sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Tavoitteet ja toteutumat 2013/2014

Muutama päivä vuodenvaihteeseen ja nyt olisi varmasti hyvä aika jokavuotiselle perinteelle. Katsastetaan hieman viime vuoden tavoitteita tälle vuodelle, niiden toteutumista sekä asetetaan uudet tavoitteet vuodelle 2014.

Elämä jatkoi myllerrystä edellisvuoden tapaan vuonna 2013. Vaihdoin opiskelupaikkaa päästyäni sisään vatiotieteelliseen opiskelemaan yhteiskuntapolitiikkaa, muutimme kolme kertaa, Wicca saapui täyttämään Danten jättämää koiranpaikkaa, treenasin ja koulutin agilitya, pelasin rugbya, sosiaalistin Wiccaa, kävin töissä... Vuosi jää kuitenkin varmasti parhaiten mulle mieleen sinä kirottuna vuonna, kun mursin jalkani ja elin elokuun alusta vuoden loppuun liikuntakiellossa. Aikamoinen epäonnen vuosi joka sai pisteen i:n päälle kun marraskuussa jalka leikattiin ja toipuminen jatkuu yhä ensi vuoden puolelle. Luonnollisesti tämä on vähän sotkenut harrastussuunnitelmia ja tavoitteita...

Vuonna 2013 tavoitteemme ja niiden toteutuminen näytti tältä:

Dracu:
-agissa nollajahtia; molemmat valiokellot käyntiin ja jos rimaongelmaa saisi taas vähän parannettua... En ehkä ihan uskalla laittaa SM-ja karsintanollia 2013 tavoitteeksi, mutta esim. 2014 nollien keräämisen aloittaminen syksyllä
Agility lähti rullaamaan erittäin lupaavasti pentuloman jälkeen ja kävimme joitakin startteja kevät/kesällä juoksemassa. Juuri kun oikea rytmi alkoi taas löytyä niin mursin sitten jalkani ja siihen jäi agility. Tiia kävi juoksemassa Dracun kanssa vuoden loppupuolella muutamat kisat ja nollat olivat erittäin pienestä kiinni. Yksi nolla oli vuoden saldo, Agirodusta upea rata sijoituksella 6/150 tms.

-paimennusta pitää päästä treenaamaan!! Ehdottomasti OTD-tittelit (tai 1 legi/elukka jos ei kokeita Suomessa)
Paljoa ei keretty treenata, mutta vähäisellä treenillä ja yhdella kisalla saatiin toinen legi STDd ja näinollen koko STD-rimpsu kasaan. Lisäksi lampailta 1 legi OTDs. Ehdottoman tyytyväinen olen näihin :)

-koirahiihtokisojen korkkaus, tavoite olisi niinkin hurja kuin maaliin pääsy, vaikka viimeisenä, ihan sama ;)

Vähän jäi, mutta kävin korkkaamassa koirahiihtokisat lainakoira-Simban kanssa kuitenkin!

Pentu X: (JOS tämä toteutuu ja Dracun pentu muuttaa meille)
-erittäin kattava sosiaalistaminen; kaikki keskustan vilinästä maatilan ihmeisiin on tultava tutuksi! Tavoitteena rohkea koiralapsi, joka on nähnyt kaiken mahdollisen, joukkoliikenteen konkarikäyttäjä, kaikenlaisiin ihmisiin ja lapsiin tottunut ja koiratapahtumissa kuin kotonaan :)
Tämä ainakin toteutui niin hyvin kuin mahdollista... Tuntui, että koko talvi meni pentuparkaa uuvuttaessa, kylmässä kantolaukussa kaikkialle mukaan ottaessa ja vaikka minne salakuljettaessa. Wiccasta kasvoi lapsivarma, liikennevarma, koiravarma ja superchilli nuori teinilapsi.

-tokon alkeita, ainakin ALO-liikkeet kuntoon ekana vuonna, kokeilla ei nyt suurempi kiire. Hyvät ja oikeaoppiset pohjat liikkeille on kaiken A ja O, sekä paljon panostamista hiljaiseen tekemiseen alusta asti
Miten mua ei yllätä että tämä jäi saavuttamatta? Voisi edes joskus vähän yrittää... Tai yritinhän mä loppukesästä, mutta kärsivällisyys ei riittänyt nuoren koiran koulutukseen ja tokoiltiin pääasiassa Dracun kanssa...

-agilityn perusteita ihan vauva-agilitysta junnuagilityyn. Itsenäistä etenemistä, ohjaustekniikat tutuiksi siivekkeillä ja puilla treenaten sekä PALJON agilitya tukevia kropanhallintatemppuja.

Tehtiin jonkin verran pentuagia, ja vuoden paras juttu oli uusi asunto aivan Purina Areenan vierestä syksystä alkaen. Vähän kerkesin treenata ennen jalkaoperaatiotani, mutta siihen tämäkin sitten jäi...

-paimennuksen perusteita kesällä ja syksyllä.
Käytiin kahdesti paimenessa ankoilla ja lampailla. Lupaavalta näytti. Wicca oli oikein rauhallinen, ei kuumakalle kuten emänsä. Innolla odotan, että päästään jatkamaan tätä ensi vuonna!

Vuodelle 2013 voisi sitten asettaa seuraavat tavoitteet: 

Dracu:
-pentuprojekti kevät/kesälle :)
-agilityssä nyt oikeasti jotain tuloksia! Valiokellot käyntiin, jospa uskaltaisin laittaa tavoitteeksi, että syksyllä nollien keruu vuodeksi 2015.
-tokossa EVL-luokan korkkaus. Tuloksesta viis, mutta edes yksi kisa että voin sanoa hyvällä omatunnolla että kisataan EVL-luokassa

Wicca:
-agilitykisojen korkkaus kesällä/syksyllä, nousu nyt edes kakkosluokkaan
-tokossa ALO ja AVO, se on nyt niin perus että kyllä pitää suorittaa alta pois
-BH-koe
-MH-testi keväällä Ruotsissa muun pentueen kanssa
-paimennuksen jatkaminen ja jos aikataulut osuu kohdilleen niin alokasluokan korkkaus ainakin lampailla ja ankoilla

Kaiken kaikkiaan ensi vuosi on sen verran vielä mysteeri, koska en tiedä missä vaiheessa olen taas treenauskunnossa. Myös Dracun pentusuunnitelmat vaikuttavat paljon siihen, mitä teemme. Milloin pennut tulevat, syntyykö mitään edes...? Wiccan kanssa aion kyllä oikeasti saada jotain järkevää tehtyä! ;)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE LUKIJOILLE MEIDÄN POPPOOLTA <3


1 kommentti:

  1. Ja Shantille tavoite 2014: jalan parantelu maltilla että pääset taas koiratoimiin mukaan ;)

    VastaaPoista