torstai 6. heinäkuuta 2017

Alkukesän agilitykuulumiset

Me ollaan treenattu ennätyksellisen ahkerasti nimenomaan agilitya koko alkukesä! Taikalla on ollut kerran viikossa ohjatut agilitytreenit, samoin Wiccalla, ja lisäksi olen kouluttanut omaa ryhmää. Ohjattujen treenien lisäksi ollaan käyty 2-4 krt viikossa tekemässä omatoimitreeniä joko yksin tai kaverin kanssa. Kauheasti ei olla kisaamaan keretty, oltiin toukokuun loppu Italiassa lomalla pari viikkoa ja kesäkuusa ei oikein ole kisoja ollut. Yhdet ASCA-agikisat käytiin toukokuussa, ja reissun jälkeen yhdet normikisat.

Suurin agility uutinen on, että mut ja Wicca valittiin Suomen Agilityliiton valmennusrinkiin TopTeamiin 2017-2018! Edessä on neljä valmennusleiriä, ja toivottavasti paljon uusia oppeja ja tavoitteellisuutta tiedossa! Ollaan erittäin onnellisia tästä, hain aikanaan Dracun kanssa parikin kertaa TopTeamiin, muttei ikinä päästy. Nyt ilmeisesti sinne on otettu kehittyviä koirakoita, jotka eivät ole vielä "huipulla", ja semmoisia me kyllä Wiccan kanssa ollaan. Wiccassa olisi paljon potentiaalia, mutta pitäisi saada vähän tsemppausta että päästäisiin kehittymään tästä eteenpäin... Itselle on ollut aina helpompi kouluttaa nuoria koiria, kuin viedä kisakoiraa eteenpäin. Eka leiri on syyskuussa, sitä odotellessa!

Wiccan kanssa yleisesti ollaan treenattu kerran viikossa rataa ohjaajatreeneissä, ja muuten harjoiteltu mm. kontakteja (juoksaripuomia) ja vireenhallintaa kisoissa. Irtoamista myös jonkun verran, asca gamblersia ajatellen. Lähinnä murhetta aiheuttaa rimat, joita Wicca iloisesti roiskii menemään. Odottelen kuin kuuta nousevaa pikkumaksi-luokkaa, jonne Wicca toivottavasti menisi. Jospa ne 40cm rimat ei tippuisi niin helposti? Kesän tähän mennessä ainoat viralliset kisat menivät aika penkin alle, olin itse aamusta asti kisapaikalla kisaamassa Pikin kanssa eka ykkösissä, ja päivä oli liian pitkä. Ei jaksettu oikein keskittyä, radat olivat haastavia täynnä ikäviä linjoja, ja Wicca varasti ekalla radalla kontaktilta ja tokalla lähdöstä. Molemmat keskeytin, kolmas jätettiin juoksematta. Rimoja tippui ja mulla meni hermo.

Taikan kanssa agility alkaa näyttää hyvältä, ja sen treenaamiseen olenkin lähinnä keskittynyt. Taikalle on kesän aikana tehty lähinnä keppejä (2by2-menetelmä, tekee kolmea paria nyt), juoksaripuomia (hieman korotettu, aloitus alasmenon puolivälistä, pallo valmiina palkkana), suuntakäskyjä (vas vas, oi oi) ja pieniä ratapätkiä. Hyppytekniikka pitäisi aloittaa, yksittäisellä esteellä ollaan hypyn tarjoamisen kautta nostettu 60cm korkealle rimaa. Sen lisäksi Taika osaa nätin keinun, minirenkaan ja hakee pimeitä putkikulmia. Vauhti ja innostus nousee koko ajan, nyt se on alkanut huutaa radan reunalla, jota ei tehnyt ennen. Selvästi agility on sen lemppari harrastus!
ASCA-agilitykisat olivat JAU-hallissa Sipoossa toukokuun lopulla. Kisasin Wiccan ja Pikin (Red'n Ready The Beast) kanssa, kun sen omistaja on aika pitkällä raskaana. Muutamat treenit oli Pikin kanssa alla, samoin Wiccan kanssa pentuprojektin jälkeen. Taisin juosta kaikkina kolmena päivänä molempien kanssa 4 rataa, eli 8 rataa päivässä, 24 rataa kolmessa päivässä. Aikamoinen urakka! Wicca ei saanut ihmeempiä tuloksia, tiputteli taas rimoja ja elite gamblersit olivat liian vaikeita. Yksi Q (eli nolla) saatiin regular novicesta. Pikille puolestaa tuli gamblers-luokasta open-titteli GS-O kahden nollan kanssa, ja ensi kisoissa se kisaa elite-luokassa. Se sai myös jumpers-novice tittelin JS-N ja muistaakseni yhden Q:n open-luokasta ja regular novice-luokasta.

Omaa muistia virkistääkseni lista koirieni asca-titteleistä ja Q-tuloksista:
Wicca: JS-O, GS-O, 1 x Q RS-N
Piki: JS-N, 1 x Q JS-O, 1,5 x Q RS-N, GS-O

Pikin kanssa oli kyllä siistiä juosta! Se menee niin lujaa, en ole ikinä ohjannut tuollaista tykkiä. Ja irtoaa kanssa ihan hullun hyvin. Lähinnä käännökset on vaikeita, se lukitsee esteitä tosi kaukaa ja pitää tehdä kovasti hommaa jos haluaa saada sen kääntymään. Jaakotukset olivat kovassa käytössä, ja persjättöjä ei kyllä uskaltanut tehdä. Kerran treeneissä sain Pikin jo täysiä päälleni, ja auts kun sattui kun se keilasi takaapäin! Kisasin Pikin kanssa myös yhdet normi kisat, joissa ei kyllä tuloksilla juhlittu. Katsotaan jos kävisin sen kanssa kesän aikana vielä parit startit, ainakin heinäkuun asca-kisoihin ollaan menossa Pikin ja Wiccan kanssa.
Lopuksi vielä Annen hieno pujottelukuvasarja Wiccasta! Vauhdin hurman kyllä näkee :D

1 kommentti:

  1. Onnittelut TopTeam-paikasta! Mahtavaa, että useampi aussie pääsi mukaan. Itselläkin aika kovat odotukset leireille, toivottavasti tulee paljon uutta asiaa ja erilaisia näkökulmia.

    VastaaPoista