lauantai 17. marraskuuta 2012

Dracun synnytys

Dracu alkoi hieman läähätellä ja käyttäytyä levottomasti torstai-iltana. Yön aikana se kävi muutaman kerran mylläämässä pentulaatikossa, mutta rauhoittui kuitenkin nukkumaan sänkyyn mun kanssa. Aamulla kävi herättämässä Isabellen ja oli halunnut ulos. Käytös ei ollut kuitenkaan mitenkään erityisen levotonta, ei läähättänyt kovin voimakkaasti tms. Ajateltiin et ehkä jos tänä yönä alkaisi tapahtua...

Isabellella oli joku meno aamulla kaupungissa, ja söin sitten siinä kaikessa rauhassa aamiaista Isabellen miehen ja lasten (3v ja 6v) kanssa kun todella paljon vapiseva Dracu kävi tökkäisemässä mua kädestä ja juoksi sitten pentulaatikkoon. Siellä se sitten makasi ja työnsi :O Ihmettelin hetken että mitä se tekee, onko kovia supistuksia, ja Isabellen mies soitti Isabellelle että missä hän on. Samalla hetkellä Isabelle tuli ovesta sisään, kiiruhti pentulaatikolla, nappasi pyyhkeen ja ensimmäinen pentu putkahti ulos! Kaikki kävi niin järkyttävän nopeasti, ettei minä tai Dracu tuntunut edes tajuavan mitä tapahtui. Onneksi Isabelle oli tehtävänsä tasalla ja hoiti pennun. Dracu ihmetteli sitä hetken, mutta alkoi sitten nuolla ja kaikki muut pennut se hoiti itse purren napanuorat, söi jälkeiset, putsasi jne.

Pentuja tuli sitten seuraavassa järjestyksessä maailmaan:

8.35 punainen narttu 229g

8.40 punainen narttu 240g

8.57 red merle uros 340g

9.05 punainen uros 286g

9.35 punainen uros 315g

10.24 red merle narttu 325g

10.51 punainen narttu 314g

Kaksi ensimmäistä pentua tuli pää edellä, loput tulivat ulos takaperin. Varsinkin red merle uros ja viimeinen pentu olivat tiukassa, ja Isabelle auttoi vetämällä ne ulos. Kaikki olivat oikein elinvoimaisia ja reippaita, ketään ei tarvinnut elvyttää tms. Viimeisen pennun jälkeen ajateltiin vielä pitkään että pentuja on tulossa enemmän, koska Draculla oli vielä supistuksia ja se läähätti. Iltaan mennessä kuitenkin rauhoittui eikä näyttänyt siltä että pentuja tulee enempää.

Toisena syntynyt narttupentu
Ensimmäinen narttupentu
Ruokinnasta sen verran, että Isabelle antoi Draculle ennen synnytystä paljon "blöd pudding" eli jonkinlaista verihyytelöä, jossa on paljon rautaa. Synnytyksen aikana annettiin Draculle raakoja kananmunia joihin sekoitettiin sokeria ja vauvojen maidonkorviketta. Lisäksi Dracu sai jonkinlaista maito/jogurttivalmistettu jossa oli paljon kalsiumia. Dracu söi hyvin ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan kaikki tapahtui todella helposti ja nopeasti. Dracu on oikein hyvä emä, hoivaa lapsiaan muttei ole ihan ylisuojelevainen. Isabellen lapset pääsivät jo tutustumaan pentuihin, ja näytettiin Draculle heti alusta että on ihan ok että lapset silittävät pentuja.

Yö meni oikein hyvin ja kaikki on hyvin pentulaatiossa tänään, eli lauantaina, on aika punnita pennut uudestaan ja ehkä saadaan otettua yksittäiskuvat :)

1 kommentti: