maanantai 31. maaliskuuta 2014

Agilitykisat Kirkkonummella 30.03.2014

Oltiin sunnuntaina kisaamassa Dracun kanssa ekaa kertaa sitten viime heinäkuun Agirodun! Paljon ei olla keretty treenata, mutta eipä se nyt niin justiinsa aina ole ja lähdettiin ihan asenteella että katotaan mitä tapahtuu kun yli-innokas koira ja yli-innokas ohjaaja päästetään kohtuuttoman pitkän tauon jälkeen vapaaksi radalle ;) Kirkkonummella oli tosiaan kolme starttia tarjolla, kaksi ekaa agirataa ja vika hyppäri. Koiria ilmoitettu semmoinen 70 kpl / luokka. Tuomarina kaikilla radoilla Johanna Nyberg, joka oli onneksi tehnyt kivat mentävät ja vauhdikkaat radat, me likes!

Päästiin kisapaikalle seurakaveri Heidin kyydillä ja matkassa mulla oli molemmat koirat kun ei Wiccaa kehtaa jättää kotiin yksin huutamaan...! Lisäksi paikalla oli muutamat pennuista kiinnostuneet joten pääsin sitten "esittelemään" molempia. On noiden kanssa kyllä kiva käydä tapahtumissa ja kisoissa kun ylimääräinen hösöttäminen ja ylikiihtyminen ei vaivaa ja lenkeilläkin on helppo käydä kavereiden koirien kanssa kun kaikki tulee hirveän hienosti keskenään juttuun :)

Eka rata oli semmoinen oikein kiva perus agilityrata, kaikki kontaktit eikä mitään elämää ihmeellisempiä kiemuroita. Vähän lähdössä Dracu meinasi nousta ylös, sain muutaman kerran komentaa takaisin istumaan... Puomin jälkeinen rima alas, ehkä vähän ohjaus päällä rimalla mutta olisi tuo nyt pitänyt kestää! Takaaleikkaus renkaalla toimi ihan hyvin, mutta vähän kaarratti ennen keinua ja kepeillä sitten kävi hassusti! Näin vain että haki oikein sisään ja sitten seuraava minkä huomasin oli, että tuli jotenkin väärin ulos. Videolta katsottuna tulee liin kovaa sisään, taipuu ekaan väliin mutta sitten menee tokasta välistä ohi. Noh, jatkettiin rataa joten tulos hylätty rata. Vedettiin kaikki kontaktit aika kovaa läpi kun oli vaan niin kauhea kiire ja muutenkin tuntui että jarrut ja ajatus puuttui kun itse kirmasin vaan vauhdin huumassa :D Lopussa rima, ohjasin liian läheltä hyppyä eikä Dracu kerennyt kokoamaan, oma moka. Mut kivaa oli!


Toka rata jatkoi ekan radan linjaa olemalla semmoinen perusrehellinen agilityrata ilman ihmekoukeroita, mutta haasteita toi mm. keppikulma ja useat ansaesteet. Meillä lähti alku ihan nätisti liikkeelle, mutta aloin ottamaan Dracua hitusen liian aikaisin kiinni ennen keppejä ja siitä rima. Keppien jälkeinen rima oli sitten kysymysmerkki, mutta sen jälkeinen sylivekki onnistui hyvin ja taas aika nopsa kontakti A:lla. En sitten kerennyt tokan putken jälkeen tekemään persjättöä niin lennosta vaihto takaaleikkaukseen josta Dracu juoksi mun mielestä kyllä aika törkeästi läpi... Olisin voinut rytmittää enemmän, mut come on! Aika selvä ohjaus, possu oli vaan lukinnut jo edellä olevan hypyn. Siitä sitten otettiin tältäkin radalta tulokseksi hylkäys ja kun homma meni vähän pipariksi niin juostiin radalta sitten ulos ja matkalla kaadettiin ajanottotolppakin, hups :D


Viimeinen rata oli sitten hyppäri, joka oli ehkä kolmesta radasta teknisin, mutta vielä ihan kivan mentävä. Vähän piti jälleen keskustella lähtöasennosta, onneksi pysyy nyt kuitenkin eikä lähde varastamaan, vielä ainakaan :D Alku onnistui tosi nätisti ja ihme kyllä pussin jälkeinen rima pysyi ylhäällä! Tylsä rima tuli tuolta keskeltä, ehkä liian äkkinäinen suunnanvaihdos tms. Keppien jälkeen pelkäsin tuota muuria, joten vedettiin turvallisesti pidempää reittiä, joka tietty söi sitten aikaa. Muutenkin tuntui että kaarratettiin kaikilla radoilla oikein urakalla :D Tulos päivän paras 5 rv, aika -jotain. Tulokset ei vielä ole netissä niin täyttelen tämän sitten kun tulee. Ihan hyvää vauhtia kuitenkin mentiin kaarroksista huolimatta, nollalla oltais oltu kakkosia ja saatu hyppyserti...


Oli kyllä tosi kiva päivä ja hauska juosta taas Dracun kanssa ratoja, oltais voitu mennä vielä muutama lisää :D Katsoo nyt jos ilmoittaisin sen vielä jonnekin kun ei niitä juoksuja vieläkään näy eikä kuulu... Ja tietty astutuksen jälkeenkin voidaan jokunen startti varmasti ottaa ennen mammalomalle siirtymistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti