keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kasvatuspäivitystä

Viime postauksista on puuttunut muutamat kasvatuspäivitykset! Viime kesänä Itävallasta tuotu sijoitusnarttu Rudi (Steinhoegl's Taika) kävi läpivalaisussa toivotuin tuloksin: lonkat A/A, kyynärpäät 0/0! Selkä odottaa lähes kuukautta myöhemmin yhä lausuntoaan... Toivotaan nyt kuitenkin, ettei olisi ainakaan mitään harrastamista/jalostuskäyttöä estävää. Noita selkälausuntoja aussieilla on tullut aika paljon, ja todella paljon etenkin LVT-muutoksia näkyy rodussa olevan. Mikä on sen vaikutus sitten koiralle itselleen tai sen rooli jalostuksessa, sitä ei vielä tiedetä kovinkaan hyvin.

Joka tapauksessa Rudista on vuodessa kasvanut energinen, innokas ja nätti narttu, mielenkiinnolla katsotaan miten se tästä nyt kehittyy :) 

Rudi 10 vk vanha kesällä 2015
 
 Rudi 8kk & 1v

Viime viikolla tuli myös jännittäviä uutisia Ranskasta, jonne on syntynyt työlinjainen pentue josta mulla oli varaus narttupennulle. Jos kaikki menee hyvin, sieltä tulee heinäkuun alussa toinen sijoituspentu myös meille. Tästä enemmän sitten kun/jos pentu pääsee Suomeen! 

Wiccan pentuprojekti myös etenee. Ollaan käyty nyt tänään kolmannen kerran Tammiston Evidensiassa progesteronimittauksessa. Ovulaatio näytti alkaneen maanantaina, ja sillon Wicca oli ainakin seisovassa juoksussa. Eläinlääkäri löysi tunnustelemalla Wiccan emättimestä erittäin ohuen väliseinän, joka on ehdottomasti rakenteellinen virhe ja epätoivottava asia. Jos väliseinä on paksu, se voi estää niin luonnollisen astumisen kuin alateitse synnytyksen. Wiccan tapauksessa eläinlääkäri arvioi, että väliseinä oli niin ohut että se olisi varmaan rikkoutunut astutuksessa, eikä aiheuttanut ongelmia. Joka tapauksessa hän poisti sen ihan sormella, ja kehoitti että Wiccan narttupentuja, joita aiotaan käyttää jalostuksessa, pitää tarkistaa väliseinän varalta etukäteen. 

Tovotaan, että huomenna tai perjantaina ajankohta olisi suopea siemennykselle, ja voitaisi alkaa jännittämään ultraa, synnytystä ja pennuille kotien valitsemista ;) 

2 kommenttia: