sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Next Level 3. leiri Liedossa 30.-31.03

Meillä oli Dracun kanssa kolmas Next Level Agility Teamin leiri pe-la Turun lähellä Purina Centerissä. Saatiin Miina ja Miinan iki-ihana 9-viikkoinen tervupentu Liida matkaseuraksi. Liidan sisko kun muutti Turkuun ja omistaja Anni oli luvannut ystävällisesti majoittaa meidät leirin ajaksi :) Olipa ihanaa kun ei tarvinnut ajella illalla treenien jälkeen takaisin Helsinkiin niinkuin viimeksi! Heitin tosiaan Miinan ensin Annille Turkuun ja sitten treeneihin.

Perjantaina oli ohjelmassa 3 tuntia agilitytreeniä. Kaikilla neljällä kouluttajalla oli oma piste, ja meillä oli aikaa aina 1,5 tuntia/kouluttaja. Perjantaina treenattiin ensin Jaakon opissa, sit Janitalla. Jaakon treenin teemoina oli jaakotus, putkijarrutus ja saksalainen. Vaikka rata oli monimutkainen ja haastava, mentiin oikein levollisin mielin radalle. Jotenkin Jaakolla on muhun rauhoittava efekti, oli oikein zen-fiilis :D Ohjasin rauhallisesti ilman semmoista kiirepaniikkia ja saatiin oikein onnistuneita pätkiä. Jaakolla oli muutama hyvä huomio:
  • "Dracu"-sana tarkoittaa nyt meillä tavallaan "tässä"-käskyä, joka on hyvällä ohjauksella turha. Pitäisi käyttää sitä sen sijaan huomiokäskynä ennen hyppyä jossa Dracun pitäisi olla kuulolla ja koota itsensä käännokseen. Esim. ennen valssia. 
  • Saksalaisessa katseen pitäisi olla siinä, mihin koira laskeutuu, mutta rintakehä ei saisi kääntyä laskeutumispaikkaa kohti. Ja kättä ei saa vaihtaa kun koira on esteen päällä!
  • Pitää treenata saksalaisia jyrkistä takaakierroista joissa olen itse jo miltein esteen ohi. Näin opetetaan, että kun koira malttaa hypätä esteen vaikka ohjaus on jo tavallaan "ohi". Esim. voisi treenata jättämällä tai heittämällä lelun laskeutumispaikkaan.
Janitan treenin teemana oli sitten sylkkärit. Siinä missä Jaakon treeni meni hyvin, Janitan treeni meni aika surkeasti :O Dante on ollut aina niin helppo ohjata sylkkäreillä, se lukee niitä hyvin eikä sen kanssa ole koskaan tarvinnut tehdä niitä ihan täydellisesti. Dracu taas on ihan eri luokkaa... Sen pitää olla just eikä melkein jos haluaa että onnistuu... Lisäksi Draculla oli ihan kamalasti ongelmia keppien päällejuoksussa! Ihan keppien päässä oli hyppy hämynä ja kepeiltä käännyttiin 270 astetta putkeen. Dracu meinasi lopettaa kepit kesken ihan joka kerta, myos silloin kun ohjasin ihan suoraan ja kun otettiin hämyeste pois. Se on taas tätä raivostuttavaa virhejumittamista! Kuulin jälleen uudesta ohjauskuviosta, tuplasylkkäri. Mulla meni vähän aikaa sisältää se, se oli tavallaan sylkkärijaakotus IMO. Mut whatever :D Muutama pointti Janitalta:

  • Sylkkärissä tärkeää on muistaa käden asento. Pidä kättä niinkuin siellä olisi nami, koirat on niin ehdollistettu arkielämässä tähän että ne haluaa tulla käteen myos silloin radalla. 
  • Kaikki on kiinni ranneliikkeestä. Ranneliike kääntää koiran sylkkärissä!
  • Muista jättää tilaa, sylkkärissä koiran pitää kääntyä menosuuntaan ennen hyppyä!
  • Ei kannata olla rintama suoraan koiraa päin, monet koirat eivät halua silloin tulla kohti. Eli rintamasuunta hieman viistosti poispäin koirasta.
  • Treenattava keppejä niin, että lopussa on jotain esim. putkea, hyppyä, pussia tms. "tiellä". Muutenkin paljon hämäysesteitä ympärillä tai kepit pujotellaan ihan kohti seinää. 
Dracu ottaa muista oppia....
Mun uudet kengät! Jospa pysyisin näillä pystyssä!
Vietettiin sitten leppoinen ilta Miinan ja Annin sekä pentujen kanssa. Oli ne kyllä aika suloisia! Dracu ei kyllä ollut ihan vakuuttunut niiden suloisuudesta, mutta nätisti osasi kyllä olla. Murisi jos tulivat hyppimään silmille, mutta muuten koitti vain pysyä poissa tieltä. Saa nyt alkaa kuitenkin tottumaan pentuihin, varsinkin jos meille tulee ensi vuonna perheenlisäystä :)

Lauantai alkoi taas 3 tunnin agilitytreeneillä. Tällä kertaa meitä koulutti sitten Mari ja Mikko. Marilla oli erittäis kiva ja vauhdikas rata jossa teemana vastakäännos ja päällejuoksu. Vastakäänno on hienosta nimestään huolimatta vain jaakotus, joka tapahtuu vähän kauempana esteestä ja jonka tarkoitus on sulkea ansaesteitä pois. Nämä meni oikein hyvin ja sain kehuja ajoituksestani. Päällejuoksut onnistui myos hyvin, kaikenkaikkiaan hyvät treenit ja hyvä fiilis jäi :) Ainut murhe oli rimat joita tippui tänään aika paljon, enemmän kuin esim. perjantaina. Marin kanssa sitten juteltiin niistä ja hän kehoitti käyttämään Dracua osteopaatilla tsekkauksessa, kuulemma näytti siltä ettei Dracu vaan saa itseään kunnolla koottua jos ohjaus ei tule tarpeeksi ajoissa. Pystyy siis kääntymään hyvin kun tietää suunnan tarpeeksi aikaisin mutta jos ohjaus on yhtään vajaa täydellisen niin rima tipahtaa...

Viimeinen treeni oli sitten Mikon putki-kontakti-erottulu. Huomaa taas ettei olla päästy koko talvena kunnolla treenaamaan mitään pikkutekniikoita kun nämä ei ollut ihan enää mielessä :D Heti alussa piti lähettää koira esteen kautta puomille, jota ei nähnyt vaan edessä oli hämyputki. Ja minne Dracu meni? Noh, tokalla kerralla meni sit puomille ja se oli vika kerta kun putki veti kontaktin yli. Lisäksi treenattiin U-putkea ja sieltä oikeaoppista kääntymistä kun ohjaaja on takana. Tässä taas Dracu teki kerran väärin ja alkoi taas virhejumittaa! Ihan kun ei muka osaisi tuota... Pienen tauon jälkeen onnistui sitten taas. Suurin ongelma meillä oli kun piti ohittaa puomin kontakti ja mennä putkeen. Ei meinannut onnistua vaikka Mikko seisoi puomin edessä! Dracu vaan tunki itsensä ohi puomille! Jeps, tietää taas mitä pitää treenata...
  • Ohjaajan ollessa putken takana, koiran pitää osata kääntyä AINA putken taakse oikein!!! Eikä vaan helpoista kulmista, myos loivemmista U-putkista!
  • Treenaa pelkkää sanallista kontakti-putki-erottelua. 
Tietty molempina päivinä treenit päättyi siihen "epäonnistuneeseen" suoritukseen. Varsinkin Mikon treeni oli jotenkin meille ihan kamalan vaikea, Dracu jäi jumittamaan virheitä ihan hirveästi. Meillä oli sitten muutama tunti aikaa jäähdytellä ja vetää happea ennen fysiikkatreenejä. Ne oli tällä kertaa kylmässä Hitti-areenassa. Oikein hyvät ja tehokkaat perustreenit joissa treenattiin niin lihaskuntoa kuin aerobista kuntoa. Oli kaksi seuraavaa päivää pakarat ja pohkeet kyllä aikamoisen jumissa :D

Viimeiseksi oli sitten Vapun henkinen valmennussessio. Oltiin pienellä porukalla ja kaikki sai vaan purkaa omia fiiliksiä. Mulla oli treenien jälkeen fiilikset aika pohjassa, muutenkin kun agility ei taaskaan ole oikeen sujunut. Tuli sitten vuodatettua oikeen kunnolla pahaa oloa ja Vappukin totesi, että taitaisi olla tauon paikka. Jos ei ole kivaa, niin ei kannata pakolla vääntää. Tää kulunut vuosi on vaan ollut jotenkin rankka, eka oli Dracun jalkaoperaatiot, sit rimaongelmat, ei päästy top teamiin, jankattu kakkosissa... Mutta semmonen leiri, rankkaa oli mutta paljon saatiin taas hyvää koulutusta ja kunhan nuo lumet sulaisi niin päästään vihdoin treenaamaan tätä kaikkea!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti