä ratapiirros ja PYSYTTELE SUUNNITELMASSA!

Näillä ollaan menty nyt muutama viime viikko ja hyvää tulee. Esimerkki keskiviikon ja torstain treeneistä:

Keskiviikko, treenimuoto B)

Otin molempien kanssa samat treenit, ohjelmassa:
  • 2 hyppytekniikkaa (5 esteen pitenevä pomppusarja & yhden askeleen 5 esteen sarja jossa mm. okseri, muuri ja keinu)
  • A:n alasmenon treenaamista, erityissyynissä se että minä jään taakse tai otan sivuttaisetäisyyttä. Molemmilla palkat namikipossa muutaman metrin alastulosta
  • Ohjauskuviotreeni oli niisto-sokkari ja lisänä putkijarrutus. Olin tehnyt pienen 5 esteen radan jossa treenasimme juttuja huomiselle pitkälle radalle.
Hyppytekniikasta muutama huomio. Dantelle näyttäisi olevan pompputreenin max. etäisyys 11 askelta, Draculle sama ei tuottanut ongelmia. Yhden askeleen suoralla Dracun etäisyys ensin 20 askelta, vähän sai ekalla kerralla venyttää mutta onnistui ekan jälkeen ilman ongelmia. Dantelle etäisyys 17 askelta, tuntui aika sopivalta. Dracun kanssa tehtiin kerran vielä Danten etäisyyksillä, sovitti askeleensa hyvin.

Niisto-sokkari oli Draculle uusi juttu mutta hyvin se luki sitä. Dante meni kanssa nätisti. Tajusin vasta treenien jälkeen et olin tehnyt itse sitä väärin, olis pitänyt seisoa siivekkeen takana, ei edessä. Uups :D

Torstai, treenimuoto A)

Mulla oli koulutusta, ja tehtiin Mia Laamasen MM-karsintojen sunnuntain hyppyrata:


Eiliset treenit tukivat tuota 10-14 kohtaa, sillä tein aika samanlaisen siitä eilisestä ohjaustreenistä. Tänään kerkesin treenaamaan vaan Dracua.

Otettiin vaikeita kohtia ensin irrallisina pätkinä, mm. kepeille lähetystä. Ensin pelkästään kepit, sit pituus siihen väliin ja kun nämä meni ilman ongelmaa otettiin alusta. Sain tuon alun onnistumaan tosi hyvin, Dracun pystyi lähettämään kepeille niin etten mennyt esteen 5 toiselle puolelle, pujotteli kauniisti kun mä siirryin esteen 9 ja 10 väliin. Ekalla kerralla okserin rima tuli alas, mutta sen jälkeen hyppäsi hyvin senkin. Mun taitava <3 Tein erikseen vielä tuota loppua putkelta 14 erikseen, ekalla meni hyvin, sit tuli jo sähläystä. En meinannut saada Dracua tarpeeksi kuulolle kun otettiin tuota radalla ja valui vääriin suorituksiin. Loppusuoran haki uskomattoman hienosti kun sanoin vaan eteen pussiin mentäessä. Sinne se painoi, paljon nopeammin kun jos mä olisin juossu vieressä...

Otettiin rata lopuksi kokonaan, päästiin puhtaasti 12. asti josta valui suoraan putkeen, uups :) Vahvistin kerran vielä eteenmenoa lopussa muutaman kerran lelulla. Oikein hyvät treenit!

Mitäs muuta ollaan puuhattu? 

Dracun jalka on kestänyt täyttä elämää, ainut kun on ollut yhtään epäpuhdas oli kun oltiin uitu 30 min kylmässä vedessä... Mutta tuo taitaa tulla olemaan ainiainen ongelma :/ Mä olen ihan fiiliksissä kun Dracun agi edistyy niin upeasti! Ja muutenkin ihana päästä sen kanssa treenaamaan!

Ollaan pikkaisen tokoiltu, mut pääasiassa aksattu. Danten kanssa ollaan toivuttu SM-masennuksesta ja kyllä se kisaura taitaa jatkua :) Kunhan saisin nuo koirat samaan luokkaan niin alan kisaamaan Danten kanssa. Tavoite olisi 2012 SM-ja karsintanollat molemmille!

Tällä uudella treenitavalla ollaan treenattu mm. pituutta & okseria (ja niillä kääntymistä), keppien avokulmaa ja vahvistettu paljon puomia ja keinua. Ohjauksessa ollaan treenattu mm. twistiä (ja tietty tässä samassa takaakiertoa), saksalaista ja pakkovalssia.

Seuraavia treeniaiheita voisi olla mm. pakkovalssi niin, että olen kauempana esteestä, poispäinkäännos, persjätto (ja samalla ohjaavaan käteen tulo), pituutta pitää treenata lisää, samoin okseria! Ekan riman puhtaasti ylittäminen kanssa syyniin! Ihan sama millon lähden liikkeelle, koiralle EI saa tulla liian kova kiire perään ettei hyppää ekaa kunnolla!

Muuten kesä on mennyt mun puolesta duunissa, ja koirat on maanneet kotona. Kamera sattui muutaman kerran mukaan lenkille, tässä meidän "kesäkuvia" (märkiä, läähättäviä ja karvattomia aussieta):

Meidän kesäinen menopeli. Koirat juoksee vapaana ja pelotellaan kanssakulkijoita kun suhahdetaan ohi ;)
Kamera ei kerennyt tarkentamaan koiria, mutta mitkä värit!!

Dracu nimettiin luonnetestissä "aavikkoaussieksi". Ja tää kesälook on ihan naturel, en ole auttanut trimmerillä xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti