keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Vuoden 2016 epäonninen startti + katse viime syksyyn

Normaalisti tähän aikaan vuodessa kauhistelisin blogipäivittämisen tahtia, kertaisin mennyttä vuotta ja suunnittelisin hieman uutta. Mutta pakko ensin vähän kerrata vuotta 2015 kun päivityksiä tänne en ole saanut tehtyä... Onneksi kotisivuilta on voinut seurata meidän suurimpia uutisia!

Kesän lopussa Dracun pentusuunnitelmat peruuntui Disney-pentujen virallisten tulosten ja lähisuvusta kantautuneiden terveysuutisten vuoksi. Vähän jäi harmittamaan kun kivan oloinen uroskin oli kiikarissa, mutta suunnitelmat kuopattiin ainakin toistaiseksi.

Lokakuussa otin kotiin kasvamaan opaskoirapentu-Breannan. Tai eka se oli Pentu, sitten Pepe ja nykyään joku kolmesta :D Pikku B on kohta 5 kk vanha minilabbis, mutta kauhean symppis tyyppi ja Wiccan lempparilelu. Se torjuu pentukuumetta, ja lähtee ens syksynä toivottavasti koulutettavaksi.

 
 
 



Marraskuussa korkattiin viimeinkin Wiccan kanssa kisakentät niin tokossa kuin agilityssa. Wicca sai hienosti ALO1-tuloksen ja 1. sijan tokokisoista Purinalla, agilityssa... nooo, ainakin oltiin vauhdikkaita! Vähän enemmän vauhtia kuin järkeä hommassa vielä, mutta kyllä Wiccasta vielä hyvä agikoira tulee.



Koirat vietti suurimman osan joulukuusta hoidossa vähän siellä ja täällä, kun omistaja lomaili ja reissaili, mutta sitten alkoi meidän lauman alamäki :(

Ensin Dracun mahaan ilmestyi kuin tyhjästä 10.01.2016 iso patti. Siis se kasvoi lähes yhdessä yössä ihan valtavaksi... Kauhuissani kuskasin sen Mevettiin heti maanantaiaamuna klo 7.30 kun se aukesi, ja eläinlääkäri totesi sen nisäkasvaimeksi. Varattiin heti poistoaika ensimmäiselle vapaalle päivälle, ja samalla Dracu päätettiin steriloida, koska hormonit voivat vaikuttaa kasvainten kasvuun kiihdyttävästi. Leikkaus oli torstaina 14.01 ja meni ihan hyvin, mutta patti lähti patologisiin tutkimuksiin epäilyksellä, että pahanlaatuinen :(


Draculta poistettiin kaksi alinta maitorauhasta, ja se on nyt ollut tosi kipeä leikkauksen jälkeen. Makaa sängyn alla, ei halua liikkua kuin ihan pakolla, ja silloin kun liikkuu niin säntäilee kaikkialle ihan holtittomasti. En halunnut laittaa sille kauluria, joten viriteltiin paidasta semmoinen puku, jottei pääse nuolemaan haavaa. Toivottavasti lähtisi tästä kohta paranemaan, ensi viikolla poistetaan tikit ja toivottavasti saataisiin kanssa patologin lausunto. Onneksi ainakaan vielä kasvain ei ollut kerennyt lähettää etäpesäkkeitä keuhkoihin, ja keuhko röntgenkuvat olivat puhtaat.


Mutta sitten seurasikin tragediamme toinen näytös, jonka pääosaa näytteli - yllätys yllätys Wicca! Sika söi kaikki Dracun tulehduskipulääkkeet (rimadyl) su illalla kun en ollut kotona, ja koska yliannostus oli todella vaarallisen suuri meidän piti lähteä puolenyön jälkeen vielä Viikkiin eläinsairaalan päivystykseen... Wiccaa sitten oksetettiin siellä ja otettiin veriarvoja jotka näytti onneksi ihan hyviltä. Tuommoinen yliannos olisi nimittäin voinut vaurioittaa pahasti maksaa ja munuaisia. Wicca joutui kuitenkin jäämään teholle nesteytykseen ja hoitoon, ja pääsin hakemaan sen vasta 21.00 maanantai-iltana. Kaikki arvot onneksi oli hyvät ja normaalit, joten taidettiin selvitä säikähdyksellä... Loppuviikosta otetaan vielä yhdet kontrollinäytteet, koska vaikutus elimissä saattaa näkyä vasta viiveellä.

Nyt parannellaan täällä kahta toipilasta (joista Dracu on ressukka, Wicca riiviö joka ei ole omasta mielestään mikään toipilas) ja koitetaan välttää tulevat katastrofit! Pikku hiljaa teen suunnitelmia seuraavaa pentuetta varten, Wiccaa haluaisin käyttää ensi sykyn juoksuista. Uroksen etsiminen on haastavaa hommaa ja olenkin istunut joka ilta parmaan pari tuntia koneella surffaten kotisivuja ja jutellen eri aussieihmisten kanssa ympäri Eurooppaa. Välillä tuntuu aika mahdottomalta hommalta, paljon helpompi olis etsiä jostain läheltä joku perus sesse ja unohtaa kriteerilistat... Mutta eihän se nyt olisi yhtään hauskaa ;)

1 kommentti:

  1. Teille on kyllä sattunut ja tapahtunut nyt.. :( Pidellään peukkuja että ei tulis enempää alamäkiä!

    VastaaPoista