keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uusi ulkonäkö ja uusi suunta

Uuden vuoden kunniaksi blogi sai pitkään kaipaamansa uuden lookin! Löysin toisen blogin (ihanan Ilon blogin) kautta MaiSun bannerit, ja tilasin oitis itselleni oman. Siitä tuli kyllä ihan mielettömän hieno, voin lämpimästi suositella kaikille hänen palveluitaan. Tilasin myös häneltä jotain muuta kivaa, siitä sitten enemmän kun on valmistunut. Päivittelin blogin ulkoasua vähän muutenkin, toivottavasti tätä nyt jaksaa katsella jonkin aikaa. Kertokaa ihmeessä lukijat (jos teitä nyt on :D), jos pidätte tai joku asia häiritsee!

Blogin ulkoisen päivityksen lisäksi olen miettinyt blogin sisältöä. Blogi palveli alkuun treenaamista, ja vuosia olen kirjoitellut tänne raportteja kisoista ja treeneistä. Kirjoitusinto näistä on laantunut, joten blogin päivitys on myös vähenytynyt huomattavasti. Olenkin miettinyt nyt pitkään, että mikä virka tällä blogilla on, ja miksi sitä haluan pitää. Yleisiä kuulumisia meidän elämästä on toki vielä kiva kirjoitella aika ajoin, mutta olisiko jotain muuta sisältöä? Nyt olen kypsytellyt ajatusta siitä, että voisin kirjoitella myös kasvattamisen näkökulmasta postauksia. Olisi kiva pukea ajatuksia kasvattamisesta, aussieista ja omista koirista sanoiksi. Jotenkin tuntuu, että kasvattajien ja perus harrastajien välillä on kuilu, jossa kasvattajat ovat omissa pienissä kuplissaan. Kasvattajat eivät yleensä kauheasti avaa muille ajatuksiaan kasvatuksesta, perusteluita yhdistelmistään tai näkemyksistään. Kasvattajien välilläkään tällaista vuoropuhelua ei kauheasti tapahdu. Monesti selailen kasvattajien nettisivuja, ja mietin, mitä he hakevat yhdistelmillään tai miksi he tekevät juuri näitä parituksia. Olisi kauhean mielenkiintoista ja opettavaista päästä kurkkaamaan heidän ajatusmaailmaansa. Kasvattajien sisällä asuu paljon hiljaista tietoa rodusta, kasvattamisesta, terveydestä, genetiikasta jne. Haluaisin antaa osuuteni keskusteluun, ja ehkä siitä olisi jollekin jotain hyötyä, tai vähintään minä pääsen pukemaan ajatuksia sanoiksi, joille voin naureskella 10 vuotta myöhemmin vanhempana ja viisaampana! Joitain teemoja olenkin miettinyt jo, mm. vinkkejä pennunkyselijöille, geenitestien hyödyt ja haitat, virallisten terveystulosten merkitys, oikean uroksen löytämisen prosessi sekä linjaerot. Katsotaan, miten tämä ajatus nyt lähtee liikkeelle.

Perinteisesti toki olen myös tehnyt vuodenvaihteessa katsauksen edelliseen vuoteen ja suunnitellut uutta. Koska 2016 oli Dracun sairauden ja menettämisen värittämä, suuntaan katseen mielummin tulevaan. Wiccan pentuprojekti on kevään (toivottavasti) tärkein asia, jonka ympärillä kaikki muu tulee kietoutumaan. Toivotaan isoa pentuetta, ja aikaista kevättä jotta voidaan ulkoilla pentujen kanssa mahdollisimman paljon. Wicca saa jäädä mammalomalle kevääksi, ja se aika tehotreenataan Taikan kanssa. Olisi tarkoitus opettaa agilityesteet ennen kevään ohjattujen agilitytreenien alkamista. Taikan kanssa pitää panostaa paljon intoon, motivaatioon ja vauhtiin. Kesän projektit tulee olemaan juoksukontaktit ja 2by2-kepit. Tokoa pitäisi myös treenata, ja löytää ryhmäpaikka jotta saataisiin vakituista häiriötreeniä. Kesällä voidaan sitten treenata jo molempien koirien kanssa, ja agilityn ja tokon lisäksi haluan päästä paimentamaan säännöllisesti. Molempien kanssa voisi myös harkita paimennuskisoja loppukesäksi. Lisäksi haluan nähdä kasvatteja paljon, ja järkätä heille kaikkea tekemistä leirien, koulutuspäivien ja kisojen merkeissä. Innolla myös odotan, että saataisiin lisää hyviä tyyppejä Red'n Ready-tiimiin mukaan!

Koirakohtaiset tavoitteet vuodelle 2017:

Wicca
 • agilityssa nousu maksi3-luokkaan
 • tokossa VOI-luokan korkkaus
 • BH-koe
 • paimennuksessa ASCA started-luokka ja paimennuksen esikoe
 • onnistunut pentuprojekti
Taika
 • tokon ahkera treenaus, syksyllä alo-luokka
 • agilityssa juoksukontaktien harjoittelu ja vauhtipainotteinen opetus
 • paimennuksessa paimennustaipumuskoe
 • terveystutkimukset
Kasvatustavoitteet
 • 2. pentue 
 • Disney-pentueen luonnetestit
 • yhteissilmätarkastus
 • kevään viikonloppuleiri Helsingissä
 • kesän paimennusviikonloppu
 • loppukesän "iso" leiri koiraleirikeskuksessa
 • Team Red'n Ready-logolla varustetut treeniliivit, takit yms

Lopuksi vielä Lauran tekemä mainos tulevan kevään projektista <3 

2 kommenttia:

 1. <3 ! MaiSun bannerit on mahtavia. Toi on ollut meillä ikuisuuden, enkä vieläkään ole kyllästynyt. Kohta täytyy tilata uusi kun tulee toinen koiru taloon. :-)

  Kivalta kuulostaa suunnitelmat blogin varalle ja kaikki muukin. Tämä lukija ainakin tykkäisi lukea kaikesta tuollaisesta! Peukku!

  VastaaPoista
 2. Muiden tavoitteita on mun mielestä tosi kiva lukea ja mahdollisesti saada itsellekin uusia ajatuksia sitä kautta. Ja huippua, että oot tehnyt erikseen tavoitteet myös kasvatustyölle - tosi hienoa!

  Tsemppiä Wiccan pentuprojektiin, toivottavasti tulee menevä lauma pikkuaussieita!

  VastaaPoista