perjantai 12. toukokuuta 2017

Eläinlääkärin tarkastuksessa & pentutesti

Huh huh kun on blogin päivitys jälkijunassa, mutta koitanpas nyt saada nämä ylös ennenkuin kokonaan unohtuvat!
Ps meidät löytää instasta nimellä team_rednready :)
Käytiin tosiaan pentujen ollessa 6-viikkoisia (keskiviikkona 12.04.) eläinlääkärissä laittamassa mikrosirut niskaan, tarkastamassa pennut ja tekemässä virallisen silmäpeilauksen. Käytiin Mevetissä, jossa oli jälleen hyvä palvelu ja halvat hinnat (ainakin Evidensiaan verrattuna!). Roudattiin pennuille pentuaitaus mukaan, jossa oli sitten hyvä odotella omaa vuoroa. Hiljaa olivat, oltiin ilmeisesti onnistuttu väsyttämään ne ennen reissua. Hetken ihmettelivät missä olivat, ja sitten simahtivat odotushuoneen lattialle ja nukkuivat aika lailla koko ajan siellä lukuunottamatta kun piti herättää yksilötarkastusta varten. Suurin haaste olikin saada pennut pitämään silmät riittävän auki tutkimusta varten, meinasivat nimittäin simahtaa tutkimuspöydällekin...

Kaikki olivat tarkastuksessa oikein rauhallisia, eikä kukaan huutanut edes mikrosirun laitossa. Thelmalla oli pienen pieni mahdollinen häntämutka, minkä olin huomannut jo ekana päivänä. Eläinlääkäri kehoitti kuitenkin kuvaamaan sen jossain vaiheessa, että onko oikeasti häntämutka vai ei. Sehän oli aika selvä heti syntymän jälkeen, mutta hävisi lähes kokonaan muutamassa päivässä. Eläinlääkärikään ei huomannut sitä ensin kun tunnusteli hännän läpi. Osalla pennuista oli tässä kehitysvaiheessa hieman tasapurenta, jonka pitäisi kuitenkin kehittyä ihan normaaliksi purennaksi (Thelma, Bonnie, Clyde ja Sid). Molemmilla pojilla oli kivekset. Kenelläkään ei ollut silmissä huomautettavaa, eli puhtaat paperit koko porukalle. Hienoa!

Lauantaina oli vuorossa pentutesti, jonka Sanni kennel Ounousta tuli ystävällisesti meille tekemään. Käytettiin samaa kaavaketta kuin millä Disney-pennut testattiin, ja vaikka testi oli mielenkiintoinen, niin ei se nyt mitään valtavan uutta tietoa pennuista tuottanut. Tytöt olivat vähän levottomampia sylissä, kaikki olivat reippaita uudessa paikassa ja leikkivät vetoleikkiä hyvin. Osa innostui pallosta myös, osa ei. Sid oli rauhallisin, mutta tosi itsevarma ja leikkistä. Louise, Bonnie ja Nancy selvisivät aika samanlailla testistä. Thelma ja Clyde olivat touhukkaimmat. Disney-pentueeseen verrattuna sanoisin, että tasaisemmin suoriutuivat testistä, ja olivat kaikki ehkä sosiaalisempia ja vähän reippaampia. Näihin toki voi aina vaikuttaa testausikä, testauspaikka, testaaja yms. Disneyt taas leikkivät ehkä paremmin ja olivat itsenäisempiä tutkimusmatkoilla uudessa paikassa. Alla kuvat meidän vähän epävirallisesta testistä :D Sanni siis ei ole mikään virallinen pentutestaaja, ja minä kirjoitin noi reaktiot itse ylös huoneen toiselta puolelta. Kommentit lopussa olivat lähinnä muistiinpanoja, ja etenkin nuo hermorakenne & toimintakyky olivat aika suuntaa antavia arvioita oman näkemykseni perusteella!
Loppuilta menikin pentujen koteja pohtiessa. Olin pantannu lopullisia päätöksiä tyttöjen kodeista eläinlääkärireissun ja pentutestin vuoksi. Että kun oli taas vaikeaa! Kaikilla pennunottajilla oli tietenkin omat suosikit ja sitten piti ottaa huomioon se, että yksi oli menossa toiselle kasvattajalle sijoituskoiraksi. Lopulta saatiin oikein hyvä kotijako, jossa kyllä oikeat pennut menivät juuri oikealle ihmiselle ja kaikki olivat (toivottavasti) oikein tyytyväisiä pentujakoon! Huh olisihan tämä helpompi niin, että olisi se pentulista ja yläpäästä käsin ihmiset saisi varata oman pentunsa itse, mutta kyllä tämä Suomessa suosittu malli jossa kasvattajat jakavat pennut oikeisiin koteihin on varmasti kaikkien kannalta parempi ratkaisu...

Lopuksi muutama kuva pentujen ulkoleikeistä viikko sitten (5-viikkoisista), ihan etteivät ihanat kuvat jää julkaisematta! Kuvaajana taas Anne Barck. Kaikki kuvat täältä.
Siskot Nancy ja Thelma <3
Bonnie
Louise

Clyde
Thelma
Kuvauspose!
Merletytöt <3
Merlet lentää!
Pentujuna!
Riiviö Nancy lempipuuhissaan...
Jedi-setä (Red'n Ready Divine Hercules) kävi leikittämässä palleroita <3
Jedi oli todella kiltti ja ihana <3
Jedillä ja Thelmalla löytyi heti yhteinen sävel!

1 kommentti: